Fridhems Folkhögskola 2009

IMG_3391

Jag har varit på Skrivarkurs i Skåne på Fridhems Folkhögskola, där jag varit förr … på målarkurser. Men nu skulle jag lära mig skriva …

(Här kan ni läsa mer om Uppgifterna vi fick under veckans gång)
IMG_3295 Första kvällen efter första dagens Skrivarkursslit underhöll oss först Thomas Oredsson genom att prata och läsa dikter på Thomas Oredsson-vis.

IMG_3312IMG_3318IMG_3306IMG_3307

Ellen spelade bas och sjöng  bl a Stand by me

Lilla a och några Borlängebor som går och målar landskap lyssnade och njöt av den varma kvällen.

IMG_3310 Stora och små lyssnade till IMG_3316 Micke och hans kompis som jag inte kommer ihåg namnet påIMG_3315 som spelade gitarr och sjöng egna låtar IMG_3321

Lite á la Jack Johnson kanske. Eller Jason Mras.

Kvällen blev längre än jag tänkt mig. Skulle ju fila på min text till i morgon… men…

Dag 2, 3 och4 gick i arbetets tecken. Det var först på kvällen dag 4 som jag släppte loss och gick på kvällsaktiviteterna:

IMG_3349 Mannen i den vita hatten är Daniel, som drog hela lasset i sommar. Han var ställföreträdande producent för Daniel (praktiskt var det att de hette Daniel båda — )  🙂  Alla rockade loss, t o m stålmormor Skatan. Åhhh vad det var skönt. IMG_3351 IMG_3354

Det var sista kvällen det.

Dan efter var hektisk minst sagt. Allt skulle vara klart. Den skulle vara på G för tryckning före lunch för att vi skulle kunna få den, vårt arbete, vår antologi,  innan vi slutade för dagen och för veckan och kursen var slut, klockan tre.

IMG_3337 Här sitter Leif och Marija och ser coola och avslappade ut i värmen. Själv kände jag mig som en röd uppsvälld melon, eller nåt … IMG_3335 Kaffepauserna var välbehövliga avbrott … IMG_3339 Och så fortsatte kursen … och fortsatte … IMG_3363 tills äntligen vår antologi,  Blod, Svett och Dårar,  leverarades och vi kunde läsa våra allra första skönlitterära alster i tryck

Jan Sigurd

Jan Sigurd läser här ur sitt förstlingsverk, Polsk Jazz, som kom 1994 och har givit ut en massa böcker sedan dess. Jag tror att hans senaste heter Den tyske vännen (2008)

IMG_3362

Han har fått Piratenpriset 2005* …  det ni … skrivit texter åt Monica Zetterlund och turnerat med henne … det ni …  och och och … som jag brukar säga när jag är imponerad.

Och denne man har jag haft som kursledare!

* Han tilldelades Piratenpriset för en ”litterär, musikalisk och journalistisk verksamhet, präglad av nyfikenhet, humor och medmänsklighet”.


3 reaktioner till “Fridhems Folkhögskola 2009

  1. Tack för dina myckat värdefulla bidrag till en mycket trevlig och lärorik och … helt underbar vecka.

  2. Leif! Välkommen hit! Tack själv för våra fina samtal. Jag tyckte också det var en härlig kurs och helt underbara dagar även om det verkligen var bra mycket jobbigare än jag trott innan. Jag har i alla fall lärt mig massvis. Funderar att gå fortsättningen nästa sommar. Vi får väl se. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.