Skatans galleri

img_5217

Självporträtt av Skatan med skatbohatt

img_5221

Flicka som vågar … ur Vågaserien …

img_5235

Karl Axel … porträtt 2017 (men K A är här 9 år)

img_5245

Flicka som gungar bland molnen ur Vågaserien 2017img_5468

Johanna och Nikki … akrylporträtt 2017 (mangastyle 😉 )

IMG_3870… på det sjätte gäller det (Mollösundsgården 2016) Den första ur Våga-serien

cropped-img_0050.jpg

Mjukt och hårt (2015)

IMG_6847Flicka i trädet (Agnes) 2015

Detta bildspel kräver JavaScript.

26 reaktioner till “Skatans galleri

 1. Oj, vilka fiina du har målat. Du som antydde att du inte målat så värst mycket. Jag tycker omedelbart att du ska känna dig stolt och sträcka på dig!!!!JÄTTEVACKRA. Kram!

 2. Marie! Tack tack tack! Det är ju som med allt annat jag gör. Bara lite då och då. Får perioder när jag målar och sen lååånga perioder när jag inte tar i en pensel. Nu jag i alla fall fått ett uppdrag. Skall måla en stor bild direkt på väggen i yngsta barnbarnet Agnes rum som de håller på att göra i ordning. Det skall bli kul. Kramar!

 3. Härligt att måla, det gör gott i själen, fastnade länge i solens försvinnande.

 4. Tandgnisslur! Det gör gott i själen … när man väl kommer i gång. Jag har tyvärr alltför lång startsträcka … så nu var det längesen. Men eftersom jag skall hålla mig på hemmaplan ett tag skall jag väl ”få till det” igen … nån dag framöver.Kramar!

 5. Plus storyn kring orden som finns i ditt kök, det hoppas jag på att få läsa här inne.

 6. Det här är också något som jag skulle vilja kunna, att måla. Mycket vackra bilder och en som jag gillade speciellt förutom porträtten var StinaFina på språng.

  För mig är det tur att kameran finns för streckgubbar är de enda som blir snygga genom min hand.

  /Avsändare Margareta

 7. Margareta! Tack! Ja jag älskar också att måla. Det blir bara alltför sällan och skall man bli riktigt bra måste man ”hålla på”. Som med allt som man vill bli bra på. Övning, övning. Kram!

 8. Hej Skatis!
  Guu vilka fina underbara tavlor du gjort. Vill köpa krysantemum, vad tar du? Fick upp din sida av en slump när jag googlade på blombilder för att använda till min egen hemsida som kommer så småningom med lite dikt o tanke och underifrånreflektioner.
  Hör av dig!
  Kram,
  Martina

 9. Martina! Hej själv! Jag har faktiskt inte tänkt på att sälja den överhuvudtaget … Det tål att tänkas på. Men visst får du använda bilden som är tagen av bilden till din hemsida. Det skulle jag bara tycka vara roligt. Om det fungerar … Kram!

 10. Nu hamnade på denhär sidan och blir alldeles mållös!?!? Så duktig du är på att måla!! hade jag ingen aning om..där ser man när man bara läser på en sida… Imponerad! 😀

  1. Tack tack! Det är ett av mina stora intressen att måla … men det ligger lite i träda. Skall i alla fall gå en kurs i akvarell i sommar.

   Kram!

  1. Tack tack … ja jag gillar ju att måla … men man måste ju måla också för att det skall bli något … och jag har så svårt att kommat till skott …

   Kramar!

 11. Djurbilderna är ju fenomenala precis som porträtten. Grattis till att vara så begåvad!

 12. Hejsan !
  Oanade talanger. Det har vi ju alla egentligen, det gäller bara att göra något åt dem också.Jag gjorde små försök 1993, blev några alster bla,a,tavlor på beställning.Men så duktig och så naturligt som Du målar kan jag inte,ansikten och djur är så svårt.

  Hade för mig att jag tittat förut, men har glömt det. Hundarna,katterna ja alltihopa är så bra målat.När har Du vernissage ?

  1. Ha ha … tack ! Ja någon sådan finns inte i sikte … Vernissage alltså. Jag har också mest målat på beställning och har därför inget att ställa ut. Då måste jag sätta fart och få ihop någonting … Men det börjar faktiskt klia i ”målarfingrarna” nu.

   Kram!

   1. Tittade nu igen, för att få en andra uppfattning. Dina djur- tavlor är bäst. Nu känner ju inte jag vare sig katten eller hundarna.Men de ser så levande ut.

    Har Du alltid kunnat måla djur.? Sedan barnsben.

    Jag kan på sin höjd måla en loppa !

    1. Nej, det har gått fram och tillbaka … mest tillbaka. Men jag tycker att det är roligt med porträtt vare sig det rör sig om djur eller människor. Och försöka få det så likt att man kan se vilken specifik katt eller hund eller häst eller person det rör sig om.

     Kram!

 13. En absolut överraskning, brillant!

  Idas häst, där du har sannerligen fått seldonet ffint.
  Ninas, Promis, där du lyckats med personligheten. Så bra!

  Och så din pappa, ett så fantastiskt porträtt!!

  Gratulera Eva

  margareta

  1. Tack för dom orden. Det är så roligt att måla … när jag väl kommer igång. Det blir liksom i etapper. Nu har jag i alla fall ställt i ordning en ateljé tillsammans med en granne och hoppas deeet ger inspiration att sätta fart.

   Kram!

 14. God kväll, Eva!
  Du har ju visat foto på din far här på bloggen och när jag ser din målninga av honom så är det på pricken…lika som bär 🙂 Verkligen bra fångat! Duktig är du men som du säger, man måste öva utan paus. Som med allt annat i livet..träning ger färdighet!
  Många fina målningar har du gjort, grattis!
  Kram, Agneta

 15. Godmorgon Agneta!

  Tack! Ja, att jag inte tar tag i mina penslar och målar mera tynger mitt samvete då och då men jag säger till mig själv att det är ju inte ett MÅSTE att måla och tids nog …

  Jag veeet ju att det är så himla kul och avkopplande bara jag sätter fart …

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.