Här… här… smyckar man hus och uthus…och trädgårdar…gator och torg…

… och jag skall nu försöka ge er ett potpurri- exempel…

pict5656pict5679

pict5773 Här har vi rävarna vid Grundlsee… Bröllopsföljet på nerväg från Siriuskogel… 

 

 

 

 

 

 

Och så Patricias fångade trädgårdstomte… pict5759… och Klaus vid sin jätte bronstjur…

Vi har…img_26872damen i fönstret i Bad Ischl… och img_2742ett heeelt snickeri vid Grundlsee… och det är sent målat… 1984 eller nå´t sån´t… Så det är inte bara förr i tiden som man gjorde hela muralmålningar… 

Jaa… vad kan jag mera hitta i min fatabur (mitt fotoalbum alltså)… img_27061Jo… alla trädgårdstomtarna förstås… både här och därbild0062… Här har vi också Snövit… bland alla dvärgarna… img_28071En liten puckelryggig dvärgflicka får också vara med… trots att hon pryder en något större trädgård… än det andra småfolket… 

bild0002Som avslutning på denna bildkavalkad visar jag Jesus i egen hög person… som ståtar på broräcket över die Traun med Esplanaden i bakgrunden, en bild som är sååå färsk… tagen i regndiset i morse på Morgonrundan…

12 reaktioner till “Här… här… smyckar man hus och uthus…och trädgårdar…gator och torg…

 1. Helt underbart. Tomten i kulan gillade jag skarpt. Jag har faktiskt ett fönster på övervåningen som är falskt och där en kvinna tittar ut och vinkar bakom spetsgardinen. Vad härligt att gå runt och titta på sådan härliga saker. Igår åskade och min dator pajade Skit skit

 2. Skogsnuvan! Skit skit skit… att din dator pajade… Åskade det? Är inte deet ovanligt så här års..

  Jag tror faktiskt du har haft en bild på ditt ”falska” fönster i din gamla blogg eller tar jag fel? Kramar!

 3. Ibland flyr jag till din blogg från sådant som jag egentligen borde göra, men det får jag väl unna mig. Att ni inte blir vimmelkantiga och får tomtar på loftet av alla intryck där nere! För mig är det mest vardagslunk, ibland avbruten av lite dramatik eller trevligt umgänge. I morgon ska Stora E och jag gå till Skansen och se på mösspåtagning (alltså studentdito) och lyssna på vårsånger. Vädret är fint här också.
  Hälsa Brodern och SF!
  Kram

 4. Så trevligt och personligt det blir när man smyckar husen! Våra hus är nog ganska tråkiga…En del av dem i alla fall!
  Kram!

 5. Klart man ska ha munskydd, det säger sig självt. Läkarna påstår motsatsen. Rent skitprat. Läkarna går politikernas ärenden och ska bara bagatellisera allting för att ”motverka panik”. Det är svenskeriet det. Här ska man vara Politiskt Korrekt, det är allt som gäller. Sanningen anser Makthavarna irrelevant. Läkarna hör och lyder Överheten. Duttia vovvar.

 6. Nina! Ja det piggar onekligen upp en del fasader… och trädgårdar 🙂 …Kramar!

  Pruddelutt! Tack för det. En del är tagna med mobilen, en del med min systemkamera…Kram!

  Kristina! Det är vardag här också… om än annorlunda med vandringar och annan natur och så… Men visst får jag uppleva mycket nytt och se och lära…
  Hoppas du och Stora E får en fin kväll på Skansen. Mannen och SF hälsar så gott även om de just nu snusar i sina sängar… båda i Mannens. 🙂 Kram!

  Znogge! Det passar ju inte heller alltid … att måla på husen… och vi smyckar ju i våra fönster med gardiner och blommor så att det ser fint ut utifrån också. Deet gör man inte här i samma utsträckning… Kramar!

  rUmpert ArschelbOegh! Fattar NADA!

  pappa B! Och… vad skulle det vara för lag månne?…guldfärgad nertill 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.