Utmanad och skärskådad …

Znogge har varit framme igen och utmanat den som känner sig hågad.

Shoot!

Beskriver mig med tre bra egenskaper: Lojal, för det mesta glad, tolerant

Beskriver mig med tre dålig egenskaper: ängslig, babblig och något överkänslig

Jag älskar att:  prata, skratta, resa, läsa, skriva, måla …

Jag hatar: småsinthet och baktaleri och detta eviga sandlådekrig i politiken om vem som är ”värst”

En egenskap jag möjligen inte nämnt på min blogg:  Jag är öppen som en bok …

En egenskap jag inte bloggat om: Se ovan.

Jag skrattar åt: Mycket.

Jag gråter åt: om någon av mina nära har det jobbigt, saknaden efter Margith, av maktlösheten när jag har ont, av det onda i kroppen just nu …

En situation som jag inte gillar och kanske undviker: Folksamlingar och köer (utom på festivaler och konserter, då det inte går att unvika såna).

En situation jag älskar och gärna försätter mig i: Skogspromenader med StinaFina  StinaPinaFina-huvud

Detta är jag stolt över:  Mina barn och barnbarn. Förstås! och så min första egenförfattade Berättelse Lev för mig

Detta kan jag skämmas över: Mina hämndbegär och småaktiga tankar.

Detta gör mig glad: Åååh, det är så mycket …

Detta gör mig lugn: Att ha alla omkring mig

…nervös: oj, oj, oj … när kraxiga jag måsta kraxa ensam inför publik

…arg: baktaleri och småaktighet i det ” lilla”, som det ser ut i världen i det ”stora” … i Afrika och Zimbabwe, i Mellanöstern, i …

…ledsen: när någon jag känner har det jobbigt och svårt

…förtvivlad: … var jag när Sonen fick sina diagnoser som liten plutt, var jag när barnen och nu ett av barnbarnen blivit väldigt illa behandlat, var jag när mamma dog och förtvivlad var jag när Margith dog och lämnade mig.

…tacksam: att jag lever och är frisk och har en sån fin familj och fina vänner

Detta ger mig en känsla av att vara odödlig: … att jag trots allt har väldigt svårt att föreställa mig världen utan mig 🙂 Kallas det storhetsvansinne?

Detta gör jag om fem år hoppas jag: Reser eller bor utomlands några månader om året och tillbringar resten av året med ”de mina”. Kanske har jag producerat fler Berättelser … hmm?

Så här känner jag för hur mitt liv är just nu: Något tröstlös och uppgiven. Har alldeles nyss fått veta att mina smärtor i foten nog inte är så mycket att göra åt. Väntar på samtal från Ortopeden. De skall ringa klockan 09.05 och förklara ett remissvar. Men annars, i stort:  optimistisk och förtröstansfull,  förstås.

Mitt motto i livet: Leva och låta leva … här och nu!

Jag säger som Znogge: ”Jag utmanar alla eller ingen! Med andra ord är det fritt fram att hänga på för den som så önskar!”

Så … shoot

9 reaktioner till “Utmanad och skärskådad …

 1. Tack vännen för att jag får lära känna dig lite mer.
  Du är en frisk fläkt i tillvaron och jag gillar dig väldigt mycket!

  Sköt om dig tjejen!
  Kram från ett kallt och regnigt norr

 2. Kloka och vettiga tankar men jag hade inte väntat mig något annat! Men du skäms inte över ditt hämndbegär. Hämnden är ljuv och väldigt mänsklig! När någon gör oss illa så tycker jag det kan vara en nästan sund reaktion känsla. Ädlare än så är inte jag. Inte alltid i varje fall… Fast jag brukar besinna mig 🙂

  Kram!

 3. Znogge! Jag med … brukar besinna mig 🙂 Som tur är. Men jag övar ständigt med att förbise oförrätter och inte känna avundsjuka … jag jobbar stenhårt på det. Vill bli den ädlaste bland ädla (fniss). Kramar!

 4. Det där medsmärtor i foten känner jag igen (om du nu inte skadat dig?!) Har haft väldiga återkommande besvär med senan under foten (typisk reumatikersena..) samt även hälsenan. Har tom varit gipsad för detta.. Något liknande??

 5. Ingrid! Jag bröt fotleden för tre år sen snart. Det var en luxationsfraktur, när jag kom in var alltså ”fotleden luxerad – förutom frakturerna var hela ledkapseln samt ligament skadade”, skrev läkaren i sitt remissvar där han också säger att han inte kan göra så mycket åt det. I morgon skall i alla fall min vårdcentralläkare ringa mig. Jag måste betona att jag har så himla ont inte bara att jag har rörelsehinder ”vilket inte är ovanligt vid ett sånt här fotledsbrott, snarare tvärtom”, som han säger, ortopeden. I remissen till ortopeden skrevs inte mycket om min smärta. Vi får se. Men det är himla jobbigt. Kramar!

 6. Så nära och så ärligt…blir inspirerad. Och inser att vi alla är så lika, samma oro, samma glädje, samma smärta.

  Tack för att du delar, känner att kanske en dag…antar jag denna utmaning. Kram!

 7. peace in mind! Såna här utmaningar ger faktiskt något litet. En liten bit av en själv. Mitt äldsta barnbarn (http://ooonlyfifteeen.wordpress.com har också gjort den och trots åldersskillnaden är vi lika i ”kärnan” känns det som. Det sägs ju att en gammal människa har alla sina åldrar inom sig. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.