Det var samma dimma som rullade in här vid middagstid …

som fick Gotlandsfärjorna att krocka … Om deeet nu var dimman … som gjorde det ?

2009-07-23 mot lunch smög sig dimman in ...Mannen hade hissat flaggan innan hann tog bilen in till Nyköping för att hämta sina systrar … blåbären hade plockats nedanför stugan – det var som att hämta dom från skafferiet – och Skatan fixade det sista med tårtan. Sju flaggor runt yttre kanten och sex i mitten = 67. Det var ett flaggspel det. Typiskt att jag inte förevigade denna skapelse med en bild.

IMG_3713 Och så ringde Mannen från stationen. Bilen hade fått punka. ”Fastrarna” åkte buss meden Mannen fick ta bilen till verkstad. När tiden var inne gick StinaFina och jag för att möta upp.

Först kom Mannen krypande i bilen. Man får inte köra mer än 50 km/tim med reservdäcket. Skatan hade inte en aaaninga om det och hade nog ”brassat på” …  IMG_3714

Och sedan kom Fastrarna … IMG_3717 .

Det regnade i alla fall inte. Vi kunde njuta av naturen, göra kortare promenad, Mannen åkte tillbaka in och fick sitt riktiga hjul – det var en lite större knappnål som satt instucken på sidan av hjulet. Sabotage! Någon som ville ha lite kul så här mitt i veckan?

Och så grillades det förstås och åts och hade trevligt. Brasan tändes för det blir fort fuktruggigt …IMG_3723 Stora E och StinaFina satt/låg i det ena hörnet av soffan IMG_3718 … och Kristina i den andra … IMG_3719 och Mannen i ”sin” stol förstås … IMG_3721

Idag skall vi fira Kristinorna, Kristina och jag själv, som också bär namnet som andranamn … och plocka blåbär om nu inte regnet öser ner.

Det gjorde det klockan fem men nu … ja, det kanske duggar, men mer är det inte.

6 reaktioner på ”Det var samma dimma som rullade in här vid middagstid …

 1. Jag längtar till femöre. Ikväll är det tjejfest. Jag har laddat upp för jordgubbsdrink m m. Vi blir 13 glada tjejer. Kram lilla e. GRATTIS på namnsdagen.

 2. Vilken otur med däcket men det löste sig trots allt och gästerna samt mannen ser inte helt missnöjda ut!

  Grattis på Kristina-dagen och se nu till att fira ordentligt! Tårta måste ni ha i alla fall 🙂

  Kramar!

 3. Grattis grattis till namnsdag och till trevlig samvaro, en liten parentes Kristina finns med bland mina namn med 🙂 Det var ju typiskt att däcket skulle haverera just den dagen som hämtning skulle ske. Nyheten om dimman och färjorna var otrevliga nyheter, usch man ryser när det händer.
  Det var fina bilder från ditt besök hos skogsnuvan.
  Vi är hemma nu och det börjar så sakteligen återgå till det normala

  Ha det så bra min vän och sköt om dig och hälsa till mannen som ser väldigt snäll ut.

  Kram!

 4. Men nu jäklar har skatan klivit upp i elitklassen, blir ju nästan avis över den nya looken *s*
  Kul att se dina flaxande vingar lite då och då, önskade att det var lite oftare, men ligger man på topp, som du, då hinner man ju inte med sådana här svammelgubbar som pappa B. Fast jag blir alltid glad att se dina små kråksprång hos mig skall du veta.
  Nu är det nästan bara transportsträckan med SJ kvar av semestersvammlet. Några rader om gruvor blir det innan jag sätter stopp.
  Lev väl och var rädd om dig och de dina
  pappa B

 5. Grattis på Kristina-dagen. Och hoppas födelsedagskortet kom fram till mannen i tid. Jag glömde ringa som alltid, men ett kort är väl också ett grattis. Det var nog mer dimma i kaptenen än i skyn. Finns absolut ingen anledning att krocka mitt på Östersjön tycker jag. Har du redan kommit hem från Norrland. Och hade du kul. Jag kanske ska läsa tidigare bloggar från din tid där. Ha en bra dag. Kram

 6. lilla e! Hoppas att din tjejfest blev lyckad med jordgubbar och allt. Jag längtar efter er med och vi ses ju ganska snart i alla fall. Den 1:a augusti. Ni kan komma hit till Femöre närhelst ni vill. Det veet du ju. Kramar och försök njuta nu och vila när de andra i familjen är på vift!

  Znogge! Tårta blev det … men resttårta som nästan var ännu godare än dagen innan. Skatan kan kanske baka ändå när hon nån gång tar sig för 🙂 Kramar!

  IKA! Vad skönt det är att sjukhusbesöket är över. E (och du med då förstås) hade det ju inte så lätt med rädslan och paniken. Ha det nu så bra hemma och grattis i efterskott, önskar Skatan. Kramar till dig och pojkarna.

  pappa B! Transportsträckan med SJ kan bli många inlägg! Det har jag verkligen belägg för. Råkar ut för än det ena än det andra så fort jag sätter mig på ett tåg. Ett SJ-tåg. Och det är inte Skatans fel … om man så säger. 🙂

  Nickan! Kortet kom fram och Mannen blev uppvaktad med det på rätt dag preciiis efter Morgonrundan när jag hämtar tidningen. Då låg det fina kuvertet där i brevlådan också. Min Norrlandsresa var sååå rolig och det var verkligen kul att lära känna Skogsnuvan lite bättre lite mer IRL. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.