Veckans bloggtema: Sex

Den här veckan skall vi tala om sex … tycker Mymlan i sin blogg på Aftonbladet.

Hon vill veta vad vi tycker.

Är det för mycket snack … eller för lite. Snackar vi om rätt saker när det gäller sex. Är vi fööör öppna. Skall vi kanske vara lite mer privata. … eller?

Så här tycker Skatan … ibland. Som ni redan vet är jag ju en ombytlig en. Men just nu tycker jag så här.

Vissa perioder i livet kan man inte få nog. Inte få nog av sex. Inte få nog av att fantisera om, att läsa om sex. Inte få nog av att snacka om sex. Hela livet liksom genomsyras av sex sex sex …

Men sen … lite senare i livet tyckte jag nog att det blev lite för mycket av det goda … alltså inte för mycket av det goda …men  lite för mycket av sexsnacket. Överallt. Så fort man slår upp en tidning. Ställningar, knep och knåp, teknik till förbannelse …

Med ingen humor. Ingen humor alls.

Bara teknik teknik teknik. Vart tog lusten och glädjen vägen?

Och så småningom … med allt större allvar. Gravallvar

För sex-sjukdomen nummer ett … HIV och AIDS … gjorde sin entré och man kunde liksom inte ”leka” bekymmerslösa sexlekar längre … om man nu tyckt sig kunnat leka sådana tidigare.

Och nu var det verkligen ingen lek längre. Utan allvar. Den sexuella revolutionen kväsdes. Nu fick man vara riktigt riktigt försiktig. Det gällde att tänka efter … före.

Men eftersom nya generationer kommer upp i åldrarna när det är killar killar killar och tjejer tjejer tjejer som gäller … som man tänker på och som man vill … med …

… kommer det alltid att skrivas och ältas och beskrivas … tråkigt, tekniskt, porrigt, lustfyllt, allvarstyngt och sexigt.

Och riktigt bra sexberättelser blir man aldrig för gammal för att njuta av och läsa och gilla …

Men då skall de vara riktigt bra.

6 kommentarer

 1. Jaa du, det egna snackandet toppade egentligen under den period då man inte hade särskilt mycket att komma med. Sedan blir man nog mer nogräknad, på alla sexfronter…

 2. På det glada 60-talet var sex något lustfyllt och lite vanligt som man gjorde var som helst med vem som helst.
  Det var länge sedan och jag vet inte riktigt hur det är nu. Det skrivs och pratas en del men nu finns farligare grejor. Då var det att bli med barn eller få gonore men nu är det väl farligare vad jag kan förstå. Samtidigt känns det som om man ändrar sig med tiden och verkligen vill tycka om den man har sex med. Hur det är bland ungdomen har jag ingen riktig koll på men det känns hårdare och inte lika lekfullt som allt annat i den här lite kravfyllda världen.

 3. Hej därborta,

  Jag har min egen åsikt i det hela och det är att sex är något mellan två personer och inget som andra har att göra med, det är personligt. Det är alldeles för mycket sexprat idag och det gör ju inte trycket mindre för ungdomarna.

  Kanske kan jag tyckas vara pryd i detta ämne men det är jag inte, jag kan skämta om sex och prata om det men till en viss gräns.

  Ha en bra dag
  Kram

 4. Anne! Ja, ju äldre man blev ju mer nogräknad blev man allt … framför allt att man ville ha ”känslor” med i spelet, leken. Kram!

  Skogsnuvan! Jag tror också att det är mycket ”tuffare” för ungdomen idag. Dels är det ”farligare” med aids och hiv förutom att man ju fortfarande kan bli gravid, förstås, dels har det nog blivit mer kravfyllt hur man skall se ut och bete sig. Stackars dom. Men de lever i sin tid och är ”vana” vid den, vi levde i vår … Kram!

  IKA! Det äär en privat handling mellan två … om man nu inte ägnar sig åt sånt som gruppsex, vilket ligger så långt från vad jag skulle kunna tänka mig som helst och man behöver verkligen inte vara ”pryd” för att tycka det. Men för att kunna börja utöva den här typen av tvåsamhet kanske alla behöver vara lite förberedda och inte ha så mycket hysch hysch omkring det hela som vi i min generation hade det innan p-pillret och den ”sexuella revolutionen”. Lagom är bäst, som med allt här i välden … Kramar!

 5. Skogsnuvan Vill bara säga att det är nog lika som förr, kanske vanligare med grp sex/swingers(partner byte) och samtala om det nu idag, själv har jag haft turen att växa upp med otroligt bra och öppna vänner, dock finns det ju dom som tycker att en kille som sminkar sig är bög men så är det bara=)har sagt att jag kom förfort till en polare (Kille) och jag fick råd över hur jag ska göra, minns inte vad han sa dock men jag kör med start/stop tekniken eller helt enkelt lugnar ner allt, går över till kyssar å smek så den får vila sig lite, finns inte mkt inom sex som är jobbigt att snacka om men visst finns det saker man inte säger, typ vad som man fantiserar om, visst en del till flickvännen men vissa saker håller man till sig själv helt enkelt, blir nog lättare med åldern=)tack för mig

 6. Krykis! Vad kul att du tittade in här och berättade om vad du tycker om sex. Du har nog rätt i det och Skogsnuvan med … att det nog är lika som förr. Ingenting är nytt under solen. Men öppnare. Och det är ju faktiskt bara bra. Det jag kan känna blir lite för mycket i tidningarna är alla denna teknik som lätt kan bli till prestationsångest … att si eller så måste man göra för att vara en bra älskare eller älskarinna. Bra att man har kompisar att snacka med och att man kan snacka med dom. Men, som du säger, vissa saker håller man nog alltid för sig själv … vissa saker. Kram och tack för dina tankar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.