Veckans bloggtema – Din favoritblogg

… har Mymlan i sin Bloggvärldsblogg utlyst denna vecka.

Min favoritblogg?

Som alla kan se här bredvid har jag en hel radda med ”… nära till hands-bloggar” och många favoriter  bland dom förstås.

Men skall  jag bara välja en enda … och det är just utmaningen tycker Skatan … så väljer jag tveklöst …

Lilla Blå

Hur jag en gång halkade in på hennes blogg, kommer jag inte ihåg.

Men att jag fastnade direkt, det kommer jag ihåg. För hon har sin alldeleles egna, oefterhärmeliga, ton …

”Hon med cigarren. Hon med lilla hatten. Hon med det tappade vettet.

Hon som gillar stridsflyg och whisky. God ton och bensprätt. Massor av färg så länge det känns.

Hon kallar sig Lilla Blå. Hon är ogift och önskar sig en trattgrammofon.

Hon är usel på danska men bra på att låtsas. Hon är inte låghalt.”

Säger den inte allt? Hennes presentation där hemma hos henne. I Lilla Blå Bloggen.  Dit vi välkomnas med en ”riktig blötpuss”

Lilla Blå är en mystisk kvinna av obestämd  ålder som har språket i sin hand, som har humorn och värmen, glädjen och sorgen, komedin och tragedin, självironin och skarpsyntheten, är burlesk, sarkastisk, grymt ärlig och utelämnande utan att lämna ut sig, inte ens så mycket som skulle få plats på ett knappnålshuvud.c5f6875a26ddb04f2c1954707fc4e8b0

Så vem ääär hon  e g e n t l i g e n ? Hon är sååå vacker fast jag aldrig sett henne inte ens den minsta lilla bild … men jag vet att hur hon än ser ut … låghalt, nej visst nej, det är hon inte men om hon  så  vore … är hon ändå vacker, stilig … you name it …

Vi  har många tycken och mycket smak gemensamt … det germanska arvet, Gustav Klimt,  Egon Schiele … Tysklands dekadenta 20- och 30-tal. Sekelskiftet … svunna tider … och orden, kärleken till orden,  språket …

Trots detta så känner jag inte denna mystiska Lilla Blå …och ändå tycker jag mig känna henne in på bara skinnet (mitt skinn) och längtar efter ”hennes bloggvärld” de dagar eller tider när hon ”ligger lågt” eller är i Berlin på de skumma klubbarna eller på sin ö

Hon har några vänner där bredvid sig i bloggen … som ibland tar över när hon själv, Lilla BLå är trött eller less på att blogga eller ibland bara helt resolut, tar över : Farbror Gösta och Pål Pommac ... den sistnämnde har Skatan ett speciellt rum för i sitt hjärta …

Hennes musiksmak har blivit … om den inte var det innan  … min musik. Jag  har fått upp ”öronen” för mycket som jag inte hört förut … t ex …  Christian Gabel och Den minsta av segrar …

Som ni förstår … skulle jag kunna hålla på hur länge som helst och tala för och om Lilla Blå Bloggen.

Den är i alla fall … helt klart … mitt Favoritbloggsval.

6 reaktioner på ”Veckans bloggtema – Din favoritblogg

 1. Åh kära nån… *snyter mig diskret i manchetten* Tack för så fina ord. Nu kommer jag att gå med huvudet högt hela kvällen. Nackspärr innan midnatt alltså, men vad gör det? Gulle dig, Skatan.

  (Pssst. Hur mycket pengar var det nu vi kom överens om att du skulle ha för det här?) 😉

 2. Och då måste självklart springa rakt in till Lilla Blå. Så spännande. Vad fint du skrivit om den och vad fint du kommenterat inne hos mej. Jag kramar om stort tillbaka.

 3. Znogge! Ja … sååå … ”outstanding” originellt, så oefterhärmelig! Kram!

  Lilla Blå! Pssst … Deeet skulle vi ju tala tyst om … 🙂

  Tandgnisslur! Det är ju lite det som är meningen. Att jag skall vara fresterskan så att ni alla upptäcker denna Lilla (Blå) Storhet. 🙂 Kram!
  PS: Du har också själv en mycket ”egen” stil som jag gillar mycket. Trollsk … 🙂 DS

 4. Jag måste också genast titta in till Lilla Blå. Så fantastiskt fint du skriver om henne. Du är också en kvinna med en kärlek till språket och orden.

 5. Britt! Det finns många många bloggar som jag gillar … förstås … men Lilla Blå Bloggen rörde vid något hos mig som inte går att förklara … Den är ju inte en vanlig ”vardagsblogg”, inte heller kultur-blogg eller … ja, den är helt enkelt svår att kategorisera. Den bara är. Jättebra. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.