Allt avlöpte till största belåtenhet

Skatan, Mannen och StinaFina är på hemmaplan igen efter en intensiv söndagseftermiddag med dop och en tidig morgon till dagis också som Karl Axel tyckte det var läge för oss att besöka  förstås.

Det vaaar ett bra tag sen vi hälsade på  barnbarnen där i Örebrooo.

(Kaxe skyndade drog oss genast fram till en vägg där på dagis – fylld av självporträtt.  – Vem är jag? … )

För att inte allt ståhej skulle kretsa enbart kring det något ”förvuxna” dopbarnet … hon fick ha flera knappar öppna i klänningen där bak … blidkade mormor Skatan Karl Axel genom en liten passande present.

En  S V Ä R L Å D A  !

I denna fick ”syndarna” lägga i 1 kr … även vuxna förstås … om de svor. Eftersom både Skatan och Mannen har lätt för ”förstärkningsord” kunde Karl-Axel antagligen ganska snabbt bli ”rik på kuppen”. Mormor Skatan demonstrerade och snart låg det minst fem kronor i lådan.

(Skatan  fick hjälp av farbror Emil med ”undervisningen” …)

Det var många barn närvarande vid dopet när lilla Agnes Inga Elisabeth bars fram på Cecilia-dagen. Prästen tyckte kanske … hon sa det faktiskt!  … att något av Agnes alla namn gott kunde få ha blivit Cecilia.

Inte Skatan emot … Cecilia är ett av de vackraste namnen jag vet. Lilla e  skulle ha fått heta det … om det nu inte  varit  upptaget av barn i den närmsta vänkretsen. Och  gammelmormor Inga var en mycket älskad mormor och farmor så Inga ville man då rakt  inte byta ut …

(Prästen med lilla Agnes Inga Elisabeth i den 90 år gamla dopklänningen)

Skatan läste ur Markus-evangeliumet Jesus välsignar barnen ( kapitel 10 vers 13-16)   och JoJo sjöng och spelade på sin gitarr: Leonard Cohens Halleluja … som hon hade valt alldeles själv och sjöng så att man rös …

Vi sjöng Tryggare kan ingen vara och Gud som haver barnen kär  på samma melodi som Blinka lilla stjärna. Alla barnen fick först ”ta ton” genom att just sjunga Blinka lilla stjärna där … och så sjöng vi vuxna som kunde läsa Gud som haver …

Karl Axel hade fått i uppdrag att hälla i vattnet (hämtat från Jordan-floden av Skatan och Mannen) i dopskålen och sedan vara behjälplig med att torka sin syster på huvudet.

Han skötte sina sysslor på ett föredömligt sätt. Först ville han visserligen doppa handduken i dopskålen men det avvärjdes. Han skulle ju inte tvätta sin syster … bara torka henne.

Vi åt … som sagt … frukost i ottan innan vi förde det nydöpta barnet med storebror till dagis …

9 reaktioner till “Allt avlöpte till största belåtenhet

 1. Vad roligt att ni var på barnens dagis. Jag som jobbar i förskolan vet ju hur stolta och glada barnen är när mormor och morfar eller farmor och farfar besöker dem på dagis.

 2. Britt! Nästa gång har jag lovat att komma på några vardagar och sen följa med och vaaara med Kaxe och Agnes … som är på samma avdelning … om inte en hel dag så åtminstone under en stor del av dagen. Skatan tycker att det är jättekul och jag hörde med personalen att de också gillade besök.

  Då förstår jag att du har intensiva dagar. Jag blir alldeles urtrött efter bara några timmar p g a ”ljudnivån” och intensiteten.

  Men kul är det … och världens viktigaste jobb!

  Kramar!

 3. Underbar mormor de där barna har…engagerad, tänkande och dessutom en som har koll på orden!

  Svärlådan var väl den idealiska presenten…
  Kram:)

 4. Stora E! Håll till godo. 🙂 Kram!

  Peace in mind! Svärlådan vaaar den idealiska presenten när han nu har en mormor och morfar som inte kan låta bli de där ”förbjudna” orden utan tabbar sig då och då … 🙂 Kramar!

 5. Vilken härlig rapport!
  En svärburk gjorde jag i vintras när vi var med barn och barnbarn i fjällen. Det blev många slantar i den, Jag fick böta en hel del, men även yngste sonen,det var hockeyspel på kvällarna…..
  Må så gott!

 6. Billan! Så fort jag fick se den här svärburken i butiken slog jag till. Den ideala presenten till Kaxe … inte för att han själv svär så överhövan mycket men han har ju en mormor och morfar, morbröder och kusiner osv osv …

  Hockeyspel på kvällarna … hmm … förstår att svärlåden snabbt fylldes upp.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.