Veckans bloggtema – Livspusslet

– Hur gör alla andra? … frågar sig Mymlan i Veckans bloggtema Livspusslet

Och det är något som Skatan också frågar sig.

– Hur gööör dom?

För att få allt att klaffa, stämma, hinnas med, fungera. Så att alla och då menar jag alla … jag har inga höga krav här inte … blir nöjda och glada. Genom alla förändringar. När Livet går upp … och ner. Hela tiden. Ända till slutet.

Hur fixar dom det? Livspusslet?

Svar: Det går inte, har aldrig gått och kommer aldrig att gå.

Inte för Skatan … i alla fall.

Då vore  livet inte Livet …

och Livspusslet inte så stort och obändigt och med så många bitar att de …  förhoppningsvis  … inte ens får plats på största bordet … med spelbordet som sideboard.

Ni vet väl själva hur svårt det kan vara att passa in pusselbitarna i allt det där blå … de blå bitarna … när man skall lägga himlen på plats.

Och att det blir bra mycket lättare när man har kommit så långt att de flesta bitarna ändå ligger på plats och man bara har några kvar … någon enda … enstaka …

och man har fått överblicken över himlen, havet …


… den ändlösa skogen  … och  det vajande gräset  i vinden.

15 reaktioner till “Veckans bloggtema – Livspusslet

 1. Man kan ju fila lite på bitarna. Det gör väl inget om det glipar här och där?

 2. Med åldern lägger sig bitarna lättare till rätta… eller hur? När man va runt 25 for man omkring och letade bitar i soffan och under mattan och i alla upptänkliga gömställen… Fint skrivet! kram

 3. Det är bara som man tror (att alla andra har det så strukturerat). Alla har sitt ok att bära och de lyckliga stunderna försvinner i det stora grå. Så är det nog för de flesta. Det fattas alltid någon liten pusselbit i livet pussel och det är bara att leva med det. Det är bara att njuta när man råkar hitta någon färggrann och fin liten bit som passar som en smäck. Kram på dig. Fint skrivet och tänkvärt

 4. Hm.. jag tror som Stora B att det är bättre att fila lite än att försöka banka dem på plats med en hammare. Skämt å sido: Mycket vacker skrivet. Och skönt att höra att det är omöjligt. Det är ju befriande på något sätt att det inte går. Då kan man ju sluta att stressa och skulda ihjäl sig, det hjälper inte. Kram!

 5. Stora B! Jag filar för fullt … och det gör nog de flesta. Och så får man ”knö in dom bitarna” som inte passar också. Kramar!

  Loll! Ja … bitarna faller på plats … allteftersom man blir äldre.
  Ibland kan man tycka att en och annan bit inte alls passar in men se … det gjorde den trots allt. Kramar!

  Skogsnuvan! Det är nog så som du säger … att alla har sitt ok att bära. Fast vissa verkar onekligen mer välstrukturerade än andra … och andra hinner med hur mycket som helst utan att alls verka behöva anstränga sig eller ha så mycket struktur på tillvaron (Skogsnuvan :-)) Det är bara så … att man inte kan få allt, hinna allt, göra allt o s v.

  Du som försöker leva som du lär: Det skall vara lätt att leva … annars kan det kvitta. Och snart blir det lättare … till sommaren … för dig Skogsnuvan att leva. Kramar

 6. Vi har skaffat oss ett nytt angreppssätt här i huset den här hösten. Vi försöker att inte säga ”å vad tiden går fort” eller ”så mycket jag vill göra men jag hinner ju inte” osv..Det blir så lätt en självuppfyllande profetia 🙂 Istället försöker vi fokusera stenhårt på det som faktiskt blir gjort och njuta av stunden här och nu. Om det funkar? Jo…ganska bra. Ska bli spännande att se hur länge det håller 🙂

 7. Soldansare! Det hjälper som sagt inte att stressa sig sönder och samman för att allt skall passa. Ha en rofylld vecka trots närheten till julen. Kram!

  Pruddelutt! Tack! Tack för det goda rådet. Det skall jag införliva här också. Det är faktiskt stressande att alltid säga att det och det hinner jag inte … det och det skulle jag vilja men … Leva Här och Nu! skall bli min melodi så mycket jag nu kan. Kramar!

 8. Det är en klurig fråga och svaret kan variera oändligt beroende på den som svarar.
  Jag har en förmåga att bli misstänksam om livet går alldeles för rakt och bitarna faller hur lätt som helst på sin plats. Det ska inte vara enkelt att lägga pussel, lite måste man få tänka och klura. Vill likna det med julafton.

  Om man vet vad som finns i paketet blir det inte roligt, det går inte klämma, skaka och funderar över innehållet. Så är det med livet med. Alla bitar passar men kanske inte just vid det tillfället..

  Dessutom ges vi nya pusselbitar allteftersom vi lägger livetspussel :)Det gäller att göra det bästa av de nya bitarna man får, de kanske inte vill sitta som vi vill utan behöver en lätt justering eller så behöver vi ett annat tankesätt.

  Kram vännen!

 9. IKA! Kram i retur! Ja det är verkligen klurigt att leva … och så skall det vara. Ett rikt liv går nog sällan som på räls. Kramar!

 10. Du skriver så fint om livspusslet. Och det framskymtar att du faktiskt ”nästan” får ihop det. Helt beundransvärt, sagt utan en gnutta ironi.

  Jag bestämde mig för att strunta i pusslet, för att borse så gott det går från ramen där kraven är satta. Men det är tufft…räcker med att Skatan eller någon annan auktoritet viskar att silvret är putsat…så får jag ta ett par djupa andetag och hejda mig fr att gräva fram putsgrejorna ur skåpet.

  Kram till dig, och tack för att du alltid skriver om angelägna saker:)

 11. Det är skönt att i mogen ålder ha lite styr på sina pusselbitar!

  Ska snart träffa en av bitarna – Mr. X.

  Kram.

 12. Jag har insett att alla bitar inte ligger helt rätt eller faller på plats! Måste säga att jag gillar Prudelutts nya sätt att tänka. Tror jag ska försöka mig på det!

  Kram

 13. Peace in mind! Det är Mannen som fortfarande har en massa ”måsten” inför julen … som han passar på att göra när Skatan inte är i närheten. Om han tycker att det är viktiga pusselbitar som måste läggas år efter år så … Och kram till dig i retur förstår. En hjärtevarm en!

  Stora E! Ha det så trevligt med din pusselbit! Kram!

  Znogge! Visst är det bra, Pruddelutts förslag. Jag har redan gått in för det. Kramar!

 14. Det där livspusslet har vi ju kommit fram till att andra klara bättre och jag undrar bara hur? Jag hinner inte göra något och så är dagen slut.

  Och det där tusenbitarspuzzlet jag började med förra året till jul ligger hoprullat och inte klart…även fast himlen i princip är färdig har vi som försökt bygga det tjorvat till det i vattnet kring båtarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.