Inte bara en fulare än ful blindtarm …

har opererats bort.

Alldeles nyss talade jag med en sköterska som kopplade mig till IVA där Sonen ligger. Operationen har gått bra och man har väl tagit bort den fulare än fula blindtarmen som jag inte riktigt vet om den hunnit spricka eller ej. Vid direkt förfrågan svävade hon på målet men ful var den, sa hon. Riktigt ful.

Och till råga på allt. Ännu en lungkollaps. En totalkollapsad lunga. Samma som förut.

Febern hade varit  uppe på rekord … som Sonen sa när jag talade med honom alldeles nyss. Fyrtioen grader (-41) …

I natt har jag inte sovit mycket. Mitt i natten tog jag bort målningen av Christian Schad. Jag är vidskeplig och tyckte på nåt vis att den utmanade ödet …

Nu är operationen över och … allt hade gått bra så här är den nu … målningen.  I all fall.

Vilket slut på 2009 och vilken början på 2010 …

Nu måste det bara bli bättre och bättre och bättre …

26 reaktioner på ”Inte bara en fulare än ful blindtarm …

  • Ja … det är precis vad man blir. Mållös. Och det var en himla tur att vi övertalade honom att få ringa efter en ambulans och att han kom under vård. Till slut. Kram!

 1. Ja min kära Skata, nu måste det bara bli bättre! Men hur sjuttonkunde de skicka hem honom… Man slutar aldrig att förundras.

  Många kramar!

  • Nej … man förundras. Och det är nog tyvärr mycket mycket vanligare än man tror. Dels att människor skickas hem för tidigt, dels att de inte kommer under vård i tid. Och allt berör på platsbrist i stor utsträckning och att man chansar. Kram!

 2. Det kan ju bara bli bättre efter den resan! Men det kunde också gått värre så vi får hoppas att de går till de bättre nu 🙂

 3. Stackars Sonen – och fy, att de inte tog hand om honom direkt!!!

  Skönt att höra att operationen gått bra!

  Många kramar till er alla!

 4. Tusen tulpaner, i vitt gult rosa rött…till er alla.
  En massa hopp om en bättre fortsättning på året, och så några hårda kramar till dig, min Skata.

  Håll ut, hämta kraft där du säkert vet att den finns. Dröm om våren som ska komma och pussa på lilla voven!

  (en massa klyschiga råd från en som brukar vara urkass på att se framåt, i bedrövelse)

  • Idag har Pa, lilla Alice och jag varit på vinterpromenad och även shoppat lite. De har inte varit ute på veckor p g a kylan. Men nu när det bara är minus tio går det an. Vi lunchade också ute. I morgon skall vi besöka Sonen … är det planerat … om allt går som det skall. Tack för alla uppmuntrande ord och det är inte alls några klyschiga råd. I så fall är alla klyschiga så fort man är snäll och omtänksam och sååå är det ju inte. Kramar!

 5. Men vilket elände, nu måste det väl snart vara nog med motgångar. Nu KAN det bara bli bättre! Man blir ju mörkrädd när man läser om hur din son blivit hanterad av sjukvården.
  Varma kramar till dig Skatan!

  • Ja och tråkigt nog är han nog inte ensam om hanteringen. Nu hör jag oavbrutet om människor som kommit ”i kläm”. Men vi får försöka jobba för en bättre sjukvård i år … det är ju valår. Det är så lätt att känna sig uppgiven. Kram!

 6. Det där med blindtarm är lurigt. Jag blev dålig med ihållande magvärk och sjukkänsla för ganska länge sen. Höll i sig hela dagen framåt eftermiddagen körde mannen mig till lasarettet där de trodde det kunde vara urinvägsinflammation.. ingen kirurg hann titta på mig och de skulle skicka hem mig med pencillin. Som ”tur var” höll jag på att svimma när jag försökte resa mig upp så tillslut la de in mig på gyn, trodde nog det kunde vara äggledarinf eller något. Jag hade INTE någon feber att tala om INTE mer ont i höger sidan som man hört. Morgonen efter gjordes ett titthål och då var den redan brusten… Jisses vad sjuk jag var sen. Läkaren försvarade sig ordagrannt med; att han aldrig sett en så sjuk människa se så frisk ut!! Är troligen alldeles för smärttålig för mitt eget bästa.. men alltid varit van vid värk så..
  Otäckt var det och tog lång tid innan jag var frisk igen och kunde klara mig utan antibiotika.

  • Visade inte sänka och andra prover på infektion? Det värsta med Sonen var att han HADE djävulusiskt ont men avfärdades p g a att han kräktes. Nu var den ful blindtarmen men hade inte hunnit spricka, tack och lov. Men han fick ju den här nya lungkollapsen ”på köpet” som troligtvis hade kunnat undvikas om den första läkaren på akuten hade varit lite noggrannare.

   Kramar!

   PS. Vilken tur att det ”gick vägen” för dig för man har ju hört talas om hur otäckt det kan bli med just brustna blindtarmar. DS

 7. Glömde ju säga att man är nästan rädd för att titta in hos dig numera.. Är det inte märkligt vad det kan bunta ihop sig. Lider så med er! Hann kanske inte bli så hög sänka på mig i och med det gick så fort.. blev ju det efter istället. Hoppas sonen piggnar till fort nu! Är väldigt tacksam man bara har en blindtarm…

  • Det skall du inte vara. Allt verkar ha gått bra … måste ha gått bra. Jag förstår att det gjorde väldigt väldigt ont och det som verkligen grämer mig att mycket av hans lidande kunde ha undvikits om bara … Framför allt lungkollapsen som han fick på måndagen först. Men nu är det som det är och vi ser framåt … istället. Kram!

 8. Usch vilken början på detta år…ja och slutet på förra också förståss. Hoppas nu sonen haft alla sjukdomar han ska. Nu är det bara positiva tankar och bilder som gäller. Kramar till dig Skatan!

 9. Ja ditt 2010 har verkligen börjat tråkigt och oroligt. Förhoppningsvis blir allting nu bara bättre. Jag lider verkligen med dig, tycker mig bli orolig över den minsta förkylning när jag hör att andningen är jobbig.

  Han verkar i alla fall stark och ha humöret kvar så det ser ju verkligen lovande ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.