Mellan Stockholms linjer

… har Skatan, Mannen och StinaFina tagit sig … inte med buss … men i bilen. Skatan ville ju hinna se fotoutställningen av Tina Messing på Spårvägsmuseet … som hon fått veta hade öppet trots att det var måndag …  innan födelsedagsfirandet tog vid hos pappa på Söder.

Det var Loll som bloggat och tipsat om fotografen och busschauffören  Tina Messing … och det lät så spännande att den utställningen ville då Skatan rakt inte missa. Nu när hon ändå var i Stockholm …

Fotoutställningen var på Spårvägsmuseet …

Det var bara det att Skatan hade blandat ihop Spårvägsmuseet med Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan där Mannen släppte av henne för att åka iväg till Lilljansskogen och rasta StinaFina så där stod Skatan med längre näbb än vanligt … utan handskar och det var kallt. Men hon hade åtminstone fått en karta till rätt ställe av en dam i receptionen …  och hann också slinka in och ta en korv på Seven Eleven … innan Mannen och StinaFina hämtade upp henne igen …

Och så skulle det inhandlas tårta och blommor till syrran … innan …  födelsedagsfirandet hos pappa …

Det blev onekligen intensivt …

Men Spårvägsmuseet låg ju också på Söder och  medan Skatan slank in där och njöt av Tina Messings bilder i ett bildspel rastades StinaFina igen och besöket blev väl inte riktigt så lugnt och ostressat som Skatan hade tänkt sig. Men Skatan  köpte  Tina Messings  bok så att hon kan njuta av bilderna i lugn och ro … hemmavid.

(Lite taffligt taget foto av framsidan på den bok med Tinas fotografier som Skatan så småningom kunde njuta av … på rätt ställe)

Som ett litet exempel … måste ju Skatan förstås välja en bild med en … ja, vad tror ni … med en skata på naturligtvis …
(Skatan knäppte bilden av skatan i Skarpnäck hemma på köksbordet … därav kvaliteten.  Det fanns en hel del bilder som  Skatan egentligen tyckte var mer spännande och ”bättre” än denna men hon kunde ju inte låta bli … Skatan)

Och så var vi framme vid födelsedagsfirandet som pappa hade planerat och förberett  med presenter och födelsedagsverser  … inte bara till dagens jubilar … utan till alla … fast brorsan inte fyller förrän i november och Mannen i juli …

Pappa passade på nu när vi var samlade, sa han  och såg lite mer än vanligt trött ut … med ålderns rätt förstås.

Till Skatan hade han diktat följande:

Ett lappverk – kan  det duga som gåva?

Jo, det kan jag lova.

Peppar och salt – det finns ännu en krydda

för kroppens hydda.

En sockerströare för sånt som är sött

Här får du en riktigt gammal, dock icke nött.

P.

Och Skatan åkte hem med fantastiska peppar- och saltkar som gjorts av sameslöjdaren Lars Pirak och som hon alltid beundrat hemma hos mamma och pappa och med en sockerströare från morfars hem …

Mätt och belåten och full av intryck och presenter …

10 reaktioner på ”Mellan Stockholms linjer

 1. Stort tack för den fina uppvaktningen med fina blommor och fotot av Stina. Hon ska få en fin plats i mitt hem bland de andra hundarna så klart. Jättetack för fotot.
  Min dikt från pappa var också jättebra:
  Med en vilja av stål
  når du ofta dina mål
  Mig har du ständigt hjälpt, over all,
  från byxor till tråd och nål
  tusen tack Annika – välbekommen denna skål.

  Varm kram till er alla tre.

  • Tack själv! Vad roligt att du delade med dig av den versen som pappa skrivit till dig. Han har ju faktiskt ansträngt sig som bara den att skriva alla de här verserna … så personligt … till var och en.

   Kramar från Skatan och StinaFina förstås …

 2. Tänk att du åkte till Spårvägshallarna! Men du är inte den första.
  När min son för några år sen sökte sommarjobb som busstvättare på mitt garage (ligger i samma kvarter som Spårvägsmuseet) åkte han också till Spårvägshallarna och missade sin anställningsintervju. Det blev inget jobb den sommaren heller.
  Känner mig f ö hedrad att du stressade för att hinna se mina bilder när det var födelsedagskalas på gång. Och gratis marknadsföring på din blogg dessutom.
  Tack!

  • Ja, jag var faktsikt helt inställd på att det skulle vara där i Spårvagnshallarna som utställningen var. Jag bodde förresten alldeles i närheten när jag bodde i Stockholm, på Smala Gränd. Bildspelet var fantastiskt … och med musiken till. Jag satt där i mörkret och tänkte att det gäller att ha ögon att se med … se det vackra i det fula … det dramatiska, den levande staden. Jag var väldigt imponerad. Så det är jag som får tacka … Loll för tipset och dig för att du berättade att det var öppet på måndagar och för dina fina bilder.
   Kram!

 3. * Vilka fyndiga dikter av pappa S.!

  * Hade ingen aning om att det fanns ett spårvagnsmuseum här i stan – en får göra ett besök där!

  Kram!

  • Spårvägsmuseet finns som sagt på Söder och är jättetrevligt och just nu med den där fina fotoutställningen fram till den 11 mars, tror jag det var. Väl värt ett besök.

   Så här lät pappas vers till Mannen:

   Till en yngling, född i juli,
   har ofta rätt uti en sak.
   Värd är han stort tack,
   ja, en en väldans hejarklack
   Därtill får han – om jag får råda
   en liten låda, en historisk sådan.

   Sten, svärfar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.