Publiceringsrätt

Allt har ordnat sig till det bästa.

Skatan fick massor av tips, flera från Ingrid på Stenstugu, om hur hon skulle kunna hitta bilder att publicera utan att trampa någon på tårna och inte följa upphovsrätten.

Men allra bäst var ändå att hon nu har fått köpa livlång publiceringsrätt av fotograf Lasse Olssons skata , den som nästan har blivit som Skatans signum …

Lasse Olsson skrev också ett så fint mail och önskade mig lycka till med mina skatbilder …

Sonney Karlssons skatbilder får jag också visa om jag skriver ut hans namn ordentligt. Och deeet brukar Skatan  ju göra.

Skatan flaxar, kraxar och taxar … nej tackar förstås …

Tack!

8 kommentarer

 1. Får man betalt och dessutom lite reklam för sig borde det vara smickrande att människor vill använda ens bilder tycker man. Vad bra att de skickliga skatfotograferna också tyckte det. Fina skator är det!

  1. Jättefina skator både de jag har använt och som inte var helt OK att använda och dels de som jag nu får använda. Men också de här gratisbilderna från flickr.com är ju fantastiska en del av dom.

   Kram!

 2. Så roligt att det ordnade sig till det bästa! Det är jättebra att du tar upp det här så att vi alla skärper oss, för det är så himla lätt att ”låna” en bild.

  Det ringde en kvinna till mig för en tid sedan och frågade om hon kunde få använda ”min” storspov som hon hittat i ett inlägg och jag var tvungen att erkänna att den där spoven inte alls var fotad av mig och att jag dessutom ”missat” att ange fotografen och inte alls kunde komma ihåg var jag fått bilden ifrån. Det var onekligen pinsamt!! Hon var dessutom lärare och väldigt seriös.

  Kram

  1. Det är verkligen lätt att råka låna en bild. Varför kan man inte tydligt markera att bilderna inte får användas utan konstnärens medgivande. De konstnärer som vill ha sina bilder skyddade får skydda dem genom att TYDLIGT markera skyddet. Tycker jag. Det skulle ju underlätta väldigt för alla oss googlare. Nu står det bara … på alla bilder … att bilden KAN vara skyddad enligt upphovsrättslagen. KAN vara skyddad. Alltså måste man ge sig in i en undersökning och då har jag tidigare chansat och tänkt att så står det ju på mina egna bilder också. Och dem har jag inte skyddade.

   Kram!

  1. Ordning och ordning. Jag fick en reprimand. Så enkelt var det. Och då måste jag ta ”tjuren vid hornen”.

   Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.