Give me five

… sa en grabb och sträckte fram handflatan mot Skatan som genast gav honom … five.

Det hade han inte riktigt räknat med.

Skatan stod i den längsta av långa öltältköerna när sms:et kom som sa att hon skulle därifrån. Skatan vände och gick mot strömmen …

– Hade du inte legget med dig?

– Hade du inte åldern inne?

De skojiga replikerna tog Skatan med en klackspark. Förstås.

Men åldersnojan blir inte mindre av att Skatan hela tiden påminns.

Inte av ungdomarna som skojar men av sin egen förb-e kropp.

Hon orkar helt enkelt inte. Har banne mig ont öööverallt. Men allra mest i fötterna. UNDER fötterna. Nu skall hon snart ut och leta efter de bästa av skor, var hon nu skall hitta dom …

Och hur hon skall klara kvällen vet hon inte.

Patti Smith är bara ett måste …

och Lily Allen …

Men måste Skatan välja … blir det Patti Smith.

Det har också med åldern att göra.

Skatan blir mer och mer … tilltufsad liksom

13 reaktioner på ”Give me five

 1. De bästa skorna = Arcopedico, enligt mig, finns i hälsokostbutiker. Har en skadad fot utan balans och där alla andra skor klämmer på en öm punkt utom de här jättemjuka i olika varianter. Använder dem trots att jag inte vill använda skinn pga att de är de enda jag kan ha.

  Skit att du har ont – men tror du inte att alla har det mer eller mindre på festival? Egentligen? Om ni står hela tiden?

  Kraa ska tydligen spela där – bra band från Härnösand med mycket originell musik!

  • Tack för tipset. Tuuusen tack.Du skall veta hur tacksam jag är. Jo, nog har nog de flesta ont i fötterna men jag har också ont överallt annars. Väntar på provsvar och kanske kan få någon hjälp om det visar positivt. För det är mer än jobbig. Nu skall jag inte klaga för det ääär kul med festival. Jag får bara välja lite snålare på vad jag skall se av artisterna framöver.

   Kramar!

  • Jag har köpt såna skor. De var toppen. Jag klarade mig hela kvällen igår trots att jag hoppade som en galning (tonåring) framför scenen där Patti Smith uppträdde.

   Tack ännu en gång för tipset. De är verkligen toppensköna.

   Kramar!

  • Ja, jag blev verkligen brutalt påmind om min kropp. Hoppas på en lösning när jag får svar på prover som tagits men till dess känner jag mig som en 100-åring. Orörlig, stel, och ont, ont, ont.

   Fast igår ”glömde” jag bort kroppen när jag lyssande på Patti Smith.

   Kramar!

 2. Jag köpte ett par foppatofflor till jobbet där jag går hela dagarna. För att just inte få sådär ont under foten. Jag har varit emot foppa ända sedan de kom. Nu äger jag ett par själv och de är sköna. Absolut inte snygga, men sköna.. Kanske något att tänka på, om du inte redan har ett par sådana där då 🙂 Äkta Crocs ska det vara då. Andra är så plastiga.

  Kraam!

  • Jag har såna … fast hemma förstås. Men nu har jag köpt ett par som Marie-Thérèse här ovan tipsade mig om. Och det är riktiga skor … inte skitläckra … men ursköna och jag klarade mig fint ända till klockan 01.00 igår natt.

   Nu skall jag ut och härja snart igen …

   Kramar”

  • Men det ääär jättekul med all musik och med alla möten. När jag får tid någon gång skall jag berätta mer.

   Det värsta är allt man vill hinna med och överallt där man vill vara samtidigt. Än går ju inte det …

   Kram!

   PS: Pierre Swärd är där varje dag och jag stöter oavbrutet på honom. Vi gillar väl samma slags musik antar jag. Nästa gång skall jag fråga om jag får ta en bild på honom … om det blir en nästa gång. DS

 3. Köp MBT skor kära Skatis. Det är det bästa köp jag gjort. Som att studsa fram på skumgummi. Dyra men värda varenda krona. Masai Barefoot Therapi… Betyder det.
  Kram från Bopp

  • Jag har såna skor … fast hemma. Skall inte glömma att packa ner dom när jag far vidare till Skåne … Dom håller verkligen vad dom lovar.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.