Dag 5 Skatans definition av kärlek

Det har gått tio dagar sedan Skatan tog den där Listan under sina vingar.

Men hon har inte kommit längre än till Dag 5.

Dag 5  Din definition av kärlek

Skatan har ingen  d e f i n i t i o n … ingen alls. Ingen egen alltså …

Men en sak vet hon, är hon alldeles säker på. Och det är att …

Love is all you need. All you need is love (John Lennon)

… o d e f i n i e r b a r t  …

Känslan går t inte att ”ta på” … Den finns där … eller inte …

Om jag talar både människors och änglars språk men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan förflytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.” (1 Korintierbrevet 13,  aposteln Paulus)

4 reaktioner till “Dag 5 Skatans definition av kärlek

 1. Det är verkligen ett svårt ämne att ta ställning till. Vad är kärlek? Ett är säkert. Det finns olika sorters kärlek, kärlek till sina barn, till sina djur, till livet. Kärlek till män eller är passion som är kärlek. Inte sjutton vet jag men man ska inte fundera så mycket, bara saker och ting hända och vara så blir det nog bra.

  1. Du säger precis som Kinesen … – Fundera inte så mycket Eva … låt bara saker och ting hända så blir det bra. 🙂

   Och det försöker jag hela tiden att göra … inte fundera så mycket …

   Kram!

 2. Jag kom visst aldrig igång med den där listan – det hakade upp sig redan vid Dag 1 och introduktionen. Den var skriven, men jag kastade den i papperskorgen och bestämde mig för att inte låta mig och bloggandet styras av några listor.

  Kärlek kan innebära så mycket och många olika slags kärlekar finns det, men utan kärleken och utan att få kärlek blir nog livet väldigt fattigt.

  Kram och ha en fin fredag!

  1. Listan i sig är ganska lustig tycker jag … men inte att följa slaviskt. Man kan greppa ett ämne när det passar och ens egen fantasi tryter.

   Ja kärleken, den kärleken … vad vore livet utan den. Men att definiera den är något helt omöjligt tycker jag. Man vet i alla fall om den saknas … 😦

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.