Wikileaks läckor hjälper al-Qaida

Nu har det alltså hänt … Wikileaks läckor hjälper al-Qaida …

Listan har publicerats på engelska på de islamistiska forumen med en länk till ursprungskällan Wikileaks. Personen som publicerat informationen tackas, och en av kommentarerna lyder: ”intressanta uppgifter och tunga mål”. (SvD)

Det var väl inte det som riktigt var meningen med publiceringen av läckorna … men blev onekligen en av konsekvenserna …

att just ”öppenheten” … alla dessa läckor som publicerats … nu gjort det lättare för islamistiska terrorister att ”finna nya bra mål” för sina attacker.

Wikileaks har sopat vägen … liksom …

Den här fullständiga transparensen  kan alltså slå tillbaka mot de ”öppna” demokratiska samhällena som blir än mer sårbara …   och är kanske inte alltid ”av godo”.

Inte i alla lägen …

Om Wikileaks har han (Mario Vargas Llosa, Skatans anm) samma uppfattning som Skatan. Den är ”dubbel” och tja … man vet inte riktigt … och har svårt att ta en definitiv ställning för eller emot.

Det är bra att de lögner och intriger som alltid finns i politiken och makten kommer ut i ljuset. Å andra sidan, om allt kommer ut försvinner all form av konfidentiellt förtroende i politiken. Jag förstår inte hur en stat ska kunna fungera utan att en del saker hålls hemliga. Det underminerar staten och gör att själva essensen i demokratin är i fara. (Ett av Skatans tidigare inlägg)

Men jag försvarar … med denna invändning … INTE USA:s hysteriska agerande och jakt på att hitta lösningar för att kunna ”förbjuda” Wikileaks och andra efterföljare  … som Openleaks … i stället för att täppa till på ”hemmaplan”.

Det är bara så svårt att ha en enda ståndpunkt, åsikt.

Svart eller vit.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

 

2 kommentarer

    1. Visst är han söt, nasse? Jag tänker inte äta upp just honom … det är en sak som är säker. Hur jag nu skall bära mig åt …

      Jag som älskar julskinka …

      Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.