En mer än vanligt rörig dag

… har Skatan haft hittills …

Det är kallt som attan … minus sjutton grader … fast sol och blå himmel.

Lilla a gjorde en snabbvisit på morgonkvisten på sin väg mot söder. Vi hade en snabbfika tillsammans och snackade om våra barn och barnbarn, nyheter från Borlänge, vädret förstås och väderprognoserna för julhelgen. Hon skulle ända till Halmstad och väl iväg härifrån var hon fast redan efter några mil och kröp fram i tjugo kilometer i timmen på motorvägen.

Örebroarna skall ge sig söderut i morgon … de skall jula i Skåne och här hos oss tänkte vi oss fira jul med resanden från Stockholm och Enköping … som kommer hit dels med tåg, dels med bil.

Och på juldagen tänker Mannen, Skatan och StinaFina sig också söderut,  till Yngsjö.

Pappa börjar redan ängslas för de braskande väderprognoserna  … men Skatan … som i vanliga fall har lätt att hetsa upp sig …  försöker övertala alla att ta en dag i sänder …

Och så har vi handlat maten … i långa banor … mycket folk, trång och byschigt … och alltid är det något som har tagit slut eller fattas …

Nu skall Skatan göra en omgång köttbullar till så att hon inte behöver bekymra sig om att det inte skall räcka  … och så skall hon grava strömming och …

Skatan var hos Johannes Mao (Kinesen … men han gillar inte att Skatan kallar honom så … så det skall hon sluta med) i hans Chinese Supermarket för att säga God Jul och handla lite räkor och när Mannen hämtade henne där med bilen hade han … ja bilen förstås …  blivit påkörd.

Attans.

Nyyya biiilen …  och allting … *buuu* …

Dörren går knappt och stänga och det är en stor buckla … Gubben som körde skyllde på sin gumma som satt bredvid och hetsade … enligt gubben alltså …

Typiskt gubbar att skylla ifrån sig.

Mannen har alldeles nyss åkt iväg för att få försäkringspapper och sånt påskrivna … vi har ju planer på att resa till Österrike i januari så nu gäller det  att snabbt få bilen i farbart skick …

Men till Skåne lär vi kunna köra,  tror Skatan …

Om inte vädret … förstås … ställer till nåt elände.

Det var dagens rapport … sent omsider.

Ha det …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 reaktioner till “En mer än vanligt rörig dag

 1. Men vilken förbaskad otur med bilen! Hoppas ni får ordning på den snart.

  Ner till Skåne kommer ni nog, i alla fall om ni väntar att köra tills på juldagen… Just nu är nämligen inte prognosen nådig!

  Kram

  1. Ja det var faktiskt riktig tråkigt att bli påkörd så här direkt. Vi har ju bara haft bilden i några veckor. Men men … sånt händer och det var som tur var inte Mannens fel i alla fall.

   Tar man det bara lugnt går det nog bra att åka på lördag. Fast blir det väldigt snöväder med drivor och blåst … väntar vi bara en dag …

   Kram!

 2. Vilken otur med bilen. Ska ni ha många gäster på julafton eftersom du står och lagar mat så här i sista minuten. Jag har stekt skinkan och gjort lite sill idag och lagat några marschalltomtar Så förfärligt katt 34 grader nu. Fånge inomhus och imorgon som jag måste iväg till jobbet och göra julgröt. Ska det aldrig bli någon ändring till det bättre.

  1. Nej egentligen inte … jag tyckte bara att köttbullarna inte var tillräckligt många och så ville jag prova ett recept på gravad strömming med pepparrot som lät gott. Vi blir åtta om jag lyckas övertala pappa att åka med brorsan. Han är rädd att bli ”fast” nånstans och frysa ihjäl. Det är bara 10 mil och motorväg så risken är ju inte så stor.

   Det är värre för dig däruppe. Fy fan säger jag rent ut … 34 grader!!!
   Kommer du få igång bilen när det är så himla kallt? Så du kan åka och koka gröt.

   Kramar!

 3. Oj, oj vad tråkigt med nya bilen. Även om det ordnar sig är det inte kul att bli påkörd. Själv hade jag en skitmorgon. Gick upp som vanligt 5.45 för att hinna med mig själv, morgonrunda med Salli, till dagis och mig själv till stn och tåget 7.44. För att vara på jobbet i tid och hinna med allt, allt jag måste hinna innan jag går på julledighet. Det har varit mer än stressigt nu eftersom vi flyttat jobbet förra veckan och bor i flyttkartonger. Ska få nya skåp, men de kommer först v 1 eller 2. När morgonprom med Salli var klar skulle vi ta bilen till dagis och stn. Men icke, nej det sa bara br, br i bilen, ingen motor gick igång. Jag blev helt förstörd. Vad gör jag nu. Ringde bärgaren direkt som skulle komma, men det var så många bilar som satt fast på E18 så de var prio 1 och min prio var 4. Jaha tänkte jag, när kommer ni. Vi ringer. Jag måste ju komma till jobbet. Så snabb i tanken som jag är ringde jag Bilforum och min servicekille där och berättade mitt dilemma. Jag kommer sa han, men måste först hem och hämta mina glömda lunchmackor. OK. Men sen ringde det en snubbe från Västerås som var i mina trakter och jobbade inom bärgningen. Han kom och startade min bil. Jag avbokade så klart Bilforumkillen då. Men jag insåg snabbt att jag inte kunde lämna en oladdad bil på stationen hela dagen så jag ringde igen till Bilforum och frågade hur gör jag nu. Bilforumkillen sa kom hit med bilen och vi laddar ditt batteri. Jag skjutsar dej till tåget. Och det gjorde han. Kom till stationen och tåget inställt. Fick vänta till 9.30 för att komma till jobbet. Man blir inte glad. Man blir skitorolig om man kan komma hem om man beger sig till Sthlm. Tänkte bättre stanna hemma, men hade flera avtalade möten och var tvungen att åka. Snacka om stress. Jag blir normalt aldrig stressad, men nu blev jag det. Man får väl skriva långt i en blogg eller? Det visar ju hur kylan slagit sönder stackars Svealand med snö och kyla. Vi har minus 27 grader här. Slutpoängen var att jag hämtade min bil på Bilforum strax efter 16.00 med nytt batteri i bilen för nästan 2ooo . Det gamla var för gammalt. Men vilken lycka, eftersom jag ska bila till er på julafton. Men när jag kom till bilen gick inte dörrarna att öppna, bara förardörren. Inte bak, där Salli ska sitta, och inte de andra dörrarna heller. Fortsätter i mejl. Kram

  1. Ja visst blir man stressad när inte någonting som man tänkt sig fungerar och allt bara ”jäklas” …

   Vi försöker ta det lugnt … eller hur?

   Kram!

 4. Mycket väder och ännu mer lär det bli med tanke på prognoserna. Jag skriver bara ta det piano när ni ger er ut i trafiken i jul.

  Jag har erfarenhet av att buckla till en ny bil så jag vet att det inte är roligt, det är väl aldrig roligt men med en sprillans ny är det ännu mindre kul.

  Jag ska också nu ta och lägga in strömming, men köttbullarna och prinskorvarna har vi bestämt att våga vägra i år.

  Ni ska ha mycket gäster så jag förstår att det är en del att stå i, här blir vi bara närmast sörjande men trots det är det lite som ska fixas.

  1. Konstigt nog blir det ALLTID något … mer än man tänkt sig … som skall fixas inför julaftonen.

   God Jul på dig … förresten!

   Och nu några dagar framöver kommer säkert Bloggen … min alltså … att halta betänkligt.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.