Naturen exploderar …

och våren ligger snart bakom oss .

Verkar det som.

Just idag i alla fall.

Det är 28 grader varmt i solen på vår lilla balkong och Skatan och StinaFina höll på att få värmeslag på sin Middagsrunda.

Skatan plockade sina första vitsippor  och såg till och med

att ramslöken … eller Bärlauch som Skatan är van att kalla dem sen Österriketiden … börjar bli plockfärdig.

Nej, de är inte fridlysta här i Sörmland

Skatan  har till och med planterat små penséer i blomlådan därute på balkongen.

Sommaren kommer med stora kliv  och tar oss med storm.

Men här inne på bloggen går det trögt.

Sååå himla trööögt.

Skatans tålamod brister och hon får ”krupp” som ungarna sa förr i tiden.

– Kan hon ha för mycket ”tjafs” på sidopanelen, månne?

– Vad tror ni … och hur har ni det på era bloggar?

Här är det i alla fall ingen rusch.

Det är så att Skatan drar sig för att göra något  …

Över Huvud Taget

Får se om det lättar … annars gör hon om rubbet igen och tar bort det mesta.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

16 reaktioner till “Naturen exploderar …

 1. Nej, jag har inte mycket i sidopanelen. Välj själv hur du vill ha det. Trivs du inte så är det bara att plocka bort. Eller lägga till. Omväxling förnöjer väl 😉

  Kram

  1. Vad skönt det låter med 28 gr. Det är nog en riktig värmebalkong ni har, för här hemma är det inte alls så varmt. Ikväll var det 14 gr när jag gick Salli-promenaden 1, 20 min. Men på promenden i lördags såg jag både tussilago och blåsippor. Vilken härlig känsla med dessa små godingar.Det är skönt att våren äntligen är här på både gott och ont. Man ser all skit hemma nu och fönster som är randiga av vinterns snöväder. Man har ett vårjobb framför sig minst sagt. Kram

  2. Znogge ! Jag trivs egentligen att ha det jag har … men det kan hända att det gör min blogg trögare att uppdatera … att jobba med helt enkelt … har jag fått för mig.

   Just nu är det mer än vanligt trögt.

   Kram!

  3. Nickan! Ja balkongen var verkligen skön i eftermiddags i solen och i lä … fast ute var det väl ungefär 15 grader här också … men skönt …

   I morgon skall jag ringa och få hjälp med våra fönster … de är minst sagt skitiga.

   Kram!

 2. Ser att det är fler än jag som lider av seghet. Jag provade ett tag att plocka bort en hel del av allt jag har i sidopanelen, men det blev inte ett dugg bättre av det.

  Någon risk för värmeslag har det absolut inte varit här idag, men ganska skönt. Jag och maken har varit ute i trädgården och rustat några timmar på eftermiddagen. Man får ta det lugnt så att inte ryggen protesterar.

  Kramar och en önskan om en skön kväll!

  1. Nej det kanske inte beror på det att det är trögt ibland … man får bara kämpa sig till lite bättre tålamod … 🙂

   Och ryggen … ja, den måste man verkligen vara rädd om!

   Kram!

 3. Här är det fortfarande snö på marken, men sköna +10 grader.

  Med Google Crome istället för Explorer går det undan här…och Blogger har varit snäll. Metrobloggen kunde ibland vara ovanligt seg och då gav jag upp och gjorde annat.

  1. Kanske skall kolla och byta till Google Crome och se om det hjälper. Det var ett bra tips.

   På torsdag kommer det bli varmt i hela landet såg jag på väderleksrapporten. Åh vad skönt det har varit idag och när det är såna här dagar vill man bara ha mer och mer och hoppas att sommaren kommer tidigt och varar länge i år efter den långa vintern.

   Kram!

 4. Hittade din blogg när jag surfade runt inatt. Vissa fastnar man för och läser, endel blir bara några rader sen går man vidare
  Jag gilade stilen i din och det du skrev. Blir säkert en återkommare till dig. Ha en dag
  Lisbeth

  1. Välkommen! Vad roligt att du gillar min blogg … 🙂 Du är alltid välkommen tillbaka förstås!

   … och så får du en
   Kram!
   också … för dina uppskattande ord 🙂

 5. Jag har inte tänkt så hur mycket du har på sidan om det du skriver. Jag läser bara bloggen och ibland vilka länkar du har. Fint i alla fall att du återigen har satt en skata på framsidan. Tror inte det är så viktigt hur bloggen ser ut rent tekniskt utan innehållet är det viktiga och det ska vara viktigt för en själv. Det är huvudsaken. Jag har sagt det förr och säger det igen. Huvudsaken man skriver ur hjärtat.
  Just nu är hjärtat fullt av våren för min del. Av allt brus och sus och fågelkvitter. Om man nu ska klaga så är det på att man inte riktigt hinner med. Det går så otrorligt fort när det sätter igång.

  1. Sannerligen … och fortare går det säkert uppe hos er … vårens framfart menar jag … där det var så mycket snö innan värmen kom …

   Så det gäller att passa på!

   Kram!

 6. Det går fort för våren att göra entré men lika fort är den borta.
  Jag ska försöka njuta av våren för den har jag längtat efter (av flera anledningar).
  Sommaren… den står för dörren här näst. Undra hur den blir? 🙂

  Härligt med blomster. En klasskamrat till mig hade plockat med sig tussilago och ställt i klassrummet. Himla härligt!
  Kram

  1. Ja, nu blir det bara bättre och bättre framöver … varmare och ljusare och … för er något heeelt nytt! … Ett april-barn kanske med allt vad det innebär!!! 🙂

   Kram!

 7. sidan känner jag är mest till för en själv… men … ibland är det ju både trögt att läsa och skriv och med våren med för den delen. Igår trodde jag min själ att det skulle explodera! I dag är det Spökstopp! Knopparna blev hängande på bristningsgränsen.
  (det är då man kopplar på autopiloten som säger att ja ja ja håll i dig lite bara så kör i på!)

  1. Ja visst är den till för mig mest … men nog vill ja att mitt ”bloggfönster” skall vara ”spännande” för mina bloggvänner och besökare också … så nu kommer jag nog att ändra igen … men så är jag lite ”knäpp” just nu 🙂

   … och då är det bra att kunna skylla på Våren … eller nåt … 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.