Patti Smith

– Har du slängt ihop den här i förmiddags, flinade Lasse när Skatan var på Galleri Sjöhästen igår och lämnade in en del bilder för inramning till sin utställning … wow, det låter nå´t det … i juni.

Nej, det hade inte Skatan. Slängt ihop akvarellen * ovan just därför … men det blev ju ”mitt i prick”.

Tajming, som man säger på engelska … tajming …

Polarpriset 2011, det 20:e priset,  delar Patti Smith med stråkkvartetten Kronos Quartet.

Patti Smith har varit Skatans idol länge … och  hörde  henne och såg henne och upplevde henne  på Peace & Love förra sommaren …

… så hon blev verkligen glad att just Patti Smith  har tilldelats årets Polarpris.

– Det blev inte en kvinna, det blev Patti Smith. Hon får inte priset för att hon är kvinna, utan för att hon är den hon är. Samma sak gällde Björk förra året, säger Alfons Karabuda, prisnämndens ordförande. (SvD, Tobias Brandel)

I motiveringen heter det bland annat: ”Genom att viga sitt liv åt konst i alla dess former har Patti Smith visat hur mycket rock´n´roll det finns i poesi och hur mycket poesi det finns i rock´n´roll.” (SvD, Tobias Brandel)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Jag älskar citat för det är ett nöje att återfinna sina egna tankar vackert formulerade med stor auktoritet av någon som är erkänt klokare än man själv. (Marlene Dietrich)

*  … efter ett foto av  Beni Köhler 

8 reaktioner till “Patti Smith

 1. Åh vad jag gillar den låten med Patti! Jag läste hennes bok i höstas, vilken kämpe hon är! En stor förebild för många kvinnliga artister.

  1. Ja hon är fantastisk … och klarade sig från drogerna också trots att hon levde med Robert Mapplethorpes och de där musik- och konstnärskretsarna som ”pysslade” med sån´t … Joan Baez var en annan stark kvinna i de där kretsarna.

   Kram!

 2. Jaaa!!! Råkkpersonligheten Patti… Hoppas inte det råkkhjärtat slutar hamra på länge än!! Och så kände jag för att skänka en liten vårkram till dig – det finns mycket råkk i dig oxå, Lovely Bird!! 🙂

  Det var förresten ett mycket tilltalande citat av M. Dietrich!!

  1. … och hos dig Råkk-Robban finns ju verkligen råkk av stenhårt virke … 🙂

   Visst var det bra sagt av Frau Dietrich … eller var det Fräulein ?

   Kram!

 3. Det är tur att jag har två ben. Är lite delad vad gäller hennes musik.
  Är jag i rätt miljö under rätt förutsättningar kan jag njuta. Annars känner jag en viss irritation i hennes sätt att framföra låtarna.
  Men visst Polarpriset är hennes och helt ok med det.
  Ska lyssna en gång till för att se om jag står på höger eller vänster ben

 4. Jag känner att jag inte hänger med här i ditt bloggflöde så det kanske är en gammal nyhet men vad roligt att du ska ha utställning!! Var??
  Patti Smiths bok är på min ”att läsa”-lista sedan ett bra tag. Måste ta tag i den!

 5. Jag måste erkänna att jag legat väldigt lågt beträffande utställningen också … men nu blir den av i alla fall och äger rum i Nyköping … på Galleri Sjöhästen med vernissage den 11 juni …

  Utställningen heter Mina Vänner och består huvudsakligen av amatörer (vad jag förstår). Att jag varit så vankelmodig beror på att jag inte känner att jag är så braaa som jag skulle vilja … men men …

  Man är sin värsta kritiker heter det ju.

  Du har en härlig bok framför dig. Jag gillade Just Kids jättemycket och pocketutgåvan är visst utökad med nytt material också … om du tänker köpa den alltså …

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.