Glasögonbågarna

Efter Skatans starroperation skulle hon inte behöva annat än läsglasögon sas det. Men men … Efter bara några månader såg hon dimmigt på långt håll.

Och så var det ju detta med det  ständiga letande efter läsglasögonen som hon lagt än här än där och aldrig där de skulle vara när hon behövde dem.

Så hon gick till optikern och hörde sig för.

Jovisst, såg hon illa på långt håll också och så hade hon ju det där brytningsfelet. Optikern hade också lagt märke till att just en av ögonläkarna trodde att en starroperation skulle lösa ALLT med synen och uppmuntrade sina patienter att ”slänga glasögonen” . Han hade påpekat för sjukhuset flera gånger att så oftast inte var fallet.

Efter synundersökningen skulle det förstås väljas bågar ochSkatan visste precis vad hon ville ha … vad hon letade efter.

Men ni känner ju Skatan väl vid det här laget.

Eller hur?

De flesta tar god tid på sig, väljer ut några bågar som de lånar hem för att prova i godan ro för att riktigt känna att de väljer den ultimata, snyggaste, mest passande bågen.

Inte Skatan, inte.

Hon flaxar runt i butiken, provar ett par där, ett par där … ser framför sig vad hon är ute efter och så hittar hon den … bågen …den ultimata … den rätta …  en Tiger:

Den hääär … wow … i den kommer hon se så där intressant nördig ut som hon gillar när hon ser det hos andra. Den bågen tar hon.

Och så  bestämde hon sig på stört. Glasögonen gjordes i ordning, väntan blev lång men nu har hon burit dom i sisådär fjorton dagar.

Och visst var de snygga … men inte på henne. Hon ser ut som en nörd. Visst. Men en tråkig, beige variant. Inte ett dugg spännande.

Bara trist.

Som tur är hade hon bytesrätt på bågarna i tre månader och nu har hon bytt. Med liiite större eftertanke och med Mannen som slutligt smakråd. Hoppas bara hon hinner få dem innan hon skall resa till Österrike om två veckor …

Visst är de här fräcka.

Skatans nya Carrera-bågar … Wow …

10 reaktioner till “Glasögonbågarna

 1. Det passar nog dig perfekt ska du se. Du passar i mycket tycker jag.
  Och nu har du bytt header igen 🙂 Lika fin den.
  Kram

  1. Ja temat är åtminstone inte snett och bilderna i headern visas slumpvis så de växlar hela tiden … 🙂 så nu blir jag nog vid min läst ett tag.
   Och glasögonen är fina … röda och härliga som jag gillade direkt jag såg dom på nätet och sen när affären tog hem dom var de lika fina då också.

   Kram!

 2. Helt klart mycket mera DU och snyggare. Så du ska dra till Österrike. Det är väl så att du fortfarande flaxar hit och dit. Tyckte precis jag hörde dig säga att du skulle börjar ta det lite lugnt????? eller hörde jag fel.

  1. Du hörde inte fel … men det gååår bara inte. Saker händer hela tiden 🙂
   Nu skall Mannen opereras för grön starr och det är en ganska jobbig operation, en vecka på sjukhus och så måste han finnas där i fyra veckor OM något inte skulle gå bra. Då skall Skatan och StinaFIna finnas vid ”hans sida” (köra bilen och sån´t där, du vet). Inte på sjukhuset förstås men då bor vi en vecka i Linz på ett Gasthaus men sedan i Bad Goisern … Och det vaaar längesen jag var i Österrike nu också så det skall bli kul.

   Ha det …

   Kram!

 3. Rött blir perfekt på dig!! Säkert ett bra val.
  Jag brukar också bestämma mig på plats (tyvärr oftast dyra som faller mig i smaken)
  Men har inte ännu behövt byta för att jag ångrat mig!! (haft glasögon sen jag var 3 år så det är några år..)

 4. Rött blir perfekt!

  För dig är det alltså ”fort men rätt” … du vet, har lärt dig med tiden … för mig blir det oftast ”fort men fel” 🙂

  Det var tur med den där garantin 🙂

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.