Vad skall han heta, piraten?

OPERATION GRÖNSTARR gick alldeles utmärkt … men Mannen måste stanna på sjukhuset åtminstone en vecka tills ”trycket” blir stabilt lågt.

Hemma i Sverige skickades  Sonen hem efter en OPERATION SKELNING … också under narkos … samma dag!!!

På Mannens rum ligger ytterligare tre gubbs med lapp för sina högerögon (alla fyra på salen har alltså lapp för HÖGER öga … mysko ? ). De andra har opererats med laser  för grå starr … precis som Skatan gjort tidigare. Och hon skickades också hem genast efter den behandlingen förstås. Utan någon lapp för ögat. Och tyckte det gick ”geschwind” (= lätt, snabbt). Men det ingreppet gjordes ju inte under narkos.

Här finns det resurser inom sjukvården … verkar det som. Eller så är det bättre organiserat än i Sverige.

Nåväl …

Mannen är nu enögd ett tag framåt … med lapp för ögat … och ser följdaktligen ut som en pirat och MÅSTE ju ha ett nytt namn, eller hur?

Ett passande pirat-namn, om Skatan får be …

Förslag mottages med tacksamhet.

Starry??? … hmm …

Själv lutar Skatan åt Starry … (vi lyssnar på deckare när vi åker långt och många av deckarna som löser fallen  tycks heta Harry (Harry Bosch t ex …  eller Harry Hole i Pansarhjärtat av Jo Nesbø som just nu är på tapeten … i cd-facket i bilen menar Skatan)

Skatan besökte Starry … eller vad han nu skall få för namn … igår och han var på benen (förstås) och när hon frågade om det var något han ville att Skatan skulle ta med som idag … så var det ingenting särskilt …

– TIdningar?

– Choklad?

– Jo, nu vet jag. Börsresultatet skulle jag bli glad för om jag fick veta … Hur den svenska börsen går.

Deeet hade förstås Skatan redan räknat ut och kunde genast tala om  att börsen slutade positivt (igår den 22 augusti. Upp 1 %.)

Då log min pirat belåtet …

Just nu … klockan 12.00 har börsen ”gått upp” (heter det så förresten?) med 2,2 %. Så då blir min pirast nöjd idag också.

Om uppgången håller i sig vill säga …

Det går ju upp och ner …

Själv är Skatan 0 % intresserad  … Fast … förstås … den får ju inte gå ner huuur mycket som helst*.

* Skatan tänker då främst på sin usla pension … och vad som kan hända med den

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer

  • Ja, det är verkligen skönt … Och pirat blir han ju bara tillfälligt. Och han är faktiskt inte någon pirat eller ”roffare” på riktigt om man säger så … även om han gillar börsen är han verkligen ingen girig finanshaj … med bonusar etc etc … du vet.

   Vill bara klargöra (av någon anledning 🙂 just för dig … att han är juste … ha ha ha…
   Kram!

 1. Det var väl skönt att operationen gick bra!

  Nu får din Pirat säkert bra vård och tillsyn, så synen kommer att bli bra. Det måste ju vara bättre att vara kvar på sjukhuset, även om det inte är så roligt, än att bli skickad hem med en gång.

  Kram Ingrid

  • Visst måste det vara bättre. Så att man inte är hemma om ”trycket” går upp farligt mycket eller något annat inträffar. Tryggt och skönt!

   Kram!

 2. Härligt att allt gick bra. Kan också tycka det skiljer mycket i vårdtid. Har också fått åka hem samma dag efter skelningoperation, vanliga starr op bara efter en timma (ändå min 89 årige far). Har vänner i Tyskland hon låg inne vid vanlig urinvägsinektion (själv fick jag knappt komma till och få pencillin trots feber..) Märkligt är det! Likaså har vi samma värkproblematik (psoriasisatrit) -hon ligger inlagd varje år för bedömning. Jag fick en diagnos och typ; hör av dig om du blir sämre…

  • Ja visst är det mycket egendomlig. Och sjukvården här (i Österrike) är absolut inte sämre än den i Sverige och betalas också den med skattemedel. Det kostar inte Håkan (Mannen) ett öre … och medicinen han får nu är också ”gratis”. Ändå har de inte lika höga skatter som vi i Sverige. Men det finns annat som måste vara mycket sämre. T ex stöter jag på uteliggare, alkisar och drog-beroende människor varje dag här i Linz.. Det är för bedrövligt att se dom. Inte ens i Stockholm har jag sett liknande i den omfattningen som här. Nu är Linz en industristad som har fått en ”fernissa” av kulturstad … man jobbar stenhårt på att förändra imagen. Men det hjälps inte med nya byggnader i glas och stål, museer och uteserveringar om man inte kommer tillrätta med de ”utslagna”.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.