Något fel är det …

för Skatan är så himla trött och har bara blivit tröttare och tröttare.

När hon ringde Vårdcentralen och sin husläkare fick hon bara ta upp ett (1) problem fast hon hade räknat upp en hel radda där trötthet ingick …

Hon blev helt ställd. Och valde fel …förstås.

Nu funderar hon på att ringa och beställa en tid till … hos samma husläkare för just den stora tröttheten som hon lider av och som hon alldeles glömde bort när hon nu blev så ställd.

Är det riktigt klokt … eller är det klokt …

Sen får hon väl ringa en gång till för problem numero tre (3). Ett bekymmer kommer ju sällan ensam.

Förresten kan hon kanske säga när hon träder över tröskeln att jo … jag ångrar mig. Jag vill hellre tala om min stora trötthet först. Kan jag ändra?  🙂

Nu skall Skatan i alla fall gå och lägga sig en stund. Hon kan knappast hålla ögonen öppna och dagen har bara börjat … nåja … den är inne på halvtid.

Men ändå!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 reaktioner till “Något fel är det …

 1. Efter veckor sen början av aug. smärta i muskelfästen i ljumsken. Alla 2miloner små steg t ex i köket var en plåga ej kunna böja ner byta vatten i hundskålen, hemsk hemsk. Husläkaren visste direkt. Sjukgymnastik, stretching och Voltaren gel. Jag nästaan grät av frustation. Ihärdig träning varje dag!.
  Första gången jag kunde böja mej ner och plocka upp hundmatskålen från golvet, klippa tånaglar själv. För att inte tala om morgonen vakna utan smärta!!

  Troligen blir jag helst bra men bara fortsatt stretching

  Jag var lyckligt lottad. Min husläkare var mycket klock. Han sa; ju äldre man blir, ju lättare att låta bli. Man blir bekväm. Då blir det värktabl. istället.

  Jag kan åter gå på båda benen, utan smärta!

 2. … som sagt … jag har börjat träna och köpt klippkort. Hoppas det hjälper fast det gjorde ont som sjutton i lederna när jag höll på …

  Kram!

 3. Det är baske mig inte klokt hur det fungerar! Min mamma var på vårdcentralen för en åkomma och tänkte då ”slå två flugor i en smäll” vilket på något vis kändes smidigt. Men se det gick inte! läkaren vägrade att lyssna på henne. Upprörande tycker jag.

  Jag tycker att en bra läkare borde ha en helhetssyn på sina patienter med tydligen inte. Ring igen!

  Kram

  1. Mannen har råkat ut för samma sak som din mamma. Han blev också utslängd och redan efter bara tjugo minuter 😦
   Jag tänker ringa igen … om inte annat så för att visa på det orimliga i systemet. Man får väl boka in en längre tid (och om så krävs säga till patienten att det blir att betala det dubbla 😦 … om det är det är där skon kniper) Det skall bli spännande att höra vad de kommer med när jag bokar en tid till … för åkomma nr 2 … och så en till …

   Kram!

 4. Vart tar vården vägen! Alla dina åkommor kanske hör samman, är kopplade till en orsak och borde väl då tas upp vid samma tillfälle? Vården har blivit en klassfråga igen. Jag har via mitt jobb tillgång till en läkarmottagning dit man kan ringa mellan 07:00-17:00 och tala med en sjuksköterka, alltså en levande människa. Ofta får jag en tid samma dag, allra senast 24 timmar senare. Väl där finns doktorer och sköterskor som tar sig tid, pysslar om och kollar extra noga. Det får mig att skämmas fruktansvärt, när jag vet att andra är tacksamma bara inte telefontiderna är slut när de ringer sin vårdcentral. Naturligtvis ligger felet högre upp än hos personalen på vårdcentralen. Jag skriver så gott som aldrig om politik men jag tycker att det är dags för politikerna att sluta kasta pajer över blockgränserna om vems mandattid som är orsaken till allt som är dåligt och börja reda upp! Sverige som land har aldrig varit rikare än nu. Vi har råd med bra vård!

  1. Du har alldeles rätt … vårt landsting här i Sörmland är kört i botten och då är det olika ”block” som är ansvariga (som tur är får man väl säga. Då kan de inte kasta skit på varandra i alla fall). Och nu sparas det …och sparas … och alltid går det ut över vården … Nu känner jag ”min” husläkare så bra så jag tänker skämta med honom när jag kliver över tröskeln och berätta just hur jag blev bemött. Visserligen får jag väl bara en halvtimme till mitt förfogande men vi kan säkert komma överens om en ny tid tillsammans … hoppas jag.

   Och vi måste vara tydliga nästa gång vi väljer. Vad vi tycker är viktigast. Bra vård eller en ny fotbollsarena eller något annat som landstingen har under sin ”skäppa”.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.