Det blev en liten flicka …

Skatan måste bara berätta det innan hon går och lagar en något försenad lunch.

Hon har blivit Farmor en gång till.

En liten flicka kom till världen den 17 november klockan 09.10 och vägde 3410 gr och var 47 cm. Hon är väldigt lik sin storasyster Alice som vägde 3160 gr och var 48 cm vid samma ålder.

Den nya lilla tjejen hade liiite större ”näbb”. Annars var de väldigt lika.

Nu ut i köket och laga till maten … Det blir

Falukorv och potatismos.

Skatan är flaxigt glad och vet inte riktigt var hon har sina vingar, ben och sig själv …

Sååå glad är hon.

 

22 reaktioner till “Det blev en liten flicka …

  1. Tack … jag vaknade tidigt som vanligt efter en orolig natt 🙂 … och så väntade jag och väntade och hann t o m bli lite orolig … nej, ganska så mycket orolig för Sonen hade sagt att det skulle bli ett morgonkejsarsnitt …

   Så jag är sååå lättad och glad och det är kul med en liten syster till Alice och för den lilla att ha en sån duktig storasyster … inte att förglömma.

   Kram!

 1. Varmt grattis till den nya lilla världsmedborgaren och så roligt för Alice att få en lillasyster. Tänk vad mycket roligt de ska få tillsammans!

  Kram

  1. Tack … tack … jag är verkligen jätteglad att det är över nu … att hon är här, lillasyster. Hon får en duktig och snäll storasyster … men bestämd … och hon kommer nog styra och ställa. Och har den lilla nya samma envishet kan det nog komma att gå ”lustigt till”.
   Kram!

  1. Tack … tack. Ja, allt gick jättebra. Men det är alltid lite jobbigare efteråt när man har ”snittats” som Pa har blivit. Man får inte lyfta etc etc … och måste först och främst komma igång och gå igen.

   Men hon är på G … med lite hjälp från Sonen förstås.

   Kram!

 2. Det förstår jag, att hon är glad. Grattis till alla, mest till storasystern trots allt. Ibland tror jag att ett syskon är den bästa gåvan man kan få. Kanske är det så för att jag inte vet hur jag skulle klara mig utan min lillebror.

  1. Tack för ditt grattis. Ja lilla Alice vet inte riktigt ännu … det är besöksförbud t o m för syskon första dygnet eftersom Pa har snittats (jag tror det beror på det). Men sedan är det ett dilemma till. Sonen måste vara kvar och då blir det nog väldigt jobbigt för Alice om vi skulle åka in och hälsa på och sedan vara tvungen att följa med farmor tillbaka medan det där nya lilla knytet får stanna kvar hos mamma OCH pappa. Vi avvaktar alltså tills Sonen kan följa med oss hem. Åtminstone en vända … Kanske imorgon.

   Kram!

 3. Underbart, underbart!
  Hipp hipp hurra för livet. För dig som farmor och PA som varit stark igenom snittet.
  Så underbart med ett nytt liv att dela alla stunderna med!
  GRATTIS TILL DIG (och er allihop)
  Kram

  1. Tack söta fina Turez … du är alltid så gullig och JUBLANDE glad så jag ler när jag läser. Det ääär verkligen roligt med alla mina barn och barnbarn.

   Kram!

 4. Hjärtevarmt grattis till ett nytt litet liv! Hoppas att Alice glädjer sig åt att få en liten bäbis att ”ta hand om” 😉
  Gott att få ett syskon och med två tjejer lär det nog bli livat om några år 🙂
  Kram, Agneta

  1. Tack Agneta!
   Alice har nog inte riktigt förstått ännu. Hon har fått se en liten bild som Sonen skickade till mobilen och klappade det så sött men … det blir nog först när lilla Cissi kommer hem som hon riktigt förstår … och Alice kommer nog att vilja ”ta hand om”. Var så säker 🙂

   Kram!

  1. Jag har fått en bild men jag vet inte riktigt ännu hur jag skall få ”ut” den ur mobilen. Men så snart jag kan skall ni få se det nya ”underverket” …

   Kram!

  1. Tackar! Ja det är ett fantastiskt under … varje gång. Och om man tänker på hur många vi är på denna jord så är det många under som skett. Även om alla kanske inte varit lika välkomna som våra.

   Kramar!

 5. Grattis till nytillskottet – fina Cecilia 🙂

  Jag fick falukorv med potmos igår, och jag tror tamejsjutton att det blir en repris idag. Såååå gott!
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.