Tant Lyckra

höll på att skrämma slag på Alice …

som kom springande till farmor Skatan och skreeek …

Tänk ändå …

Tant Lyckra … Visst ser hon lite skrämmande ut med sitt gröna ansikte, sina hängande kinder, rynkan mellan ögonbrynen och

sitt ryckiga sätt .

– Neeej … titta inte … Alice … vill inte … neeej …

Så farmor Skatan och Alice går ut i köket och ser om den bakade potatisen är klar snart … och väntar på att Tant Lyckra  ska försvinna …

Läs även andra bloggares åsikter om

14 reaktioner till “Tant Lyckra

 1. Känner till Beppe och Sigrid och Mumlan men inte Tant Lyckra, ska hon skrämma barn, fy!

  margareta

  1. Jag tror inte hon skrämmer barn som är i rätt ”målgrupp”. Alice ser inte TV ensam så hon hann inte bli rädd så länge. Det var mest hennes ”ryckiga” sätt alltså …

   Kram!

  1. Ja … och så är hon rädd för Laban och Labolina och alla tecknade serier där de är ”elaka” mot varandra …

  1. Ja-a du … och jag har alltid skrämt barn. Grannbarn trodde på fullt allvar att jag var en riktig häxa … Vad kan det bero på tror du 🙂 ?

   Kram!

 2. Mina barn som iofs är lite äldre gillar tant lycra och all hennes finurlighet och vimsighet. Så jag har aldrig reagerat på utseendet, men barnprogram är ju fyllda av läskiga karaktärer och historier som skrämmer vettet ur barn. Kanske för att förbereda dem för livet, där allt inte är rosenskimrande..

  Kram på dig, hoppas potatisen smakade

  1. Alice är ju bara två år … och man kan aldrig förutse vad hon kan bli rädd för. Hon ser aldrig TV ensam så … och jag stänger av en del Disney-filmer för de är ofta väldigt ”våldsamma”. Och aldrig att jag kunde tro att hon skulle bli rädd för Tant Lykra 🙂

   Kram!

 3. Märkligt det där att små barn blir rädda för saker som man själv inte tänker på som otäcka och tvärtom.

 4. Jag som jobbar med barn borde ju veta vem Tant Lyckra är…men tyvärr. Jag kanske borde uppdatera mig lite vad gäller barnprogram?

  1. Jag hade sett tant Lykra någon gång hos min näst yngsta barnbarnskull, Karl Axel och Agnes … men aldrig uppfattat henne som skrämmande. I det här programmet bakade hon … t ex …

   Kram!

 5. Först trodde jag att du pratade om tant lycka och tänkte klämma ur mig att lyckan kan verkligen ha oväntade ansiken men förstår att jag hade fel och att det är ett barnprogram eller? Jag har ju inte längre några små barn men känner att så där kan man känna sig vissa dagar och inte är det snyggt inte.

  1. Visst kan man känna sig så … och då kanske man skrämmer de riktigt små barnen som inte känner en och veeet att man egentligen är snäll innerst inne 🙂 … För tant Lyckra går hem hos lite äldre barn i alla fall.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.