Skatan trodde stormen hette BENGT

Varifrån hon nu fick deeet namnet … på  den hääär stormen, som ju heter Dagmar?

– Stormar bär alltid kvinnonamn … VISSTE du inte det, häcklade Mannen

Näe … det visste inte Skatan.

Men nu vet hon det.

Alltid lär man sig nå´t.

Även om det är fel.

– Fast stormen Per, då? … PER är väl ändå inget kvinnonamn … Eller?

Det var det norska meteorologiska institutet Meteorologisk institutt som gav lågtrycket namnet Per. De ger namn åt alla extrema oväder som påverkar Norge enligt en förutbestämd namnlista i bokstavsordning, detta är således det nionde namngivna ovädret efter Gudrun. [5] Svenska SMHI ger inte stormar egennamn utan omnämner dem utifrån vilket år och månad de inträffade. (Wikipedia)

Läs även andra bloggares åsikter om

Under hundratals år har befolkningen i Västindien uppkallat orkaner efter namnsdagen den helg som låg närmast den dag då orkanen uppträdde. USAs National Weather Forecast började 1953 ge stormarna kvinnonamn. Det fick dock kvinnorörelsen att protestera, och sedan 1979 har man använt kvinno- och mansnamn lika ofta. Namnet speglar ofta de länder som omger det hav där orkanen uppstår.  (Illustrerad Vetenskap)

Och nu … nu är det faktiskt Skatan som har något att lära ut 🙂

16 reaktioner till “Skatan trodde stormen hette BENGT

 1. Ja, för visst har man väl börjat bli mer jämställd när det kommer till vädret. Då är det bara resten av jämställdheten kvar.

 2. Här höll Dagmar sig ganska lugn, men visst blev det ett och annat nerfallet träd och elabrott här och där, men inte här 🙂 Vi märkte ingenting av henne.

  Kram och trevlig annandag!

  1. Här också faktiskt … men det ska visst friska i med nya vindar västerifrån och då kommer nog Skåne få sin beskärda del. Men det ska vara milda vindar.

   Kram!

 3. Här har vi knappt märkt av Dagmar.

  Kan ju inte vara kul att ha samma namn som en storm som ödelagt mycket…tänk att heta Katrina som stormen som ödelade nästan hela New Orleans…fast hon var ju en orkan förstås.

  1. Nej … inte kul intealls … så då är det bra i alla fall att man försöker ”dela lika” men på något alldeles konstigt sätt är de flesta stormar och orkaner likt förbannat kvinnor.

   😦

   Kram!

  1. Du är fyndig du, Znogge. Har verkligen lagt märke dina fullträffar hos Lilla Blå där Pål Pommac fått husera med sina undringar nu inför julen 🙂

   Kram!

    1. I min också … men vissa dagar var man verkligen inte i form och i form måste man vara för att kunna matcha … om inte Pål … så dig 🙂

     Kram!

 4. Hej, Eva!
  Att hålla i hatten lär hjälpa föga för de som måste ut i kväll för nu är det mera oväder på gång över västkusten. Räcker gott som det är!
  Det där med att namnge oväder liksom sjukdomar ( typ Asiaten o.s.v.) kan vara nog så knepigt. Men för dig var Ingrids julfågetävling inte så knepig för du kammade hem full pott 🙂 Grattis och hoppas på en bra vinst då ni är 4 som klarat alla frågor! Spännande in i det sista!
  Ha det så bra! Kram, Agneta

 5. Det har ju varit så många stormar så det är baske mig inte lätt att hålla reda på dem. den här sista kändes ända ner till oss men strömmen höll!!

  1. Ja … den kändes även i Skåne … men inte på långa vägar som uppe i norr. Inte minns jag att det stormade så förskräckligt när jag var barn och ung.

   God fortsättning!

   Kramar!

 6. Dagmar hon kom och gick men oj så hon ställde till det. Klockan 3.30 vaknade jag av att hon slet sönder belysningen på balkongräcket men det kunde vara värre den har ju gjort det mesta av sitt jobb, Inte lätt att varva ner i sådana här helger. Det ska och det ska så till slut så viker sömnen.
  Hoppas du kan sova ikapp så Stina Fina och du får era härliga morgonpromenader. Du får hälsa henne att jag tyckte hon var till sin fördel i luvan
  Kram

  1. Det ska jag hälsa StinaFina … ha ha … Egentligen gör det ju inte så mycket om man sover kort bara man har möjlighet att ”ta igen det” på dagen sedan. Och det är inte alltid så lätt. Det är då det blir riktigt jobbigt och man blir så trött, så trött, så himla trött …

   Men … som sagt … det är värre för de som yrkesarbetar om de får sova ordentligt. Och alla småbarnsföräldrar …

   Fast det har jag glömt … mina koliktvillingar 🙂 … hur deeet var.

   Kram och God Fortsättning … snart är det nytt år. Igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.