Tjänstepensionens storlek

ökar inte med ett öre för Skatan 2012.

Man skyller på tiderna men ägarna har fått häftiga utdelningar … till det räcker pengarna 😦 tiderna till trots.

Det är så man spyr …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

 

 

10 reaktioner till “Tjänstepensionens storlek

 1. Men usch då..har jag inte ens kollat ännu…har Alecta ( f.d. SPP) och det har varit hyfsat….nåja med den modesta inställningen man numer har och luttrad har man ju blivit också med åren…så kan ‘hyfsat’ tolkas på olika sätt…kanske..eller ? Men nu blir jag nervös…vågar inte kolla i förtid för snart är väl magsår ett faktum 😦 Ligger just nu i fejd med politikerna i SDN och SDF Centrum i Götet..det finns gränser för hur man behandlar medmänniskor som är 65+…eller yngre och funktionshindrade:-(
  Dags att skaffa en pråm och lägga här nere på Mölndalsån! SÅ kan man också bo 😉 Hyrorna stiger, pensionerna ligger still. letar efter billigare och mindre bostad och hittade mängder lediga uppe på trevliga Gibraltargatan mitt emot Chalmers Tekniska som numer är som en hel liten stad….men se alla de käcka lägenheterna i de gamla 50-talshusen med hyfsade hyror hyrs enbart ut till studenter….fick jag för det..URK!
  Ur led är tiden…
  Har du börjat….packa… tandborsten , sarongen och hatten 🙂 För det var väl lätt packning..? :-))
  Kram, Aneta

  1. Allt hette SPP från början och sen ville man av någon anledning dela upp SPP i två: SPP och Alecta.
   SPP privatiserades och Alecta blev kvar och ägt av tjänstemannafacken och näringslivet.
   Jag ”hamnade” oförskyllt hos SPP, min man från samma företag på den tiden (SSAB) hamnade i Alecta utan att vi tillfrågades överhuvudtaget. SPP köptes först av Handelsbanken som misskötte det å det grymmaste och sålde det sedan till ett norskt företag. Och nu sitter jag där. Alecta går mycket mycket bättre. Och min man som redan har det bra mycket bättre än jag får mer kosing … bra för honom 🙂 … än jag.

   Jag har packat klart … tandborsten, RLS-medicinen, baddräkten, passet, biljetten och hatten tar jag för sig.

   Nu skiter jag i pensionen. Det är som det är. Nu ska här njutas … 🙂

   Kram!

   1. Men det är väl en jäkla tur att jag har Alecta då eftersom jag inte har någon äkta hälft att dela utgifterna med 😉
    Nu när du skriver om SPP/Alecta så vaknar minnet till liv, så en uppdatering är aldrig fel 🙂 Jag minns inte heller om jag blev tillfrågad…! Nåja, strunt samma, vi får ta det som det kommer, för även om man blir förbannad så hjälper det föga
    Rätt tänkt..njuuuuut i fulla drag 🙂
    Kram, Agneta

  1. Just det … så är det här i livet. Och min läkare som har sagt att jag ska ta det lugnt, inte hetsa upp mig, knappast se på nyheterna fick det där ”tjusiga” beskedet idag. Klart man blir förbannad.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.