Stiljte

Stiltje på hjärnkontoret.

Stagnation i bloggvärlden.

Det ena kan i viss mån tänkas ha något med det andra att göra.

Man får vad man ger 🙂

Den stillastående hjärnaktiviteten … inga uppslag, inga idéer  och inga nyheter … genererar inga blogginlägg.  Eftersom den ena dagen har varit lika tröstlöst tråkig som den andra för den sjuka Skatan …   Skatan är luddig i huvudet och det där luddet, det där luddet har ställt till det.     Inputen från bloggvärlden har också stått ganska still eftersom Skatan har varit för trött att läsa och besöka den.

All lust är puts väck …

Att det är stillastående i bloggvärlden avspeglar sig hos Skatan i statistiken  också. Hon har hälften så många besökare som för en tid sedan.

Men det beror nog på tiderna också  …

IRL-tider 🙂

Kvällarna blir ljusare och ljusare, fåglarna sjunger, gräset växer och inte vill man sitta inne då inte … och blogga.

Idag har Skatan varit ute på sin första runda i skogen med StinaFina sedan hon blev sjuk. Det var inte Morgonrundan utan nu mitt på dagen.

Det var stilla i skogen också …

Fåglarna sjöng förvisso … men inte en levande själ förutom dom då …

Däremot måste det ha varit en febril aktivitet här i skogen för inte sååå länge sedan.  Alla liljekonvaljeställetn… och det är många många många i våran skog  … var fullständigt renrakade från blommor.

Inte en blomma så långt ögat kunde se … bara blad.

Och Skatan som hade tänkt att plocka sig en härligt doftande liten bukett … *snyft*

Det är så hon misstänker att någon/några plockat av rubbet … affärsmässigt så att säga … för att sälja nu till nationaldagen och till skolavslutningarna.

Hur som helst … de kunde ha lämnat en liten bukett till Skatan och inte rakat rent totalt … 😦

12 reaktioner till “Stiljte

 1. Ja du bloggtorka är det nog just nu. Alla verkar skriva mer sällan och så är det för mig också. Inte för att jag inte har saker att skriva om utan för att man längtar efter att vara ute. Jag har handlat blommor till jobbet idag och planterat. Jag har handlat blommor till grannen och planterat. Jag har fyllt dammar och stökat ute. Tala om att ha jord under naglarna. Samtidigt regnar det lite och snart kommer en skogskille och vi ska kolla mina nedrasade träd.
  Kanske är det så för dom flesta. Vi har fullt upp utomhus inför sommaren. Nu ska jag äta kladdkaka och dricka kaffe tillsammans med en man. Utomhus på min farstukvist kan du tro. Så pass varmt är det nu så där 8 grader men ingen blåst. Krya på dig nu stumpan så du återfår enegin. Du har ju vistats hemma nu länge ovanligt länge.

  1. Det låter härligt för en som varit stugsittare på sistone. Men idag ska jag i alla fall åka ut till Femöre … Än så länge skiner solen. Först Morgonrundan med StinaFIna här hemma och frukost.

   Ha en fin nationaldag!

   Kram!

 2. Stiltje skulle jag vilja önska mig om jag får komma med en önskan. Stiltje vädermässigt alltså, för det blåser och blåser och blåser, så man blir alldeles matt. Jag tog en promenad till Stenstugu i motvinden idag och det var verkligen kämpigt. Nu vill jag ha stiltje!!
  Kram, Ingrid

  1. Det förstås … Vädermässigt finns det få saker som är så jobbiga som blåsten … och när det är kallt … som nu … blir det ju ännu kallare. Nej, nu får det allt mojna.

   Hoppas din Nationaldag blir strålande på alla sätt och vis.

   Kram!

 3. Gratis är gott så kanske är det tomt just därför. Eller så är det den kalla vinden som minskat blomningen… Fast nej, någon har nog plockat!

  Själv tycker jag att jag har mer tid att skriva när jag är ledig.

  Kram

  1. Jag tror faktiskt att någon har rensat rent. Innan jag blev sjuk fanns det massor men inte utslagna …

   Jag skriver helst och med ”ro” när Mannen inte är hemma. Eller tidigt på morgonen. Men nu sover jag så mycket längre än tidigare … och det är jag tacksam för … Jag behöver ro omkring mig för att hålla koncentrationen och flödet vid liv.

   Kram!

   … och hoppas Nationaldagen kan firas med sol i flaggan nere i Skåne också!

  1. … fast det fanns faktiskt massor tidigare som jag lät stå. Ville inte plocka in till visningen av vår lägenhet eftersom det kunde komma någon som var allergisk. Jag tror någon ”röjt” 😦

   Ha en härlig sommardag idag på vår Nationaldag.

   Kram!

  1. Det tycker jag också … Nu när vi kom ut till landet fanns det massor av blommor kvar på tomten där vi också har liljekonvaljer … men de får stå kvar att njutas av.

   Kram!

 4. Ja, det är väl sådana tider. Men jag har inte sett någon som talat om att göra ett sommaruppehåll, så som det var hos många för några år sedan. Sedan är det väl, som vi har konstaterat tidigare, att man måste vara tyst ibland för att kunna tala, så att säga.
  Hoppas din sjukdom ger sig helt och hållet snart!
  God nationaldag!

  1. Nu har jag bara någon tablett kvar av penicillinet och är frisk … det har varit ett elände att vara sjuk så länge med feber. Man blir ju helt slut 😦

   Nej … har jag möjlighet kommer det nog att bloggas hela sommaren också … det är lite dålig nätförbindelse bara men nu har jag köpt ett USBmodem som fungerar så dääär … och så får man passa på när stugan inte är full 🙂

   IRL blir liksom lite mer ”real” så här års … liksom. 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.