Ja, vad ska man säga?

Mäklaren ringde och sa att hon hade en kund som ville titta på deras lägenhet i Villa Skogsberg.

En läkare.

Wow …

Det var bara att åka in från landet … städa städa städa … plocka undan allt som redan plockats fram, köpa nya pelargoner med fina röda blommor till köket … ja, kort sagt … ställa i ordning så att lägenheten visades på bästa sätt.

En pelargon på köksbordet och lite frukt … men annars så här ungefär … i köket

En läkare som flyttat till Nyköping … som hade bott i små trånga lägenheter och bara ätit, sovit, jobbat, jobbat, jobbat, ätit, sovit och som plötsligt tyckte att hon kanske skulle unna sig ett bättre boende … 🙂

Och så nära till lasarettet.

Hon skulle komma klockan tolv och då var Mannen och Skatan och StinaFina redan ur vägen … de passade på att gå till Pressbyrån för att köpa Miss World … tidningen som Skatan längtat efter och missat utgivningsdagen (den 19:e om hon inte missminner sig) i den allmänna röran de senaste dagarna.

Efter en halvtimme ringde mäklaren.

Läkaren  kom inte. Hon dök aldrig upp … och svarade inte på telefonen heller. Vad hade hänt? Kanske hade hon fått en akutförlossning (hon jobbar på kvinnokliniken), kanske hade hon missuppfattat …

OK, inget att göra åt. De traskade molokna hemåt och Mannen började dra på poolskyddet igen då mäklaren ringde.

– Nu kommer hon! Går det bra?

Visst, de hade ju inte ens hunnit inomhus … och vet ni vad läkaren hade sagt  när hon ringde och ville komma och titta … ?

– Nu har jag ätit färdigt …och vill gärna se  lägenheten   !!!   😦

Mannen och StinaFina och Skatan åkte ner och käkade lunch på NK-villan där de kunde sitta utomhus.

Och väntade.

Efter trekvart eller så så ringde mäklaren och berättade om en entusiastisk kvinna som sprang omkring och tyckte allt var fantastiskt.

Utom de spröjsade fönstren.

Mäklaren gjorde klart att de gick inte att ändra på … det skulle se konstigt ut. De hörde till ”stilen” liksom … etc …

Förutom en gård på Öland där läkarens man bor,  ägde läkaren två sommarstugor och en lägenhet i Göteborg … nu skulle hon höra med sin man på Öland vad han tyckte och tänkte och så med banken förstås … vad de kunde göra. Hon kunde ju alltid sälja en av sommarstugorna men … tja …

På måndag får  Mannen och Skatan närmre besked …

Fast förstås … mäklaren sa att det inte var helt lätt att ”läsa” den här kunden och hon bad dem att  inte ha för stora förhoppningar …

Nej, vem kan ha det efter det hääär …

9 reaktioner till “Ja, vad ska man säga?

 1. Hejsan Eva !
  Fy farao, jag minns hur jävligt rent ut sagt, att behöva gå ute i kylan medan de visade huset.Jag hade ställt koppar, glas precis på kanten, om de skulle öppna en kökslucka så skulle det trilla i golvet.Katterna fick inte heller vara inne.jag ville inte att mitt hem skulle säljas,så jag radade upp vinflaskor på kanten om de skulle öppna in till tak-foten.Tre familjer tittade innan den med mest ”kulor” de hade bott i Kina i fem år och lilla frun och tonåringarna ville hem till Sverige. .Saknar tomten mest sommartid. Materialistiskt sett var det nog lika bra, innan det behövde renoveras.Vi hade ju ingen lyx.-kåk. Men det var lånen som blev för många och höga, det gick inte på en byggarbetarlön, få det att gå runt. Två av mina Jenny Nyströmstavlor fick jag sälja för att betala lånen. Som jag fått av Pappa när jag var barn.Sorgligt.
  Kram Mi

  1. Ja det är alltid svårt att sälja … speciellt om man har bott länge på ett ställe och egentligen inte vill flytta. Men så känner inte vi det … Vi vill bara komma till det nya … som inte ens är färdigbyggt … ha ha …

   Kram!

 2. Hejsan, Eva!
  Att det var spröjade fönster visar väl bilderna på Mäklarens hemsida eller?? Hon verkar inte var intresserad alls och dessutom verkar dom ha boende så det räcker och blir över. Tycker det är det lämpligt att kolla med banken innan man är spekulant? Eller sälja något av alla de hem dom redan har.
  Usch vilket strul ni fick! Hoppas det löser sig och att det kommer besökare som har pengar…seriösa sådana alltså!
  Lycka till framöver! Kram, Agneta

  1. Ja, egentligen har vi ju inte bråttom … vårt nya boende är inte klart ännu … men vi ville vara ute i god tid. Nu gör vi ett uppehåll över sommaren och tar nya tag sedan …

   Tack, Agneta! Och kram!

 3. Varför blir jag inte förvånad! Läkare har en förmåga att inte komma i tid och dessutom tycka att alla kan vänta på dem. Ja, jag har ett antal i släkten så jag vet hur det fungerar. Tyvärr… Men det kan mycket väl bli affär ändå! För den ekonomiska delen är sällan något problem 😉 Alltid en fördel!

  Kram

 4. Hoppas att det blir affär av i alla fall trots en lite strulig inledning. I morgon har jag lite att fixa med , packa och så, men sen ska jag ska ju mest sitta och åka buss, så då jag kan lugnt hålla en och annan tumme för dig.
  Kram och trevlig midsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.