Tillställningarna

har avlöst varandra på sistone …

Mannen och Skatan har varvat gäster på Femöre med att själva gästa grannar och vänner …

Det hör sommaren till …

När Mannens 70-årsfirande var över  och de sista åkt kändes stugan plötsligt tom. Men sen har det ”festats” slag i slag …

Först ut var grannen här på Femöre … Lena och Gunnar … och vi njöt av god mat, fina samtal förstås och en vidunderlig solnedgång …

Några dagar efteråt for vi till Norrby och de gamla vännerna Malle och Johan … och vi njöt av god mat, fina samtal förstås … och snack till långt fram på natten. Herrarna drog sig utomhus medan vi satt kvar i köket och snackade snackade snackade …

Här beskriver värdinnan något med hela kroppen …

Sedan var det dags för en tillställning på hemmaplan också med gamla goda vänner: Ulla som de träffar ungefär en gång om året eftersom hon bor i England och bara är ”hemma” på somrarna för det mesta, Elisabeth och Mathias, Maria och Anders … och de åt och de drack och de snackade och åt lite till … och inte en enda bild tog Skatan. Hon hade fullt sjå med att umgås …

Och så kom kusin Jan med sin  Marianne seglande norrifrån på väg hemåt … och ankrade i viken utanför bryggan och rodde i land i jollen …

Och de åt och snackade och snackade … de hade mycket att ta igen. Att lyssna till Marianne … som är finlandssvenska … var som att ha Muminmamman till bords … eller kanske Too-Ticki … ”en handlingskraftig kvinna som tar det mesta som det kommer och blir lugn av varats osäkerhet.” (Wikipedia)

Ikväll har Mannen och Skatan bjudit tillbaka grannarna Lena och Gunnar  tillsammans med ett par nyinflyttade grannar Skatan aldrig träffat och som nyligen köpt ”Pepparkakshuset” och målat det rött … Jan och Åsa  är mycket yngre och det ska bli spännande  att höra om deras planer för sitt fina hus. De ska nämligen bo där året runt …

Och på söndag bär det av till Örebrooo … föra att fira Agnes ”på riktigt ” lite i efterskott …

Full rulle alltså … 🙂

 

14 reaktioner till “Tillställningarna

 1. Oj oj Låter nästan som paradiset Fisksjön och vilken solnedgång. Här är bara kinabror och jag kvar nu och det är väldigt tyst. Grannen ligger på sjukhus så inte ens hemtjänstbilarna går här om dagarna. men…ikväll ska vi på vridläktaren vid döda fallet på en fars med ”Garvsyra!.Regnet hänger i luften så vi får se hur det blir

  1. Sommaren har verkligen en benägenhet att bli hektisk … allt ska hinnas med. Men det är himla roligt också … och så blir det så tyst så tyst när alla har åkt sin väg. Hoppas farsen var bra och att regnet höll sig på avstånd.

   Kram!

 2. Så härligt att få träffas och umgås, prata och äta gott.
  Den där solnedgångsbilden är rent magisk!
  Kram, Ingrid

  1. Solnedgångsbilder har jag fått en hel del i sommar … jag vet inte varför de är så färgrika … om det ska bli sämre eller bättre väder dagen efter?? Och det är roligt med alla festligheter … det är det. Man får passa på på sommaren.

   Kram!

  1. Alla sätt är bra … utom de dåliga. Om man har haft det hektiskt är det skönt med lite vila från att umgås … så man orkar med att sätta fart igen … Ha det fint framöver! 🙂

   Kram!

 3. Låter som du har många järn i elden och vingarna i behåll som vanligt. Kanske inte konstigt om du ”flyger lite lågt emellanåt” efter allt firande.

  1. Nej det går verkligen upp och ner … Ibland störtdyker jag. Men det är som det ska vara … det gäller att passa på att träffa nära och kära på sommaren när man kan vara ute och kan ha många samtidigt omkring sig … 🙂

   Kram!

 4. Det verkar inte som om att du har en lugn stund.
  Och det är väl bra, då kanske ditt ben underhålls lite och kanske inte märks av?
  Fast där har jag säkerligen fel.
  Du verkar ha en väldigt trevlig sommar i alla fall.
  Man brukar sova gott efter mycket umgänge då hjärnan är helt slut av alla intryck.
  Kram

  1. Nu är benet bättre sen ett tag … och jag tror att det beror på att jag är noggrannare med medicinen … att jag tar den på ”rätt” tid. Plus att jag har bytt rum. Sover inte i samma som Mannen längre utan har ockuperat ett av smårummen nu när alla har gett sig av. Då väcks jag inte av snarkningar i alla fall 🙂

   Och visst har jag haft en väldigt trevlig sommar också … det gör säkert sitt till. 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.