VARNING FÖR KLOK OFÖRDRAGSAM KVINNA

Rynkor och grått hår är naturens sätt att varna för att jävlas, en motsvarighet till getingarnas gulsvarta ränder /…/. Rynkorna är vapen mot puckon. De är en skylt med texten VARNING FÖR KLOK OFÖRDRAGSAM KVINNA.

citerar Skatan Caitlin Moran från boken Konsten att vara kvinna fast ur en recension av Carina Burman i SvD.

Det är en bok som Skatan tänker läsa. Hon gillar ju att skratta och läser man den här boken lär man inte kunna hålla sig …

Läs bara vad Carina Burman citerar vidare i sin recension …

Frispråkig är hon också. Så finns här en utredning av vad en vuxen kvinna kan kalla sitt könsorgan (själv föredrar hon ”fitta”, men även ”bävern” och ”smultronstället” ligger bra till – det senare bland annat genom sin intellektuella klang). Hon pläderar också mot såväl botox i rynkorna som brasiliansk vaxning. I den senare frågan beskriver hon sig som ”retromuffare”. Inte nog med att det är förnedrande och smärtsamt med vaxning – det är dyrt, också.

”Det är helt obegripligt att vi har kommit dithän att det i praktiken kostar pengar att ha mus. Vi tvingas pröjsa för skötsel och underhåll av våra genitalier, som om de vore offentliga parker. Rena smygbeskattningen: mums – musomsättningsskatt. Det är pengar som borde gå till ELRÄKNINGEN och OST och BASKRAR. Men i stället slänger vi bort dem på att få bävern att se ut som ett tanigt kycklingbröst från Lidl. FAN ta er, ni normerande-porrvanor-som-tagit-er-ända-in-i-mina-underbyxor. FAN TA ER.”

FAN TA ER … eller …

VISST HÅLLER NI VÄL MEEED ?

PS  Skatan måste också bara i sammanhanget passa på att citera en kommentar som förmedlar ANDEMENINGEN med hur fantastiskt det är ATT LÄSA som var ett svar på en kommentar som Skatan gav hos Lilla Blå apropå att läsa … *puuhhh *

Eller som John Waters sa: “We need to make books cool again. If you go home with somebody and they don’t have books, don’t fuck them!” ;-)

8 reaktioner till “VARNING FÖR KLOK OFÖRDRAGSAM KVINNA

 1. Jajamän det är en kvinna som säger vad hon tycker precis som jag brukar göra. Däremot vaxar jag varken ben eller något annat mer sexigt. Fan så dumt. Ibland är vi kvinnor riktiga dumskallar. Tur man är gammal så man slipper de värsta dumheterna som högklackat och tatueringar och vaxningar och ringar här och där. Att vara äldre är inte bara ett helvete. Troligen får man läsa om det i den här boken. Den ska jag läsa. Verkar vara bra.

 2. Inte jag heller … vaxar och står i … Visst har vi kvinnor genom tiderna gått med på mycket dumt. Som man kan strunta totalt i nu som äldre. Och skönt är det … 🙂

  Kram!

 3. Gillar frispråkiga personer som kan framföra sig åsikt på ett mustigt men ändå humoristiskt sätt! Vaxa? Inte en chans 😉

 4. Kommer du ihåg vilket hallå det blev efter melodifestivalen när en tjej räckte upp armarna i luften och det uppdagades att hon var orakad. Vilket rabalder!
  Vad är det vi håller på med egentligen?

 5. Jag kommer mycket väl ihåg det och det är allt oftare jag frågar mig det nuförtiden … ”Vad är det vi håller på med egentligen?”

  Kram!

 6. Word! Jag brukar haka upp mig på de här kosmetikreklamerna som får kvinnor att framstå som om de vore totalt imbecilla. Because we’re worth it, till exempel. Här snor de åt sig massor av mina pengar och så ska de få mig att tro att jag gör mig själv en tjänst genom att ge dem pengarna. Vilka är egentligen hudens sju ålderstecken?? Och varför får män vara hur lurviga under armarna som helst medan det, som Ingrid skriver, blir rubriker i tidningarna och sk tittarstormar om en kvinna skulle vara det?

 7. Man blir så less … så less … att det inte har bivit liiite seriösare reklam än den vi serveras. Och kläderna till småflickor är inte längre småflickssöta eller tuffa utan spelar på ”sex” . Fy sjutton 😦

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.