Det gamla vanliga … datorkrångel

Unknown

Gästabudsstaden AB är de som ska tillhandahålla nätmöjligheten för de som kommer att bo på Söderblick dit Skatan och Mannen ska flytta före jul. De använder sig endast av fiberlösningar fram till fastigheterna.

Det är alltså Gästabudsstaden som gäller, Gästabudsstaden och inget annat.

Då trasslade det förstås genast till sig.

För för Skatan och Mannen och de som bor på Söderblick finns det  inget annat val än det utbud som Gästabudsstaden erbjuder.

Och bland de sex leverantörerna att välja mellan finns ingen av de stora  … Telia eller Tele2.

800px-Fiber_optic_illuminated-300x187

Innan de for till Skåne kontaktade Mannen Tele2 som de använder för allt (mobilerna, internet, fasta telefonin …  med undantag av TV) och berättade att de inte längre kunde använda Tele2 för internet och den fasta telefonin men var angelägna att behålla sitt telefonnummer trots att det skulle bli så kallad IP-telefoni. Mannen fick besked att det var tre månaders uppsägningstid på det mobila nätet och det var ju som det var  … de skulle ju inte flytta förrän strax före jul  … och det var bara att finna sig i att betala för ytterligare två månader.

Döm om deras förvåning när de återvände från Skåne.

Tele2 hade ”klippt” av nätet … trots att de betalat och trots att de har tre månaders uppsägningstid.

När måndagen kom ringde en ganska irriterad man till Tele2 och träffade en tjänsteman där som var full av förståelse … hens kollega hade gjort fel … Mannen och Skatan  skulle få sig ett mobilt modem tillskickat och Tele2 skulle kreditera räkningen och hen bad sååå mycket om ursäkt.

Men inget mobilt modem har kommit och fyra telefonsamtal senare med olika personer …  som inte kan se vad den ena har lovat och vad som hänt i ärendet …  har de fortfarande inget modem men fortfarande ett löfte om ett sådant.

Man blir så trött …

Mobilt Modem

Skatan har ett gammalt modem (3) som fungerar bristfälligt … för att inte säga väldigt dåligt …

Det är i och för sig bara en (1) av anledningarna till det hackiga engagemanget på nätet.

Man blir så trött …

I morgon måndag hoppas de på bättre tider och på ett modem att hämta på posten (= ICA).

Annars får Skatan … blir Skatan … helt fruktansvärt galen.

10 reaktioner till “Det gamla vanliga … datorkrångel

 1. Fullständigt vansinnig men inte alls förvånande. Allt med telefoner och dator är ett virrvarr nu för tiden och blir det något krångel är man rökt för ingen verkar ha ansvar för någonting

  1. Ingen verkar ha ansvar för något överhuvudtaget … där satte du huvudet på spiken. Alla skyller på alla och ingenting blir gjort 😦

   Kram!

 2. Men så irriterande även om jag inte är förvånad! Allt fungerar när man tecknar avtal men sedan så går det utför. Tråkigt men så är det ofta 😦 Hoppas det ordnar sig.

  Kram

  1. Nu har det ordnat sig så långt att vi utverkat och fått ett mobilt bredbandsstick (Comviq) som är fullständigt odugligt. Men jag gick in till grannen igår och frågade om jag fick låna lite nät av honom och det gick bra. Så nu har jag hakat på där och det är löst. Men man blir bra ilsk´…

   Kram!

 3. Åh! Jag kan bli så himla arg på sådant där beteende från operatörer. Vad är det som är så svårt att förstå? Är det tre månader så är det självklart att ni ska ha täckning för de månaderna också. Hur kunde de tro något annat?
  Surt.
  Hoppas de skärper till sig och att ni har, som du skriver, ett modem att hämta!
  Så här får det ju inte gå till.
  Kram

  1. Ja hur i hela fridens namn tänker man då? Ofattbart. Man tänker inte alls. Man gör saker i någon slags dvala och lyssnar inte på vad som sägs. Att det sen ska ta så´n tid och så mycket besvär att få något så när kompensation och rättning är också det under all kritik.

   Kram!

 4. Det är som vanligt tycks det. Flytta och byta leverantörer är ett litet helvete rent ut sagt!
  Hoppas nu att det där modemet dyker upp.
  Kram, Ingrid

  1. Modemet har dykt upp men har väldigt dålig täckning … fast nu har vi fått låna när av grannen 🙂 så för tillfället är allt under kontroll.

   Kram!

 5. Man blir ju galen! Har viss erfarenhet av Tele2 och den liknar din. Själv har jag mobilt bredband från Telia och som jag har skrivit på min blogg tidigare så fungerar det nästan för bra för att man ska tro att det är sant. Har blivit uppgraderade till 4G utan extra kostnad (hittills) och fått pengar tillbaka utan hake (hittills och fan trot). Men jag vet inte om jag vågar rekommendera Telia för det 🙂
  Hoppas det löser sig för dig!

  1. Vi har Tele2 på allt men när våra abonnemang går ut ska åtminstone jag byta. Och det blir troligtvis Telia för det har bäst täckning i hela långa landet och när jag hälsar på Skogsnuvan nästa gång behöver jag inte ha besvär med mobilen heller.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.