Hajpad

… vet väl alla vad det betyder väl?

Kanske inte riktigt …

Uppreklamerad ?

Det var i alla fall rubriken på en artikel  i SvD (pappersupplagan) om Japans Lady Gaga … Kyary Pamyu Pamyu … och Skatan kom genast att tänka på barnbarnet Johanna när hon såg håååret …

Kyary Pamyu Pamyu

Haj-pad  (Foto: Jonas Cullberg)

… och looken. 🙂

”PONPON way way way PONPON way PON way PONPON”. Som de äkta Kyary Pamyu Pamyu-fansen sjunger vi med i nonsenstexten till hennes största hitlåt Ponponpon, vars video för närvarande har över 40 miljoner visningar på Youtube. Och när vi efter konserten kommer ut på paradgatan Omotesando, är vi lika upprymda som tonåringarna i publiken.

–Min musik handlar om att hitta självförtroende och att kunna känna sig fri. Jag vill muntra upp folk, och det är extra viktigt efter katastrofen*, berättar Kyary Pamyu Pamyu.

–Världen är skruvad och galen och jag tycker om saker som är läskiga och konstiga, som nöjesparken i Disneyfilmen Pinocchio och skräckfilmer som Hostel och Hajen. När vi spelade in videon till Ponponpon sa jag att jag inte ville att den enbart skulle vara kawaii. Jag ville ha ögonglober, hjärtan, groteska saker. En chockerande kawaii-stil. Alla mina videor har ett underliggande tema. Vad man läser in i dem beror på vem som ser dem.  (Text & Foto: Erik Augustin Palm, Jonas Cullberg)

Det är nog inte riktigt Skatans ”kind of music” men hon måste erkänna att hon ändå blir lite glad av den och gärna skuttar omkring … eller flaxar …

ögonglober

Foto: Skatan

* Kärnkraftsolyckan i mars 2011

6 reaktioner till “Hajpad

    1. Preciiis 🙂 … När jag är i Thailand dröjer det inte länge förrän jag börjar uppskatta thailändsk pop och rock även om den skiljer sig väsentligt från den västerländska. Jag var på en konsert en gång där man fick lämna fram små lappar med ösnkemål och då önskade jag att de skulle sjunga en Dylan-låt (kommer inte ihåg vilken) och det blev verkligen en upplevelse. Det dröjde ett bra tag innan jag hörde att de sjöng ”min” låt så speciell var tolkningen 🙂 .

      Kram!

  1. Säger som det sagts tidigare att det är kul när det kommer kultur från andra länder. Barnen på förskolan sjunger med på koreanska i låten Gagnam Style och dansar glatt. Kanske en japansk disco-dänga blir nästa hit på förskolan?

  2. Åhh vad söt hon är 🙂 Ska provlyssna… Jag har börjat läsa lite japanska modebloggar då och då, mycket kul gatumode. Uppreklamerad – vilket bra ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.