Femöre igen

Hela stugan är belamrad med flyttkartonger.

De ”hamnade” där när  de flyttade  från Villa Skogsberg till Söderblick i vintras.

På genomresa liksom.

Men nu ska de ut ur huset så att Mannen och Skatan och StinaFina  kan flytta ut till landet, till Femöre igen.

Mannen har varit där  nästan varje dag i en veckas tid nu men mest sysslat med utesysslor så nu ska de också gripa sig an det andra. Visserligen trivs Skatan så väldigt väldigt bra i stan fast att hon dröjer sig kvar där , att det har tagit emot  … det måste hon erkänna … det beror nog på all bråte i stugan som de liksom inte ser någon lösning för.

Mannen har i alla fall  röjt nere i boden så en del kartonger kan flytta vidare.

Helst vill Skatan slänga hela skiten. Eller ge till Öppen hand. Men de ska fråga Sonen först i alla fall om det är något han vill ha till loppis.

StinaFina trivs helt klart bäst på landet  … ingen tvekan … där hon går lös på tomten (notera tonaccenten) …  och snokar.

För tomtarna, trädgårdstomtarna,  får hon ge f-n i … jo, så´na finns …  två små knattar  som har flyttat hit från Österrike.

På morgonen går hon och Skatan  den härliga Havsbadsrundan motsols (Skatan har döpt den till det … (hon tänkte på Skogsnuvans namngivna rundor)  och åt andra hållet … medsols … på  eftermiddagen om de inte tar en sväng mot Fiskehamnen eller ut till Femöre Huvud eller  in till Oxelösund eller mot Jogersö …

När de gick sin Havsbadsrunda på eftermiddagen (fast motsols som om det vore morgon)  träffade de de vänskapliga fåren med sina lamm  som genast kom springande och bräkande för att kanske få någon klapp eller något extra gott.

Nu är det sannerligen sommar och Skatan känner att hon måste skynda, skynda att hinna med den, ta tillvara alla soliga dagar och njuta …

Njuta Skatan … inte skynda, skynda …

Detta bildspel kräver JavaScript.

5 reaktioner till “Femöre igen

 1. Oh vad det låter mysigt.Om jag ändå hade något. Men det får väl duga med det jag har.Har ju haft underbara somrar på vårt älskade MABO som låg vid Kalmarsund.Även om jag inte skiljt mig, hade vi säkert inte haft något,om ens vi levt, kanske supit ihjäl oss.Hu så hemskt, men så illa var det.
  Nu mår jag bra av att kunna få lite insyn på andras liv och leverne. Jag har haft mitt, nu ska jag bara må gott. Och det ska Du med Eva. Må så gott och krama StinaFina.

  Kram Mi

 2. Gör det! Ge bort det som sonen inte vill ha och spara inte på mer än nödvändigt. Alla prylar vi sparar på och inte gör oss av med stjäl massor av energi från oss. Hoppas att ni får det riktigt skönt på Femöre!
  Kram, Ingrid

 3. Klart att promenader ska ha namn! Här finns både ”Tigerskogen” och ”grannsnoken” 😉

  Njut var det jag. Njuta utan att hasta och skynda. Inte det lättaste vilket jag vet av egen erfarenhet… Själv borde jag rensa i rabatterna men det är mycket som man borde…

  Kram

 4. Ja nu går det med racerfart. Blommor slår ut som inte borde komma förrän till midsommar och nu är det faktiskt 19 grader i vattnet men jag har inte badat ännu. Blir fegare och fegare för varje år. Det har varit åska nu i ett par dagar så jag har missat min dator ganska mycket men nu gör jag ett försök att läsa ikapp. Nu ringer DataFia och vill bjuda på lunch så jag får fortsätta senare.

 5. Finns det ingen liten lekstuga att ställa kartongerna i? men fråga sonen först!
  Minns fortfarande sista flytten – oj så hemsk – den nästa och sista vill jag bara inte tänka på.

  annars Second Hand eller container!

  HAVSBADRUNDA låter bra!

  margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.