Barnvakt och Pierre Swärd

Skatan är barnvakt i Borlänge. Det är kul, förstås. Men … det är mer än ett heltidsjobb.

Hon kom i söndags och på natten  vid tvåtiden vaknade Cissi och grät … otröstligt tills på morgonen. Skatan försökte avlasta Pa och Sonen, Sonen jobbar ju och måste sova och Pa skulle få sin allra första körlektion på måndagen.

Det är därför Skatan är i Borlänge. För att hjälpa till med barnen när Pa ska köra på körskolan och gå på sina teorilektioner. Barnen kan inte gå så mycket på dagis … de går inte på fredagar t ex och kunde byta fredag mot måndag och kanske vara kvar lite längre de dagar när Sonen jobbar sent.

Osv, osv …

Skatan ska vara här tre dagar den här veckan … och tre dagar i nästa.

Men ändå … hon skulle försöka träffa några av sina Borlängekompisar någon timme då eller någon kväll då.  Nu får hon se hur det går med det.

Lilla a ringde och de bestämde att träffas. Eftersom Skatan sovit så lite natten till måndagen pratade de om att gå till Engelska puben på tisdagen och ta en öl.

– Är det musik där då?

Nej, det var ingen musik där eller någon annanstans men Lilla a sa att på Liljan spelar Pierre Swärd i kväll. Det är Borlänges Jazzklubb som har de här konserterna.

De bestämde sig för att gå dit … som igår alltså …  istället.

Någon timme innan det var dags att gå ringde Skatan till Lilla a och sa att hon inte orkade, att hon var så himla trött efter en dag med barnen och lite sömn, att hon hellre träffade Lilla a på tisdagen.

– Men då kanske det blir likadant, vad tycker du, det behöver ju inte bli så sent.

OK då. Skatan ”gav med sig” … och glad är hon för det.

Inte visste hon heller att konserten med Pierre Swärd Organ Jazz´n Soul Group spelades in för TV2 och kommer att visas någon gång i vår. Och då är det inte omöjligt heller att ni kan få se en skymt av Skatan. Om ni tittar. Det var fotografer och filmare precis överallt nämligen. Som förstås zoomade in musikerna, ansiktsuttrycken, fingrarna på instrumenten, ja … t o m fötterna på Pierre som spelar sin ”organ” med en fot barfota medan den andra hade skon kvar. Men de zoomade lite då och då  in i publiken också förstås …

Vilket tryck det var. Det här är andra gången hon är på jazzkonsert på kort tid och innan dess var det evigheter sen sist. Hon som lyssnade så mycket på jazz i sin ungdom!

Detta bildspel kräver JavaScript.

6 reaktioner till “Barnvakt och Pierre Swärd

 1. Så kul att du fick komma ut och lyssna på musik. Jazz är inte min grej precis men en del kan väl vara helt ok bara dom inte bjubbubbjubbar för mycket om du förstår vad jag menar. Att vara barnvakt kan nog vara tröttande och speciellt om man inte får sova om nätterna. Vilken tur att dom har dig som kan hjälpa till. Det finns så många unga som inte har sina föräldrar i närheten och aldrig kan få avlastning. Så har det ju blivit i den här tiden. Här regnar det idag och jag är så glad för det. Ingen halka och ingen snö men det sket sig med att ta upp bryggor och båtar. Det fullkomligt öser ner regn så vi får hoppas att det blir varmt några dagar till Isen har i alla fall gått bort nu när det började blåsa.

  1. Ja det blir sannerligen intensivt … men kul … med barnbarnen och det var roligt också att komma ifrån lite och träffa lilla a och lyssna på jazz.

   Nu blir det tre dagar i nästa vecka också … då ska jag nog hinna träffa Björn … Stora B 🙂

   Kram!

 2. Så skönt för ungdomarna att de har dig som kan ställa upp och hjälpa till med barnpassning. Och roligt för dig också att få rå om barnbarnen lite antar jag även om det är jobbigt. Det var ju tur att du kom iväg på den där konserten, sen får vi se om du kom med på bild.
  Kram, Ingrid

  1. Ja det är roligt men det känns onekligen på orken att man blivit äldre. Det kanske är annorlunda om man träffas så gott som dagligen.

   Det ska bli kul att se konserten på TV … som tur är är min kompis lilla a mer noggrann än jag och kommer säkert hålla koll på och berätta när den går av stapeln i vår. Och då får vi också se om jag kommit med på bild … ha ha … 🙂

   Kram!

 3. Du får påminn oss när det blir dags på TV.

  Visst är det jobbigt att passa barn. Kul men det tar på krafterna mer än vad man tror. Hoppas det går bra för Pas körning.

  Kram

  1. Hon kommer säkert att kunna klara av det praktiska … själva körningen. Hon kör redan jättebra. Det blir nog lite svårare med teorin men hon pluggar på och är flitig. Så jag håller tummarna förstås att det inte ska dra ut alltför mycket på tiden. Hon behöver ett körkort så mycket … dels blir det lättare att få ett jobb (kanske) dels jobbar ju Sonen på knepiga tider och hon och flickorna kan då ”ta sig” till moster uppe i skogen osv osv …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.