Öppna gallerier

GallerirundanGallerirundan
Välkommen!
Öppna GallerierPå lördag bjuder vi till mingel på stans 8 gallerier – vi tar emot med kvällsöppet och bjuder på allt från musik till korta konstföredrag och någon att dricka/smått att äta. Gallerierna är fyllda med julklappstips i form av konsthantverk och härlig konst. Vill du så kan du gå en guidad tur som avgår kl 1800 från galleri Gagfi mitt emot Culturum.Vill du avsluta kvällen med en soppa/liten tallrik från charken och ett glas vin? Restaurang Bernhard bjuder in till ett pris av 150,-.Varmt välkomna till ett – för Nyköping – helt nytt arrangemang. Och du, vi har beställt snö. Det innebär att vår ljussättning av hela Kulturstråket kommer att synas väl! Bifogar också en karta så du kan välja vilka gallerier du vill besöka – allt är öppet från 1800 till 2100.Varmt välkomna att mingla på lördag kväll!

Och Skatan var förstås med och minglade …

Fast bara på Galleri Sjöhästen där de hade fullt sjå att ”serva” de andra minglande.

De hade förberett genom att hälla i sand i papperspåsar och sen lägga ett värmeljus i sanden som tändes och ställdes ut som ledsagare till nästa galleri som låg tvärs över torget.

De hade värmt glögg och serverade pepparkakor, mandel och russin till glöggen …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och  … sist men inte minst … de hade den fantastiska utställningen med Woo-Bock Lee att bjuda på.

Woo Bock Lee och skulpturen Vinterträd

Woo-Bock Lee och skulturen Vinterträd  från vernissagen (foto: Hannele Heiskanen)

Sent omsider … klockan var nästan nio … kom Bellman på besök med sin luta. Han sjöng och spelade för de få eftersläntrarna bland minglarna …

Detta bildspel kräver JavaScript.

När de sista minglarna hade dragit sig tillbaka, ljuspåsarna samlats in och glöggmuggarna diskats drog Skatan och Hannele på sig sina broddar över kängorna och tog sig till Bernhard Kök Å Deli för att dricka ett glas vin och inta en god soppa eller en ”bräda” deli tillsammans med andra gallerister eller konstintresserade som nappat på erbjudandet.

Det började bra med att Hannele nästan klämde av sig tre fingrar i dörren. De hade hon placerat där när hon skulle dra av sig de förbålda broddarna.

Men med aloesalva och is i handduk gav hon inte upp och de tog igen kvällen med råge. Det räckte inte med det ena alternativet utan Skatan och Hannele njöt först en god skaldjurssoppa och ett glas vitt vin därtill för att fortsätta med en deli-platta och ett glas rött … 🙂

Sen tog de en bulle* hem  till Söderblick.

Då hade klockan hunnit bli halv tolv 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

En härlig kväll med konst och konstintresserade, sång och mat …

* En ”bulle” kallade de taxi för när Skatan var ung … Hon undrar just om det uttrycket används fortfarande …

2 reaktioner till “Öppna gallerier

  1. Vad mysigt det verkar. Ja, inte att klämma fingrarna av sig, alltså. Tur att det gick bra. Tror att jag ska skaffa mig sådana där broddar jag också. Trots att jag har traktordäcksskor halkar jag och far värre än mina kamrater som har sådana där platta nätta skor. Broddar verkar ju smart…
    Ha det gott!

    1. Broddar ääär smart fast onekligen lite krångligt när man ska ta av och på dom för att inte förstöra golven inomhus. Men nog går man säkrare genom livet så här års.

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.