Hjälp

Skatan har krymt.

På bara några år … två tror hon … har hon krymt 3,5 cm till 169,5 cm.

Hur många år tar det innan hon har försvunnit alldeles?xkxlcw81h4zu3qgmkryl

Å andra sidan har hon blivit en hel del bredare.

Så det kanske jämnar ut sig.

6 reaktioner till “Hjälp

 1. Det där känner jag igen! Inte för egen del men för svärmor och för Husse. Svärmor har krympt massor och Husse ganska mycket han med. Finns en viss ärftlighet i den hela skulle jag tro… Men visst, bredden får kompensera!

  1. Nej … den får inte det …Jag håller på att ta tag i bredden (det går upp och ner men skam den som ger sig). Om jag får in bredden syns inte de förlorade centimetrarna så mycket inbillar jag mig 🙂

   Kram!

 2. Jag skulle rekommendera dig att gå och få en bentäthetsmätning gjord. Hade jag gjort det i tid hade jag sluppit krympa så mycket. Det är jättetrist när man ser hur kroppen har förändrats. Kommer man i tid går det dock att stoppa upp processen. Nu äter jag alendronatsyra en gång i vecka och Kalcium med D-vitamin varje dag.
  Kram, Ingrid

 3. Tack Ingrid … jag var hos doktorn innan jag åkte till Skogsnuvan och ska få läkarkontakt igen om två veckor. Då ska jag ta upp mina farhågor och be att få en bentäthetsmätning. Jag har hört att de inte är så pigga på att göra sådana av någon anledning (lättja?)

  Kram!

 4. God kväll, Eva!
  Jag blev kallad till bentäthetsmätning för många år sedan och hade krympt 0,5 cm och fick panik men sköterskorna bara skrattade och sa att det är normalt.
  Men flera mätningar senare var det ingen som skrattade för då hade jag krympt hela 2,5 cm och har knaprat kalciumpiller dagligen i många år.
  Reultatet av kalcium blev två bamsiga njurstenar så nu får det vara nog med piller så jag fortsätter att krympa och blir alltmer bred….men det där får vi nog ta med en klackspark såvida det inte ger sjukdom för sådana finns redan i överflöd hos mig i alla fall.
  Äldre damer kan väl få lov att vara lite runda som förr i tiden ? Naturens gång.
  Vi är ju inte sämre människor för det!
  Lycka till!
  kram, Agneta

  1. Jag blir mer och mer övertygad om att be om en sådan där bentäthetsmätning för att få reda på hur det ligger till med mitt skelett. Men att bli sjuk av medicineringen vill man ju inte. Då är jag hellre lite kortare i rocken. Och visst … jag börjar också försona mig med att vara lite rund om magen. Jag kommer ihåg min mormor som såg ut som ett litet skåp … eller byrå … som buktade ut på mitten :-).

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.