I Skåne

Detta bildspel kräver JavaScript.

Skatan har varit i Skåne några dagar … hos äldsta dottern med familj.

Det var under de dagarna när det snöade igen i Mellansverige och snöplogarna fick tas fram på nytt.

Men i Skåne var det vår … även om det blåste en del. Det blåser på Österlen … ofta … , tycker Skatan.

Unique, Idas häst är halt och veterinären kom för att röntga … men det var stört omöjligt. Svärson I fick t o m en rejäl spark men som tur var hade han sin mobiltelefon emellan 🙂  Nästa vecka ska de göra ett nytt försök. Hon är ”helvild” den hästen … påstår Skatan … till Idas förtrytelse.

De spelade kort morgon, middag, kväll …

De såg förstaHarry Potter-filmen (Skatan hade inte sett någon Harry Potter-film till allas förvåning)

De gick i skogen med hundarna för det blåste för mycket (för småhundarna) att gå oskyddade efter stranden. Nedblåsta träd hängde farligt över stigarna …

De spelade kort morgon, middag och kväll.

På torsdagen åkte de med tåget till Köpenhamn t o r 🙂 . Skatan beundrar verkligen pendlarna. Som åker över bron dag ut och dag in. När de själva åkte hem vid halvfemtiden fick de sittplats men redan efter en station var det knöfullt och folk fick stå i timmar. En vagn kort och ett tåg inställt och deras tåg fick stanna i Eslöv och Höör för att ta upp och släppa på folk även därifrån.

Men Skatan och tåg har sällan gått bra ihop. När hon åkte ner till Skåne var det en vagn kort från Stockholm, hennes sittplats fanns inte för det var den vagnen som var borta. Som tur var fick hon ändå sitta och när de kom fram till Hässleholm i tid var tåget hon skulle byta till för att komma till Kristianstad försenat (p g a ett SJ-tåg någonstans som hade ställt till det). Trots att det är miljövänligt och man kan sitta och läsa, äta och surfa på nätet under tiden föredrar faktiskt Skatan att köra själv i bil som hon gjorde när hon åkte till Skogsnuvan härförleden.

Nog om det.

Köpenhamn var fantastiskt.

Solen sken och det var varmt och skönt … folk gick t o m i t-shirts. Flickorna hade åkt dit för att shoppa och mormor Skatan hängde på. Hon har varit i Köpenhamn med Margith en gång tiden men då bodde de bara där och besökte någon krog vid vattnet där krogarna låg sida vid sida när de uttröttade kom tillbaka till Köpenhamn från Roskildefestivalen som varit deras egentliga mål.

Nu gick de efter Strøget och in och ut ur affärerna … gjorde en avvikelse till en restaurang som Ida kände till där de intog sin lunch där de kunde välja och vraka från ett dignande  buffébord.

Köpenhamnarna i affärerna, på restaurangerna och caféerna  var leende, vänliga och fantastiskt tillmötesgående.  Tänk att det kan vara så´n skillnad på folk och folk bara genom att åka över en lång bro och ett sund. Skatan hade t ex  av misstag beställt en caffe latte när hon menat en cappuccino och latten åkte ut och en cappuccino serverades och det utan att Skatan bett om det (det var ju faktiskt hon som sagt fel)  Hennes besvikna min  var det som servitören tog fasta på.

– No problems 🙂

Sån´t blir man mycket mycket glad över.

Så … efter några intensiva dagar med Skåningarna åkte Skatan belåten hem till sitt igen … hem till Mannen och StinaFina.

En härlig flerdagsutflykt blev det.

7 reaktioner till “I Skåne

 1. En tur till Byen är alltid rätt. Sedan bron kom så är man där på studs så på något vis är Danmark aldrig utomlands 🙂

  Kram

  1. Nej Danmark är aldrig utomlands och ändå så osvenskt om du förstår vad jag menar. Ett öppnare förhållningssätt … åtminstone så här på ytan.

   Kram!

  1. Hej Malene … för jag förstod att det var du. Jag gläder mig också ska du veta för jag förstår att det blir ett helt annat København som jag då blir ”serverad”.

   Kram!

 2. Du, det hade varit kul att träffas nån gång när du är här nere. Om du har tid förstås. Hojta gärna till lite innan om du har lust och tid så kanske vi kunde ordna något? Hur som helst, glad du trivdes i Byen och slapp undan snön. Pendlingen, ja… det är en mångårig mardröm. Tro mig.
  Puss så länge

  1. Ja det vore verkligen kul att träffas Lilla Blå … på riktigt … och någon gång ska jag också ta mig tid att träffa mina vänner och inte ”bara” familjen. Bland vännerna räknas förstås både sådana jag redan träffat IRL så att säga och de jag tycker mig känna ändå.

   Puss puss så länge 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.