Frisyren och Selfies

Skatan är förtjust i selfies … egna och andras … och hon tar regelbundet sådana med sin iPhone.

Hon tycker det är kul.

Och hon visar förstås upp sina selfies.

Mest på Facebook.

Skatan lägger ut alla möjliga och omöjliga selfies. Fast hon måste förstås vara nöjd med dom på ett eller annat sätt för att de ska ”platsa” … ja … ja,  hon kan t o m vara ful på en del och hon visar ändå upp dem.  Va Va har t ex hela  97 profilbilder som hon använt sig av på FB varav många är selfies, en del är tagna av andra och en del är inte ens på henne utan på StinaFina t ex eller någon bild som hon gillar helt enkelt . Den profilbild som hon har där nu är ingen selfie utan en som hennes barnbarn Johanna tagit:

VaVaInte helt seriös alltså.

Igår var Skatan hos frissan … den nya frissan som ännu inte riktigt lyckats klippa Skatan så att hon är nöjd. Det gick väl an förra gången men igåååår …  😦

Skatan protesterade direkt … men då var det för sent. Fast hon kanske inte riktigt skrek ut den där protesten utan snarare muttrade och då är det klart att det blev för sent.

Nu platsar Skatans frisyr i Nordkorea … fast bland männens frisyrer där. Och inte bara bland männens utan Skatans frisyr är snarlik diktatorns … Kim Jong-uns 🙂  eller ännu mer hans företrädares och fars, avlidne Kim Jong II:s (längst till vänster på bilden).

20s10-kimjongildrag-378__mngl_20111220ab5x014,nyh_1.indd_1110

Ja, skratta ni …men det är dagsens sanning.

Och där gick gränsen för en selfie. Jo, Skatan ska ta en selfie men aldrig, aldrig att ni får se den på FB. Möter ni henne IRL kan hon ju inte direkt dölja den … trots att den …  som ni förstått…  långt ifrån är voluminös …  men att visa den på sociala medier som FB … där går … som sagt …  gränsen.

Det värsta var att Skatan t o m hade tagit med en bild till sin frisör  … en selfie … för att visa hur hon ville ha sin frisyr, kort men inte superkort …

Ja, här är den selfien, den som jag visade frissan:

998318_10202793852315752_2054517133_nLite hår fanns det ju kvar ovanför öronen i alla fall … lite längder …

Hade Skatan varit ung hade hon inte gått ut på veckor tills håret hade växt ut något så när … men nu är hon gammal och härdad …

Tja, shit happens osv osv …

Det går ju över.

12 reaktioner till “Frisyren och Selfies

 1. Tur att hår växer ut har jag många gånger tänkt och öst på med stylingprodukter till jag fått till något som jag kan älska…och precis när jag lärt mig älska den nya frisyren har den blivit för lång och måste klippas. Livets gång.

  1. Ja så är det oftast … man är mest nöjd med sin frisyr en eller möjligtvis två dagar innan man har sin beställda tid hos frissan 🙂

   Kram!

 2. Tur att det växer ut ganska snart. Jag har ju inget hårproblem alls jag som bara behöver ha en toppklippning då och då och det sköter ju Pappersbeda alldeles gratis.

  1. Ja det är en himla tur att det växer som ogräs på mig. Jag kanske ska fundera på att låta det växa ut ordentligt. Jag tror faktiskt inte jag har haft långt hår sen jag var tolv och då hade jag det alltid (nästan) i hästsvans.

   Kram!

  1. Ingenstans … än så länge. Jo du har ju fått se den i ett personligt meddelande men det dröjer innan det blir ”offentligt”

   Kram!

  1. Tack detsamma Ingrid … ha en skön helg! Ja … jag är inte så där väldigt bekymrad faktiskt som jag skulle ha varit om jag var yngre. Det växer ut som sagt och så får jag vara mer uppmärksam när det är tur för nästa klippning.

   Kram!

 3. Så pass snabbt som håret växer så behöver du nog inte oroa dig. Men visst är det förbaskat irriterande när det blir fel. Jag råkade ut för det för någon månad sedan. Rena katastrofen…

  Kram

 4. Åh, minns en gång på 80 talet när jag bodde i Luleå och var tillfälligt i Stockholm och kände för förändring. Gick till Klippoteket – erkänt bra! Och sa att jag ville klippa upp mitt långa hår lite. Jag kom därifrån med rakade tinningar… Och grät bakom hörnet. Och sedan i Luleå – mössa fast det var maj! Men som sagt! Det växer ut. Numera klipper jag mig själv plus en massa andra, utan att de lämnar mig i tårar. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.