EU-valet

Skatan blev så trött efter slutdebatten på SVT igår … så innerligt trött och förstår inte vad hon håller på med.

Efter förra valen (till riksdag, landsting och kommun)  bestämde sig Skatan för att inte engagera sig direkt i någon valrörelse, inte babbla om vad hon tycker och tänker, inte argumentera, inte kampanja, inte försöka övertala, förklara vad hon menar etc etc. Hon var verkligen innerligt trött på allt vad politik heter, vad den gör med människor som annars respekterar och gillar varandra.

Om det bara var olika åsikter som blöttes och nöttes var det väl OK. Om man LYSSNADE på varandras argument med respekt och tog ställning var det OK.

Men det är ju inte så. Det är fula tricks, avbrutna diskussioner, tillmälen, slag under bälten etc etc …

Bara för att vinna ett eller annat poäng.

anna

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet tar sig för huvudet … 

Det enda parti som har som signum att vara resonabla, inte ge andra fula tillmälen etc verkar vara Piratpartiet. (Igår var det inte ”gubbarna” som passade in i jämställdhetsdebatten t ex. Är inte ”gubbar” också människor som ska behandlas som människor eller … Nej, det var gubbar hit och gubbar dit på ett aggressivt och lågt sätt. Ska inte jämställdhetsmålet vara att vi ALLA .. som ju har samma värde … behandlas lika, kvinnor som män)

Och vad har då Piratpartiet  vunnit på att försöka vara sakliga, nå ut med sin politik utan att racka ner som galningar på andras åsikter  … mer än sin egen självaktning. Partiledaren Anna Troberg har om och om igen försökt lugna ner brushuvuden i partiet och bett dem om att i t ex de sociala medierna bemöta andra som de själva vill bli bemötta. Hon var också förvånad över det låga engagemanget hos media och riksdagspartierna inför EU-valet och hur de negligerar vissa partier så gott som helt och  skriver rena felaktigheter om t ex Piratpartiet trots dess två mandat i parlamentet

Partierna blir inte heller lika behandlade i media   …

Piratpartiet (alla som läser det här vet att Skatan är piratpartist även om hon i bloggen inte har skrivit så mycket om just det den här gången)  fick inte vara med i en stor partiledardebatt i SVT någon dag innan EU-valet slog upp sina portar med förtidsröstningen. Och det i en public service-kanal!  Tyvärr hittar inte Skatan svaret hon fick men det var ett standardsvar som inte sa ett skit …

Så här mailade Skatan i alla fall  till Agenda om snedvridningen:

Hej!

Det är beklämmande att inte bjuda in Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, till partiledardebatten tre
dagar innan förtidsröstningen till EU-valet börjar, och tre veckor innan själva huvudvaldagen med förklaringen
att debatten inte ska behandla EU-valet.

Piratpartiet har två platser i EU-parlamentet, lika många mandat som kristdemokraterna och centerpartisterna tillsammans, medan SD inte har något.

Menar ni alltså att riksdagspartierna inte har FÖRDEL inför EU-valet av att få vara med i Agendas debatt. Om ni ska vara opartiska och behålla inställningen att det bara är riksdagspartiernas partiledare som ska få delta i debatten hos Agenda tycker jag ni ska lägga den debatten EFTER EU-valet.

Med vänlig hälsning

Eva Anderson
Piratpartist

Sverigedemokraterna får hundra gånger mer plats i media (trots att den många gånger är kritik som utdelas … men dåliga nyheter är också nyheter heter det ju … och martyrglorian växer och partiet med den)

nsq4kjhdhqbpjvettacz

Christian Engström och Amelia Andersdotter, Piratpartiets representanter i EU-parlamentet 

Piratpartiet har två mandat i EU-parlamentet men lär bli utan efter valet i morgon om opinionsinstitutens siffror håller och  OM det inte sker ett mirakel. Men partiet har inte heller behandlats lika som de andra partierna  och inte heller  fått lika stor plats som de partier som samtidigt är representerade i riksdagen.

Vad är det för ordning?

Skatan såg slutdebatten i TV igår.

*suck*

NÄSTA val ska inte Skatan lägga sig i och berätta vad just hon tycker och tänker om än det ena än det andra. Hon ska ligga lågt, gå och rösta på det parti hon tycker är bäst och försöka lugna ner sig lite, inte ta allt så personligt, skriva och tänka på annat, måla, njuta av familjen och sommaren och bara vara. Hon blir ju nästan sjuk av sitt engagemang och ändå är hennes röst viktig … ALLAS röster är viktiga och det är VIKTIGT att vi röstar om vi så röstar blankt …  trots att den är som ett sandkorn i öknen.

Tro´t om du kan.

Skatan tror hon kan det.

Just nu i alla fall.

soffa_liten

2 reaktioner till “EU-valet

  1. Jag tror inte ett dugg på politiker som du vet. Just nu lovar dom guld och gröna skogar men när valet är över så finns det inte pengar till någonting. Dessutom ägnar dom sin mesta tid till att tala om vad dom andra partierna är dålig. Nej fy. Partiet som du är med i vet jag inte ett skit om och inte står det väl så mycket om det heller. Däremot rasistpartiet får en hel del skriveriet i median. Här i Östersund gick folk dit och såg på ledaren men vände ryggen till och gick. Ja hur ska det blir. Jag tänker inte rösta varken nu eller sedan för alla är lika dans kålsupare och vill bara ha makt och pengar. För oss här uppe blir allt bara sämre och sämre och att hela landet ska leva är ju rent ut ett hån att ens ta i sin mun. Tala om dubbelmoral när man gör allt för att vi ska försvinna härifrån. Virket och malmen och strömmen den vill dom ha men inte oss människor

    1. Jag förstår dig fullständigt. Valen har blivit rena rama tävlingarna (Eurovision Song Contest) där den som kan sparka på de andra och ta mest poäng vinner. Och se på resultatet. Hela Europa går mot nazism, fascism, blir ”brunare” och brunare … Jag är faktiskt rädd för utvecklingen. Nu lägger jag också ner politiken 😦

      Kram på dig Skogsnuvan! KRAAAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.