Huller om buller och mer därtill …

Igår fick Skatan äntligen till det. Hon kom iväg till sin ateljéplats och fick lite gjort. Dagarna hade bara rusat iväg och alla hennes tidigare planer hade gått i stöpet.

IMG_5463

”Vad tar ni för Stina där i fönstret?”

Men igår målade Skatan … och målade över … och målade om … och experimenterade med nya prylar från Panduro som hon äntligen kunnat hämta från ICA och posten där.

Prylarna hade hon försökt hämta tidigare … samma dag som hon var och klippte sig … men den dagen blev stört omöjlig … den strulade till sig ordentligt.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

När Skatan betalat sin klippning upptäckte hon att hon inte fått med sig en räkning  … en av pappas …  som hon personligen måste gå och betala på banken.  Så hon knallade hela vägen upp och hem, hämtade räkningen och knallade ner till ICA för att hämta sitt paket …

Då hade hon glömt kvar ”lilla” väskan med kontokort och ID-kort hemma. Den lilla väskan hade hon lagt ifrån sig när hon rusade in och hämtade räkningen.

Skatan fick förstås inte ut något paket utan ID. Trots att hon är ”kändis” där …  Inte heller kunde hon betala räkningen.

Skatan knallade hem igen … och förbannade gudarna (som hon slutat tro på för längesen) …

*Suck*

Men igår kom Skatan i alla fall iväg med ID-kort och räkning och allt på plats … hämtade paketet, betalade pappas räkning, gick till sin ateljéplats och började måla och måla … och måla

Det var helt underbart.

Efter några timmar kom Mannen …och StinaFina förstås. De hade varit på Femöre och nu hämtade de upp Skatan och så hem för att ta emot Mannens syster Stora E helt efter planerna. Hon hade kommit med bussen från Stockholm för att lämna sina prylar och bädda sin säng för att bo kvar hos Skatan och Mannen. Stora E är på väg att bli Nyköpingsbo hon också och ska till ett informationsmöte om ”nybygget”  idag.

Men det är idag det …

Men igår var de var bjudna på middag till C.

Och StinaFina fick följa med.

C hade verkligen ansträngt sig med matlagningen och allt  och de blev bjudna på en fantastisk måltid och de pratade och lyssnade på jazz och hade väldigt trevligt hela kvällen … timme efter timme.

Men med undantag för en sak … StinaFina var mer än ovanligt orolig.

IMG_5452Den oroliga StinaFina

Mannen var ute med henne en gång under kvällens lopp men hennes oro gick inte att dämpa.

Till saken hör att StinaFina har blivit väldigt skotträdd och med tiden har hon också blivit extremt ljudkänslig överhuvudtaget.

(StinaFina hoppade t ex si så där 3 meter rakt upp i luften när de  gick förbi ett äppleträd häromdagen. Precis när de passerade trädet föll ett äpple med en dov duns till marken. Och StinaFina hoppade … som sagt. Då är man ljudkänslig)

Hon gillar inte heller längre när de har gäster och det är stim och stoj. Då springer hon och gömmer sig längst in i ett rum och kommer inte fram ”och hälsar” förrän flera timmar senare. …

Så Skatan trodde förstås att StinaFinas oro under kvällen berodde på nya konstiga ljud … en ismaskin som spökade, bestick som klirrade och skratt och musik och …

På hemvägen upptäckte de i alla fall orsaken till StinaFinas oro. Hon mådde illa och ”sket så det sprutade” (ursäkta men det var så det var) …

Och så fortsatte det hela natten … Mannen var säkert ute med henne fyra, fem gånger efter klockan ett och i tidigt i morse  tog Skatan vid och gick en mycket avkortad Morgonrunda …

Hon kräktes i hissen, hon kräktes i badrummet och hon kräktes i buskarna ute …

Att det inte hänt någon inomhus hos C är ett under … om det nu inte gjort det … hmmm …

Skatan får ta och slå C en signal …

Nu har Skatan fått en tid hos veterinären på eftermiddagen och får hoppa över lunchen på NK-villan med Mannen och Stora E …

Bara StinaFina blir bra igen …

Det är huvudsaken.

8 reaktioner till “Huller om buller och mer därtill …

  1. viktigaste av allt att det blir bra med voven! Vovar och småbarn, jag känner igen allt.

  2. Men stackars StinaFina. Det finns ett receptfritt läkemedel som är bra. Det är någon form av pasta på tub som man kan ge i sådana här lägen. Miss E fick en liknande åkomma och det hjälpte henne. Hoppas det är snabbt övergående!

    Kram

    1. Just en sådan pasta hjälpte henne … hon hade säkert blivit matförgiftad av något ”skit” som hon hittat i skogen. Men som tur var gick det över ganska snabbt och vi kunde avbeställa veterinärtiden även om diarrén inte var över men hon hade blivit märkbart piggare.

      Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.