Söndagen den 12 oktober

kom Skatan hem efter en regnig resa från ostkusten lite längre norrut genom mellersta Sveriges inland hem till ostkusten lite längre söderut … eller räknas det till södra Sveriges inland?

Var går gränsen?

Hon är lite sliten. Fast inte så farligt ändå. De hade trevligt i Kärringgänget trots manfall … kvinnofall … och hann istället prata om både det ena och det andra som de inte hinner på samma sätt när det är fullt hus och full rulle.

Carina hade lagat en vansinnigt god kyckling-räkor-curry-gratäng som serverades med en stor skål sallad till …  som de förstås åt med god aptit … och dryck … som de förstås drack därtill ….

Skatan bodde över hos Marianne i Hedesunda och de hade en buss att passa hem på natten men innan dess hann hela gänget ner på stan (Gävle) en vända. Utom den unga mamman … Madde …  som åkte hem till sin son i Falun.

De hade bespetsat sig att gå på  en musikpub men den visade sig ha inträdesavgift och eftersom det bara var 40 minuter till bussen skulle gå  skippade de den och gick i stället till en annan pub. Där  drack några en öl medan Marianne och Skatan tog en rejäl snaps … Skatan hade fått lite magkramp av all den myckna maten och drycken och kände sig genast mycket bättre bättre 🙂

De åkte hem med bussen och gick genom mörkret ledda av Mariannes man som råkat ta samma buss hem med hundar som skällde och enstaka ljus från gårdarna runt omkring.

Skatan hade tänkt skriva ”det sammetslena” mörkret … men det var allt annat än sammetslent. Iskallt var vad det var …

Och så lite kvällsmacka på det och mera snack innan de somnade ovaggade.

Det är egendomligt det där … Skatan glömmer helt och hållet … nästan … att fota när hon har kul och bra är väl det .. men här är i alla fall några få ”bevis” tagna tidigt på kvällen och fram emot slutet som hon kompletterat med några av Carinas och Mariannes bilder.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu har Skatan några timmar på sig till nästa begivenhet: middag hos grannarna. Hon kanske ska ta och vila lite horisontellt innan dess …

Förresten fick hon en lektion i Instagram av Carina så nu kanske hon utvidgar sitt facebookande med det …

Men det får hon fundera lite mer på …

3 reaktioner till “Söndagen den 12 oktober

  1. Tål att tänka på! Än så länge har jag inte Instagram men ”alla” verkar ha de numera. Så kanske är det dag!

    Kram

  2. Klart du ska vila en stund om du ska ut på mer festligheter ikväll. Jag kom just hem från Kinabror Han bjöd på köttfärssås och spagetti idag. TuppOla och broder B hade legat över och jagat älg idag men nu ska Kinabror skjutsa broder B till flyget i Östersund för han ska redan fara hem. Ha det

  3. Tänka sig att du har varit så nära här. Jag bor i Bollnäs ju! 10 mil norr om gävle men som du minns har jag även varit bosatt där och den där raggarbilen har jag minsann på bild också, nånstans 😉
    Ännu en lyckad kärringträff! Ni verkar ha så himla kul 😀 KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.