Birdman

… en svart komedi med en svärta så svart som den svartaste natt utan vare sig månens sken eller stjärnornas.

Tragikomisk och sann …  och javisst … den var rolig.

Också.

birdman-1

Tur att den var så fängslande och att Skatan och Mannen kan engelska skapligt för texten föll bort säkert en kvart och de hann faktiskt bli rädda att det skulle fortsätta för de ville inte missa n å g o n t i n g  och det gick undan.

Att den var så fängslande gjorde också att Skatan (nästan) förträngde sina kryp i benen och värken (hon hade förstås glömt att ta sin klockan-sex-tablett innan föreställningen) .

Den ”yttre” handlingen i korta drag:

Riggan, mest känd för att ha spelat den ikoniska superhjälten Birdman, ska nu regissera en teateruppföreställning på Broadway och vi får följa honom under de hektiska dagarna innan den stora premiärkvällen. Samtidigt som han slåss mot sina inre demoner och sitt stora ego så försöker han lappa ihop både familj och karriär.”

Av någon anledning hade inte  Skatan några större förväntningar trots att hon visste att filmen fått fina recensioner ja,  fått full pott med stjärnor, getingar … you name it ..  och blev Oscarsgalans stora vinnare.

Birdman var grymt bra … och då menar Skatan GRYMT bra i ordets rätta bemärkelse.

Gå och se den!

2 reaktioner till “Birdman

  1. Tack för tipset! Spontant hade jag nog inte valt den men när jag hör dina ord så inser jag att den vill jag verkligen se 🙂 Så nu gäller det bara att komma till skott också…

    Kram

    1. Jag hade mycket hellre sett Turist om den gick … men den här var verkligen något jag inte ångrar att jag såg … Så tänkvärd!
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.