Mjukt och hårt

IMG_0050

Skatan skulle vilja kasta något hårt i huvudet på WP. Det är säkert inte WordPress det är fel på men den krånglar heeela tiden så det tar åååår för Skatan att göra det minsta lilla inlägg.

Som gårdagens Månadsbild.

Den satt hon timmar med.

Och med tanke på takten som Skatan har lagt in sina funderingar här på sistone måste hon ha ett hem för dessa som är lättmöblerat och lättstädat.

Ja, lätt som en plätt ska det va´.

Så Skatan bytte tema. Igen. Och städade lite … tog bort en och annan widget.  (Men ni som är ute och bloggar för fullt och inte har WP tipsa mig gärna om vad ni tycker om era domäner? (Är det förresten så de kallas … WP och dylika bloggställen?) Är de hanterbara på ett enkelt och smidigt sätt?)

– Satans perkele …

Nu hittar Skatan inte sidan för inlägg där hon brukar hålla till och skriva. Den ”gamla” beprövade.

Att krångla till saker och ting och kalla det förbättringar … Det ger Skatan inte mycket för.

Nåväl.

Det nya sidhuvudet är en målning som Skatan håller på med och som kanske ännu inte är riktigt, riktigt färdig. För en gångs skull är hon själv ganska nöjd. Det är en beställning som Skatan nappade på för utmaningen att måla det mjuka, skira i kontrast med det hårda, grova och nu … hon ser nu vad hon vill förbättra ytterligare … nu är hon skräckslagen att sätta penseln till duken för kanske sabbar hon.

Men Skatan vet ju att hon kan inte sabba en målning helt och hållet. Det går ju alltid att måla över. Och måla över igen … slipa och dona och måla om.

Eller börja från början.

Och det är väl så det är.

Livet.

Allt.

Hårt och mjukt, om vartannat och hullerombuller.

Det är bara så mycket svårare att tampas med det hårda nu … nu på ”gamla” dar. (Det kommer ni att märka att Skatan kommer att tjata mycket om det här med ”gammal, äldre och gamla” framöver. Och …  lägg märke till citationstecknen. När de har fallit bort har poletten fallit ner.)

Skatan håller nämligen pö om pö att inse mycket hårda fakta …

Hon … om inte ääär … så … i snabb takt … håller hon på att bli … gammal.

15 reaktioner till “Mjukt och hårt

 1. Vet inte om det kan vara någon hjälp, men numera har jag två sidvarianter i WP att välja på när jag ska skriva inlägg. Den ”gamla” får jag fram när jag klickar på Min webbplats – Inlägg – Skapa nytt.
  Den ”nya” varianten dyker upp när jag bara klickar på Min webbplats – Lägg till (under rubriken Piblicera).
  Det tog lite tid innan jag fattade var den ”gamla” tagit vägen inne hos mig och jag svor nog en hel del innan jag fann rätt…

  1. Tack … tusen tack! Det kommer underlätta väsentligt. Jag har inte förstått ett dyft … trodde det var slumpen som avgjorde (trodde jag egentligen inte men i alla fall … )

   Tack och KRAM!

  1. Jag är ju van vid WB och att den krånglar för att jag kanske har en lite för gammal Mac eller för att jag inte förstår de nya ”finesserna” i WB gör det ju inte ”självklart” att det skulle bli lättare någon annanstans så jag ger WB en (eller kanske flera chanser till) .
   Det kommer säkert att gå bra med lite hjälp då och då från er … mina fina ”gamla” bloggvänner. ❤
   Kram!

 2. Jag använder ju blogger och där är det aldrig några problem. Man kanske inte kan göra så tjusiga sidor som i WP, men det är enkelt.
  Gillar din målning. Man blir nyfiken av den och börjar fundera och hitta på egna historier. Det är det bra konst ska göra, tycker jag.

 3. Skatan verkar ganska lik mig när det gäller datorer. 🙂 Varje gång jag ska ändra, lägga till något på WP lyckas jag ställa till något annat där och det blir merjobb istället. För övrigt har jag haft WP i många år nöjd. Det kan vara det nya temat som ställer till det för dig.
  Din målning ser spännande ut.
  Trevlig kväll
  /Leva-Kerstin
  http://www.steeperz.com

 4. Jag har suttit ett par dagar och försökt lära om. Har inte använt bloggen på länge, bara Facebook! Meeen det har jag nu skurit ner på för att kunna skriva lite längre. Inte bara om ”nu har jag gjort mat-solat-bakat-tänkt-druktit kaffe osv osv

 5. Jo du skatan. Vi går alla åt det hållet. Det känner och ser man ju verkligen på sig själv och för mig är det inte bara kroppen utan även själen. Jag känner mig liksom att allt är så mycket besvärligare. Saker som gick lätt förut är plötsligt mycket mer besvärliga och egentligen vill man inte. Kanske är det höst och vinterdeppen som slår till och kanske blir det bättre när det blir sommar. Jag vet inte men en sak är säker Din tavla är jättefin och jag tycker att du ska ge dig och inte måla mer på den. Den kan inte blir bättre än vad det är och du. Du målar i alla fall. Jag gör tammefasiken ingenting varken målar eller något annat. Man får ta en dag i taget. Idag har jag plockat tranbär i alla fall och frusit in dom mosade i facken för isbitar. Då kan man lägga en sådan i ett glas vatten och lösa upp om man får blåskatarr eller känner att man behöver en extra vitaminkick. Kram på dig kärring. Hoppas du kommer och hälsar på mig snart igen. Saknar dig.

 6. oh Eva – den målningen berör. inte ett penselsträck till, säger jag margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.