Annandag jul

I natt ramlade Skatan ur sängen för andra gången i år. Fast i natt drömde hon inte om att hon skulle kliva in i en röd sportbil som hon drömde förra gången hon ramlade ur sängen när hon låg på sjukhuset. Den drömmen kunde gärna ha fått orsaka fallet den här gången också.
Natten gick fortfarande ”tysta fjät” så braket hon åstadkom blev öronbedövande eftersom hon rev ner vad som fanns på nattygsbordet och Mannen for upp och undrade vad som hände.  Men det blev inga blåmärken och Skatan känner sig bara en aningen mörbultad och bra konstiga är allt de där nattliga ”flygturerna”. Skatan har ju aldrig ramlat ur sängen nånsin tidigare än detta sista halvår.

Nu är det tyst i huset. Alla har åkt hem till sitt och bara Mannen, StinaFina och Skatan är kvar här på landet. Det har varit en fantastiskt trevlig jul i ”det lilla” men med mycket mat som alltid. Varje jul ska det bli mindre och varje jul blir det om inte lika mycket så mycket. Det blev ingen vit jul i år och det var Skatan glad över fast barnen (Alice och Cissi) hade säkert haft det roligare med lite snö. Julgranen utomhus, en liten tanig sak liknar en toalettborste i formen (Skatan härmar italienarnas öknamn på sin julgran i Rom) Den har i alla fall lyst upp det kompakta mörkret utanför efter klockan fyra på eftermiddagarna. (På bilden här har den ännu inte fått sin ljusslinga av kottar)

Detta bildspel kräver JavaScript.

StinaFina fick ha sin nya julklänning inköpt på Rusta en kort stund. Hon hatar kläder som pesten och det kan man ju förstå. En hund har ju sin päls tycker StinaFina och ska inte styras ut i en massa tjafs och bjäfs för att människorna tycker att det är ”gulligt”.

Syster Yster och Skatan har gått Morgonrundor runt Femöre och njutit av de grå vågorna och en morgon följde Alice med och gick de 3,3 kilometrarna utan att knota en endaste gång. Hon skuttade före och efter och druttade på ändan på träbron över våtmarken och måste ha slagit sig rejält men som sagt inte ett pip. Det hade säkert varit annat ljud i skällan om föräldrarna varit med.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I morgon är det vardag igen och Skatan och StinaFina ska upp i ottan för att fara in till veterinären för efterkoll. StinaFina fick en släng av blåskatarr eller någonting strax före jul och har medicinerat sedan dess.

Ja som sagt … nu är det vardag några dagar igen.

God fortsättning på det här gamla året.

6 reaktioner till “Annandag jul

 1. Kära nån är du ute och flyger på nätterna och gör buklandning när du ska ner. Tur att du inte slog dig. Här har det snöat hela natten och fortsätter. Det är väl så där tre dm men jag klagar inte. Sonen är hemma och har satt plog på sin fyrhjuling så han ska snart ut och fixa. Plogbilen har nog inte kommit ännu så vi kan inte ta oss ner till byn men vi har el och vatten och kylskåpet fullt med mat så vi klarar oss länge.

  1. Ja det är härligt att få besök av de sina. Och speciellt för dig som bor så isolerat nu när det har snöat så omåttligt också. Hoppas att du har haft en fin jul och nyår för det här skriver jag först idag den 3/1 …

   God fortsättning önskar jag verkligen dig Skogsnuvan!

 2. Oj, vilket liv du för på nätterna. Jag har bara ramlat ur sängen en gång i mitt vuxna liv och det var när P inte var hemma, så jag borde ha kunnat sova i sängen på både längden och tvären.
  Kram och god fortsättning, som man säger nu, trots att man borde säga det jämt, egentligen 🙂

  1. Nej jag brukar ju inte heller ”flyga” på nätterna men nu har jag gjort det två gånger på kort tid så nu får jag verkligen ge mig.

   En riktigt GOD FORTSÄTTNING önskar jag dig detta år 2018.

   Kram!

 3. Apropå nattflygningar. Kolla dina mediciner. Mannen här hemma gjorde likadant för några år sedan.

  1. Jag äter ju hur mycket mediciner som helst så det kan säkert ha något att göra med någon av dem. Ska läsa igenom bipackssedlarna ordentligt. Tack för tipset! Och GOD FORTSÄTTNING på 2018!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.