Skator … skator … och åter … skator

wordpressskataDetta är min egenhändigt målade skata, målad efter foto av Göran ”Djupingen” Bength, ett foto som fanns i ateljén hos Margith…

pict5643

Mitt senaste porträtt, även detta målat efter ett foto (pappersfoto) som Göran ”Djupingen” Bength har tagit.

djupingens-skata Foto: Göran ”Djupingen” Bength

skata-av-imagine1 Foto: Imagine

När jag antog min skepnad som Skata… hade jag ingen aaaning om att jag skulle växa i … identifiera mig och nästan bli besatt av denna ”förklädnad”. Men så blev det.

Så… Skatan letar skator överallt. Willi som känner en stadsjägmästare och loppmarknadsförsäljare och har många vänner, har lovat att hålla utkik efter en uppstoppad skata… och Djupingen har förärat mig ett ”tovat” exemplar:

tovad-skata

”Skatans drömmar skulle göra den grå katten skräckslagen …”  le Clézios ord men något förvanskade… hittade hos Peter Englund

5 reaktioner på ”Skator … skator … och åter … skator

  1. Znogge! Jaa..inte tjuvaktig förstås… bara nästan när jag ”stjäl” inslagsuppslag … och ett och annat foto som jag googlat fram och där upphovsmannen inte står att finna. 🙂 Kram!

  2. Jag lade ut lite brödsmulor och mina två skator kom genast och åt. Dom har börjat bygga bo nu. Då tänkte jag på dig så du har verkligen blivit skatan.

  3. Pruddelutt! Ja det är konstigt det här… när jag är hemma i Sverige och träffar på skator som man ju gör mest varje dag… så ”hejar” jag hjärtligt och blir glad… Här i Österrike är de ytterst sällsynta. Jag har hittills inte sett en enda. Och jag saknar dom verkligen… Annars finns det väldigt mycket fåglar, också såna som jag inte har sett hemma… Kram!

    Skogsnuvan! Jaa… jag har verkligen blivit Skatan. Så det är bra att du matar mina släktingar … så dom håller ut till våren. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.