Mars och Jupiter säger så…

Vem tror på stjärnorna… vem kan tro på stjärnorna …. idag… i nådens år 2009.

Ganska många tror jag. Åtminstone har de flesta tagit reda på vilket stjärntecken de är födda i… och sneglar på veckotidningarnas horoskop…

På 80-talet… när jag som mest och ivrigast sökte mina rötter… och vem jag var…  så… satte jag mig in i stjärnornas värld. Jag gick t o m en kurs i astrologi… lärde mig ställa karaktärshoroskop… beställde mitt horoskop av erkänt duktiga astrologer..

och… förvånandsvärt nog stämde de flestas beskrivning av mig och min personlighet, av mina egenskaper förvånandsvärt bra.

Ja, sa Mannen… du har väl fått ett ”knippe” egenskaper. Alltid är det väl något som passar in… och som stämmer.

Men så var det inte alls. Väldigt entydigt visade ”stjärnorna” på en person som jag kände igen mycket väl som den person jag är, de reaktioner jag visar gentemot omvärlden  och de talangare jag har… och de svårigheter jag har att bemästra i min karaktär o s v   o s v

Alla dessa horoskop som jag allteftersom beställt i mitt liv avspeglar förstås också den person som ställt horoskopet, astrologens person. Men utan undantag prickade alla ”rätt”…

Se´n är det ju så… att i alla ”psykologibranscher” finns det utrymme för charlataner och skojare..

Då, på 80-talet, ställde jag… för att öva mig… Margiths horoskop. Hon blev väldigt förvånad att jag ”träffat” så rätt. Visserligen kände jag henne och hade min ”egen” bild av Margith men det blev  en del överraskningar… som hon kände igen… men som inte jag ännu ”lärt känna”. Margith var Vattuman (solen i Vattumannen).  Sin ascendent… den uppåtstigande stjärnan …  hade hon i Skorpionen, vilket förklarar hennes magnetiska karisma. Var ascendenten finns visar på ens Persona, det man visar upp för omvärlden, ens mask, ens ”utsida”…

Själv domineras jag i väldigt stor utsträckning av elementet Luft. Vattumannen är ett luft-tecken.      1_listing

Solen i Vattumannen, Månen i Vattumannen, Merkurius i Vattumannen, Venus i Vattumannen…

Ascendenten i Tvillingarna (ett annat luft-tecken)

Neptunus och Pluto i Vågen (ett annat luft-tecken)

Mars och Saturnus finns däremot i eld-tecknet Lejonet….

Vad kan då ”stjärnorna”  berätta för oss?

 • medfödda talanger, begåvningar
 • medfödda kroppsliga svaghet
 • i viss mån utseende

De visar inte, naturligtvis inte, vilket ”öde” man går till mötes… Alla har ju en egen fri vilja… Men kanske det kan visa på att man t ex skall vara försiktig (extra försiktig) med droger…. o s v…. eller att man har ett ”hett” humör… är envis… ja… mycket kan man få veta… konstigt nog.

När jag satte mig in i astrologins värld… så blev det ju samtidigt ett ”navelskådande”… ett grubblande över mig själv… som har fortsatt sen dess… med studier av C G Jungs analytiska psykolog  (Till skillnad från den freudianska psykologin, som ser sexualiteten som kärnan i det mänskliga psyket, sätter C G Jung människans existentiella behov och särart i centrum).

Och det är ju aldrig fel…. det här navelskådandet…

… med det är en annan historia… kanske ett annat inlägg… nå´n gång…

7 reaktioner på ”Mars och Jupiter säger så…

 1. Znogge! Lejon… Mannen är också ett Lejon… tecknet alldeles mitt emot mitt tecken… och vi lär passa bra ihop. Alltså Vattuman och Lejon kompletterar varandra och får ett ”spännande liv” …Nu har jag inte ställt hans horoskop för han har inte tagit reda på (… är alltså fullständigt ointresserad) sin exakta födelsetid…

  En gång i tiden var jag riktigt ”inne i” den världen… men jag har glömt mycket… Kram!

 2. Ewan är Skorpion och i beskrivningen av detta tecken,så är det väldigt mycket som stämmer,när det gäller min personlighet.
  Kram o Natti
  Ewan

 3. Ewan!Ulf Lundell är också Skorpion… Skall bli spännande att lära känna dig IRL… som sagt… karismatisk… Kram!

  Nina! Det är en hel vetenskap… så … som den rastlössa, ombytliga person jag är… var jag väldigt intresserad några år…. tills jag lugnat ner mig (med mitt allra intensivaste sökande efter vem jag är/var, tror jag)…Nu läser jag inte ens veckotidningshoroskopen (som är rent nonsens förstås…) Kram!

 4. Jaha och jag är tvilling. en sån där som håller på med allt och ingenting. Börjar på tusen saker och slutför inte alla.

 5. Skatan.
  Ja, det är ju en hel vetenskap…jag började nosa på den, för en herrans massa år sedan…men kom snabbt fram till att det inte var ”mitt” område.

  Veckotidnings och kvällsblaskehoroskopen, är ju rena skämtet och jag har aldrig förstått mig på folk som tar dem på allvar?!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.