Vilken dag!

Åh en så´n underbar dag jag haft idag.

Fylld till bristningsgränsen.

Efter frukost med familjen i Yngsjö begav jag mig söderut för att träffa bloggvännerna Znogge och Pruddelutt IRL, som sagt. Jag kopplade in GPSen, trodde jag åtminstone, på rätt sätt och satte på radion och for iväg genom den sköna sommarnaturen i Österlen och vidare…söderut…

Plötsligt tyckte jag, efter att ha blivit dirigerad i en rondell av GPSen, att jag liksom for tillbaka samma väg.

Jo… mycket riktigt.

Nästa kommando var att jag skulle göra en U-sväng (inte en högersväng i en vänsterkurva men nettopp). U-svängen var lite svår att genomföra eftersom det var ett mitträcke i vägen.  Jag svängde helt sonika av och drog mig på mycket kringelikrokiga vägar ner mot havet.

Och ringde Znogge.

Hon blev något konfunderad men lotsade mig rätt. Jag stängde av GPSen och snart var jag framme och fick träffa både henne, Pruddelutt och inte minst Miss E och Herr Hund. Döttrarna presenterades allt eftersom de dök upp. Vi satt i trädgården och pratade som om vi inte gjort något annat  i livet, gick en trevlig sightseeingrunda innan vi blev bjudna på italiensk glass på platsens träffpunkt och glassbar.

Det är verligen fantastsiskt att man lär känna varandra så bra, att föreställningarna om ”ansikterna” bakom bloggmaskerna ”stämmer”.

Ja, det var verkligen kul.

Efter denna minnesvärda träff begav jag mig vidare till min folkhögskola och stundande skrivarkurs. Nu gick färden helt galant. Jag hamnade inte ute i naturen den här gången.

Men jag var ganska trött när jag väl kom fram, parkerade, fick mina nycklar och började släpa in min inte så lilla packning.

Det första jag upptäckte var att jag hade gemensam dusch och toalett med ytterligare två rum trots att jag betalat för egen toa och dusch.

OK,  tänkte jag. Jag får väl kräva lite slantar tillbaka då för just då orkade jag inte bråka. Liksom.

Men se´n upptäckte jag att fönstret inte hade några haspar. Man kunde alltså inte stänga det ordentligt… öppna det kunde man förstås.

Jag bäddade i allafall sängen och samlade ihop mig för att gå till baren och få mig någonting att äta och dricka. Då kunde jag inte heller låsa dörren. Efter mycket trixande hit och dit gick det. Men då kunde jag inte låsa upp.

Jag gick nu till baren och sa att jag hade fått fel rum, hade betalat för ett rum med toa och dusch, att rummet inte gick att låsa. Och när man slutligen låst inte gick att öppna. Jag kunde helt enkelt inte bo där i det rummet.

Saken undersöktes av en mycket tilllmötesgående ung trevlig glad personal. Och så, vips hade jag ett rum med dusch och toa som man kunde låsa också. Förstås.

Man hade blandat ihop Andersson och Anderson.

Det är s-et i Anderson som görét… Skillnad alltså.

Men det var onekligen lite tröttsamt att kånka runt med grejorna i värmen….

Sedan träffade jag lilla a som skall gå på målarkurs samtidigt som jag går min skrivarkurs. Vi åt lasagne och drack rött vin och satt på terassen och njöt av den sena solen och snackade med lite annat folk och jag fick förhandstips att min ”lärare” hade en ”manlig” ledarstil men att man fick lära sig mycket, många knep och jobba hårt.

I morgon börjar allvaret.

16 reaktioner till “Vilken dag!

 1. Det var verkligen så roligt att ni kom hit även om jag och Pruddan blev lite förvirrade över din resväg ett tag. Men det mesta ordnar till sig och nu är du installerad i rätt rum dessutom! Vad kan man då mer begära när kvällen avslutats med rött vin och lasagne!

  Ordning och reda i klassen med andra ord hör jag! Då blir det nog bra fast en manlig ledarstil kan man ibland behöva rucka på. Bara lite så där…

  Nej, nu blir det god natt!

 2. Det har varit en händelserik dag hör jag, men trevlig och framför allt spännande. Lyckligtvis fick du ditt rum som varit förlorat ett tag och imorgon..imorgon är en annan dag! 🙂

  Lycka till!!

  Kram

 3. Kul med skrivarkursen!

  Jag gick på folkhögskola i 2 år. En hel korridor delade toa och dusch. Åh, så hemskt.
  Jag har fobi för att dela toa och dusch med andra nu.

  Hoppas det blir en bra kurs!

 4. Znogge! Godmorgon och tack än en gång för en fin rolig träff tillsammans med Pruddelutt. Nu börjar snart min skrivarkursdag som jag ser fram emot med spänd förväntan… Kramar!

  IKA! Idag är dagen ännu ny. Jag har sovit gott och nu skall jag duscha i ”min” dusch. Kramar!

  Mumma! Såå hemskt. 😦 Att anpassa sig vad det gäller duscha och toa i hela 2 år. Jag brukar inte tycka att det är så jobbigt en eller två veckor men nu hade jag beställt och betalat så… Jag har sovit gott i natt. Riktigt gott med låst dörr t o m. Kram!

 5. Jag upphör aldrig att förvåna mig över din energi att åka kors och tvärs. Äventyrlig är vad du är vännen. Hoppas att äventyret Fisksjön ska roa dig också.

 6. Åhhh…Grattis till ett mycket bra beslut….Att gå skrivarkurs…DET kan ge så mycket…För några år sedan tog jag ut ett helt år ur almanackan….Satte jag mig på en folkhögskola i Skåne för att få till ett mer fritt skrivande i stället för det journalistiska. Det gav massor av ny inputt…
  Nu, flera år senare, har det gett resultatet att jag odlar det fria skrivandet och juuuust löööööve it…
  Ha det gott…
  🙂

 7. Skogsnuvan! Deeet är jag alldeles säker på. Att äventyret Fisksjön kommer att roa mig. Jag längtar dit och framför allt att träffa dig IRL, Skogsnuvan. Det är bra att jag tar tåget så att jag inte kommer på avvägar… 🙂 Kramar!

  Deercat! Var folkhögskolan månne Fridhem. Jag har varit här tidigare på målarkurser men nu är det, som sagt, dags för skrivarkurs. Jag gillar att skriva och har egentligen inte någon mer målsättning med kursen att jag skall få lära mig lite mer om … just skrivandet. Det skall bli spännande och kul. Om en halvtimme börjas det… Kram!

 8. Underbar dag, underbar glass, underbart möte! Och inte så lite avis är jag på skrivarkursen. Kram och njut av jobbet med orden, och tack för fina kommentarer.

 9. peace in mind! Dito… som en av mina chefer alltid sa. Dito. Jag är glad att ha dig som bloggvän och glad för dina fina kommentarer. Kramar!

 10. Åh!! Går du skrivarkurs!! Jag blir så avundsjuk så att jag håller på att dö! Jag gick en sådan kurs ett halvår i Stockholm men det var 1995 och det är ju nästan hundra år sedan. Det är så inspirerande och man får så många nya synvinklar.

 11. Visst hade vi kul! Och trevligt! Hoppas att du får en riktigt bra kur nu. Vi är hemma alla igen (inkl 19 med två veckors tvätt) och det är full fart igen.
  Sköt om dig!

 12. Kul att höra att det är fler som inte kan gps:en. Jag far hela tiden till fel adress. Och fattar ingenting. Men kom fram till Strömstad. Jag visste ju. Men i dag gav den fel utslag när jag åkte till Saltö för att bada. Men jag visste.
  Har skickat ett mail till dig också,måste ju pröva alla alternativ eftersom jag är helt out vad gäller datorer, speciellt bärbara. Jobbets fungerar perfekt. hör gärna av dig. jag kan nog inte öppna mailen, men ändå. Jag arbetar på det. Kram från en ensam syster.

 13. Pruddelutt! Kursen är jättebra men ganska krävande så här i värmen. Det är ju sååå himla varmt. Kram!

  Nickan! Det är sista gången jag använder GPSen. Var så säker. Kram stora syster. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.