Överraskningen

IMG_3529

Marianne eller om det var Birgitta hade ordnat så ett medium skulle komma … Det var ett surr utan like inför mötet. Ingen mat eller dryck starkare än vatten fick intas innan.

Så kom hon och det var med spänd förväntan vi ”satte igång”.

Eftersom ett medium förmedlar mycket privata saker så fick vi lova att inte yttra för någon utanför gruppen vad som hände och sas och förmedlades. Men så mycket kan jag säga att mediumet blev helt förstummad av den atmosfär hon mötte, nej det var hon inte, men det var ju tjockt däruppe i andevärlden av alla som ville komma till tals när så mycket levande släktingar var samlade. Monkas Marie var inte med så jag var den enda utomståenden.

Det var helt fantastiskt. Jag kan verkligen inte förstå hur det går till att en helt främmande människa (från Ystad) kunde beskriva och berätta om så ytterst privata och speciella saker (sa de andra också) och förmedla goda råd till oss närvarande. Helt otroligt.

Jag var ju i underläge. På sätt och vis. Den enda förbindelsen med de andra var ju Margith och hon ”visade sig inte” eftersom  j a g  inte var färdig ännu för ett möte med henne.

Men ändå …

Helt plötsligt vände sig mediumet, som förresten hette Marie hon också, mot mig och tittade mig rakt in i ögonen. Och frågade.

– Håller du på med dieter, bantning, olika, ja … du måste sluta med det. Genast. Annars kommer du bli väldigt sjuk, ja dödssjuk. Så … håller du på med olika bantningsdieter?

Ja, det var jag ju tvungen att medge. Några dagar tidigare hade jag införskaffat Cambridge-soppor som skulle räcka ett tag. Men hon var verkligen allvarlig och berättade om min mage. Att jag tidigare haft stora problem (sant), att det var livsfarligt att hålla på som jag gör … att, att, att …

Jag kan bara inte förstå det. Att hon ”såg” mina matorgier och bantningsomgångar. Att jag äter ”med känslan”, när jag är stressad, rädd, ledsen …

Jag var inte den enda i kretsen som var ”mullig” men den enda som hon direkt riktade sig till om just det här. Helt fantastiskt.

Hon höll på länge, flera timmar, och efteråt var vi tagna och helt slut … Då dukades det fram öl och vin och cider och vatten och drycker och vi dukade långbord på altanen och Mats grillade och sallad hackades och potatis kokades och sen åt vi och drack och pratade och skrattade.

Solen sken och det var nästan myggfritt.

Femkamp ordnades ute på gräsmattan …

IMG_3504… men då kom myggen. Inte en och en utan i horder och flockar och mitt myggstift var, ja, till hjälp kanske … men inte mycket.  Det är därför vi är så påpälsade för inte kan man säga att det var kallt.

Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om så mycket mygg. Jo, kanske när jag bodde i Söderfors och promenerade i Engelska parken med Äldsta dottern  (under myggnät). Då, kommer jag ihåg, kunde benen bli svarta av mygg … innan man lärde sig att ta på sig ordentligt.

Monkan tror jag det var som vann och det var grenar som hästskokastning, slå liten boll med slägga mot burkar, träffa ring med kular etc etc …

Skatan blev nollad … fick inte en träff nånstans.

Sen blev det dans (men inga glada grabbar) och dryck och musiktävling och skratt och prat och … Vi höll på, ja … klockan var nog 5 på morgonen innan det var helt tyst.

IMG_3507

Skatan hade RSL trots ny medicin …

Men några timmars sömn blev det … och sen väntan på frukost …

IMG_3518

… och sen frukost ..-

IMG_3523… och bad i Dalälven innan det var dags för Skatan att dra hemåt …

IMG_3537

Vilken fest …

Och Margith var med oss hela tiden …

12 kommentarer

 1. Låter som en trevlig kärringträff. När det gäller medium är jag en nyfiken skeptiker. Men det vore ju roligt om det vore möjligt, men jag vet som sagt inte om jag KAN tro. Får många besök av min mormor och farfar i drömmarna så jag är nästan övertygad om att de kollar upp mig ibland.

 2. För mig är det som du förstår inte ett dugg konstigt eftersom jag numera har så mycket kontakt på olika sätt med människor som har speciella gåvor. Jag börjar fatta hur det fungerar. Ska förklara lite när vi ses.

 3. Soldansare! Jag har väl varit som du. Nyfiken men skeptisk. Men nu … jag förstår fortfarande inte ur det går till, hur någon kan ”se” och berätta om saker som hänt långt tillbaka, i barndomen för en del, berätta för dem som hon överhuvudtaget aldrig sett förut eller känner. Jag var förstummad. Kram!

  Skogsnuvan! Ja, att du lever ”närmre” det andliga har jag förstått för länge sen. Så det skall verkligen bli roligt att prata. I morgon kväll ses vi. Åhhh vad roligt. Kramar!

 4. Intressant! Mycket intressant. Min pappa och jag arbetade på samma arbetsplats och hans sekreterare var mycket öppen för mediala frågor eller vad man ska säga. Samnma kväll som min pappa dog vaknade hon av att han stod i sin grå ytterrock vid hennes säng och sedan försvann.De var enbart goda vänner men hade arbetat tillsammans i trettio år.

  Sonen vaknade och skrek okontrollerbart när min pappa dog vilket jag tyckte var konstigt. Min mamma som däremot är väldigt skeptisk avfärdade det helt…

  Själv är jag mest konfunderad…

  Nåja, slutsvamlat härifrån och ha nu några trevliga dagar hos Sogsnuvan!

  Kram!

 5. Znogge! Det går inte helt enkelt att avfärda det mediala. Jag har varit mycket mycket skeptisk men efter Kärringträffen är jag övertygad. Hur sjutton kan ett medium förmedla så mycket personligt om så många människor annars. Om hon inte får information någonstans ifrån? Att hon överhuvudtaget kom var ett sent och snabbt beslut. Marianne (eller Birgitta) hade ringt en kontakt som inte kunde själv men som gav telefonnumret till denna Marie som med bara några timmars ”försprång”, om hon nu skulle kunna hinna ”forska” kom till oss. Men hur skulle hon kunna forska. Hon visste ju inte vilka som skulle vara där, bara att vi var 9-10 stycken.
  Nu skall jag upp till Skogsnuvan som beskriver sig själv som en mycket ”jordnära” person men som ju har kontakt med tomtarna och trollen och älvorna … Kramar!

 6. Jag är inte bara skeptisk, jag avfärdar det helt. Det är ungefär (i mitt tycke) med medier och hela new age-köret som med horoskop, med god iakttagelseförmåga och bra människokännedom, kan du komma oerhört långt. Men jag har ju inga problem med att folk vill söka svar på olika vis, det står ju en helt fritt, så länge ingen tar ekonomisk vinning av det… Eller skadar på annat vis, något som jag sett hända på nära håll.

  Jag förstår att det känns spännande ändå.

 7. Anne! Eftersom det är en ”bransch” där det säkert finns mycket lurendrejeri så kan man säkert råka illa ut. Riktigt illa ut till och med. Men jag kan inte, efter att ha träffat det här mediumet (mediet?) avfärda det som lurendrejeri. Hon kunde inte veta saker om de människor som hon talade till ens med den bästa av iakttagelseförmågor och människokännedom. Det hon sa till mig, kanske, men inte det hon sa och berättade till alla de andra. Det ääär spännande. Kramar!

 8. Så jag hoppas att du slängt påsarna nu?! Varför är du inte mogen för möta Margith?

 9. Margith var helt säkert med oss HELA tiden. Det är en konstig känsla i kroppen efter detta möte med mediet. Alla tog vi det med en nypa salt vissa mer skeptiska än andra….Men nu efteråt finns det ingen som tvekar! Alla dessa personlig saker som bara ens ego visste om och så kommer hon och avslöjar allt….Finns bara en sak att säja: Dom finns alla bland oss! Skönt, men lite skrämmande samtidigt. Själv åkte jag till farmors grav efter att vi skildes åt. Jag satt där en stund och bara funderade, kändes lugnande på ngt sätt! Jag hade ju fått svar nu! Hoppas din resa till norr gått bra och att mötet blev som du önskade. Själv sitter jag ensam ikväll medan Adam & Jocke sover i stugan. Lite skönt med en stund för sig själv och sina egna tankar ibland. Ingen som bankar på dörren när man försöker få lite lugn o ro på toan emellanåt, eller ingen som står o rycker i draperiet när man duschar…Har inte avslöjat ngt för Jocke om vad mediet sa. Han tycker att allt sånt är blaha blaha!Han får tycka vad han vill=VI VET! Jag hoppas att du slängt Cambridgesopporna ( eller vad de hette…)i soptunnan. Tänk nu på att du ska äta och må bra och leva livet. Känner du suget på natten:Ta en morot och så sätter du dig ner och skriver ett mail till nån av oss istället tills suget gått över. Vi finns för dig( Margith oxå, även om vi ej är mottagliga ännu) det vet du!!! Roligt att du hunnit lägga ut lite foton. Jag har förresten glömt att berätta en sak. Sanna skulle köra bilen när Ewa o hon skulle fara vidare till Örbyhus. Vet du vad som hände? Hon backade rakt ner i diket och fastnade, fniss! Undra om grannarna tyckte att vi var säkra chaufförer……Allt gick bra. Pappa kom o hjälpte dem upp och bilen och passagerarna klarade sig uten skador. Det var bara så KOMISKT! Undra om det var ngn som gjorde lite buuuus från ovan? Ha det så bra och hör av dig snarast så jag vet att du mår bra. STORA kramen från mig till dig:)

 10. Tandgnisslur! Jag har inte slängt dom men … De kostade ”skjortan” så jag kan byta ut ett eller annat mål kanske … så småningom. Inte göra en hel tuff ”kur”. 🙂 Kram!

  Marie! Kanske det. Det låter så … som om Margith var framme och ”busade” lite. Jag har kommit vidare. Skogsnuvan har också ”gåvor”, inte fullt utvecklade mediala, men andra gåvor. Det har jag nästan känt på mig. Redan i bilen hade hon kontakt med en kvinna som hade ”problem” och som hon hjälpte. Då och när vi kom hem till Fisksjön. Hon ”fördjupade” det här med att jag inte var mogen för möte med Margith ännu, eller att Margith inte var mogen för möte med oss härnere på jorden. Ännu. Det tar tid för de som ”gått över” att ”anpassa sig” och speciellt för de som varit mycket sjuka innan de dött. Själv hade hon bara fått ”träffa” någon av sina närmaste släktingar, som varit död några år i alla fall, en gång hittills. Och så får jag försöka coola ner mig. Sa ju Marie-mediumet och nu också Skogsnuvan. Det skall bli så roliga dagar häruppe i ”ljuset”. Hälsa de andra som jag känner, alla mina vänner … Kramar!

 11. Oh, va skönt att höra att resan gått bra och att mötet med skogsnuvan blev som du förväntade dig. Trots att det alltid händer ngt oväntat på dina tågresor… Själv har jag varit till Dalkis idag och lagat lite trasig byxor åt Adam och mig själv oxå för den delen. Adam växer så det knakar så innan skolan börjar måste vi nog ge oss ut till Valbo på en rejäl shoppingrunda. Vilket visserligen kan vara rätt trevligt…tycker jag,fast jag vet inte riktigt vad en 6-åring tycker om långhandlingar. Jag befarar att det kan bli en o annan suck! Imorgon är det tisdag och det är dans på ön igen. Jocke ville att vi skulle åka. Törs man det tror du, efter det mediet sa. Äh, vi fär väl ta allt med en klackspark. Många Kramar från mig:)

 12. Marie! Klart du törs. Åka på dans. Tänk att ha någon att åka på dans med. Mannen skulle jag aldrig få med mig. Margith gillade ju aldrig att dansa men hon ”åkte med” på så mycket annat kul i stället. Du kan aldrig komma undan ”ÖDET” *fniss* 😛 heter det ju. Bamsekram till dig!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.