Låt var och en bli salig på sin fason

pettersmart

Jag har läst Det agnostiska manifestet och är mycket glad att Stefan Einhorn tog upp frågan och skapade ”ett icke konfrontations-manifest” i trosfrågor. Låt var och en bli salig på sin fason … Jag tycker vidare att manifestet inte hindrar vidare forskning på det metafysiska området. Varför skulle det göra det? Kan vi b e v i s a det ena eller andra behövs ju inte Manifestet. Eller hur? Men var kanske inte så tvärsäkra när ni framför era argument och sluta att slå varandra i huvudet med era trosfrågor.Tills man verkligen kan bevisa det ena eller andra. En annan sak som jag har lagt märke till är att det nästan bara är män som engagerar sig här med kommentarer. Hmmm … vad kan det bero på? Själv är jag ingen forskare, vetenskapsman, filosof, teolog utan ”bara” en vanlig äldre kvinna som tycker det är ett fantastiskt manifest som ju också är öppet för färändringar och tillägg. Heja Stefan Einhorn! /Skatan”

Den här kommentaren skrev jag in som kommentar på Newsmill där Hans Iwan Bratt tycker att Stefan Einhorn är ”ute och cyklar”. Läser jag sedan kommentarerna, hos Stefan Einhorn och hos Hans Iwan Bratt, lägger jag märke till att den hätska debattonen och ”sura”  kritiken mot Det agnostiska manifestet mest framförs av män. Dessa män …

Som sagt …

Låt var och en bli salig på sin fason

Leva och låta leva …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.