En annan blogg

Alldeles nyss lyssnade jag till Sanna Lundell i  Efter tio på TV.  Hon var aktuell som intervju”offer” för att hon nyligen  blivit  framröstad till Årets mama 2009.  Sanna berättade där i soffan  om sin blogg och sitt bloggande för Malou von Sivers. Och det var sååå roligt … verkligen kul att höra vad hon hade att säga.

Vad  jag, som bloggare,  kände igen mig. I hennes åsikter om bloggandet,  motivet, varför man bloggar, skrivarglädjen och att få respons, feed back, kanske att få ut ett budskap … att skriva om sin egen tid, om sin utblick på världen från sitt eget perspektiv.

Men det var också en hel del,  som jag inte kände igen mig i  …

Kommentarsflödet t ex …  och alla de kritiska, ibland negativa och stundtals till och med hätska kommentarerna som hon kunde få och har fått.

Skatans tankar har naturligtvis inte samma genomslagskraft och får inte heller sådana mängder med kommentarer som Sannas (min pappa heter inte Ulf Lundell och jag är inte sambo, gift?, och har barn med Michael Persbrand).  Min blogg återfinns inte heller  i någon tidning eller tidskrift med många läsare.

Än så länge. 🙂

Åsikterna i min blogg  ses kanske inte heller som så hotfulla när de kommer från min åldersgrupp (60+).  Jag  skriver ju sällan om så kontroversiella saker som barnuppfostran, moderskap osv.  Man läser,  gillar eller ogillar, och  kommenterar bara om man gillar vad man läser. De kommentarer jag får är positiva kommentarer nästan jämnt.  Om någon besökare inte tycker om bloggen går han/hon  nog helt enkelt till en annan som han/hon  gillar bättre. Däremot kan det uppkomma mini-diskussioner förstås … och deeet är roligt men … faktiskt … också det …  ganska sällsynt.

Skatan, jag, är ju inte mitt i livet längre, har så att säga passerat middagshöjden och tillhör  kanske inte heller den mest ”bloggtäta” åldersgruppen?

Men jag kände igen mig.

I hennes sätt att skriva om allt som hon engagerar sig i … Här och Nu … som hon uppfylls av, som hon reagerar på … Det är sååå Skatan känner att också hennes blogg fungerar för henne.

Som ett pågående samtal med min omgivning … med något fördröjda repliker … men ändå ett samtal.

En rolig detalj är … att när jag en gång tittade in på Bloggtoppen redommenderades just Sannas blogg för den som var intresserad av liknande bloggar som Skatans tankar.

Kul va!

10 kommentarer

 1. Jag har hört talas om Sannas blogg men aldrig besökt den. Det finns så många bloggar och så lite tid!

  Vad kul att du känner igen dig i hennes bloggande även fast ni är olika delar av livet. Det är det som är så härligt med bloggvärlden att man kan diskutera med människor och känna igen sig i varandra trots att man levt olika länge. De här samtalen hade i alla fall inte jag haft med kvinnor och män i så varierande åldrar om jag inte bloggat.

 2. Jag kollade också på Efter tio idag där Sanna var med. Var inne å kollade på hennes blogg efteråt. Vet inte om den var så spännande som den verkade i själva intervjun. Fast sanningen är ju den att jag inte brukar fästas vid en blogg efter första läsningen. Det finns en del som har förmågan att fängsla en med en gång men de flesta måste man följa innan den blir intressant, när man ”lärt känna” bloggaren lite mer. Så kanske det blir en ny följeblogg.. Vem vet…

  Och det med att du inte skriver om åsikter som drar mindre roliga kommentarer är väl bra 😉 Samtidigt som det kanske inte är det man söker när man bloggar, utan det bara blir. Och att du är 60+ tycker jag gör det mer intressant. Vad rör sig i skallen på en gammal skata 😉 haha. Jag har flera äldre kvinnor vars bloggar jag följer, så det borde ju, för mig, vara intressant. Samtidigt som man kan lära sig av de äldre.

  Vissa bloggkvinnor som man följer kan till viss del till och med vara kvinnor man ser upp till, förebilder ( nu är inte blondinbella, kissie eller foki nån av de jag har som förebilder haha ), kvinnor med klös 🙂 Du är en av dom 😀

 3. Jag brukar inte heller få så mycket negativa kommentarer men som du om någon vet så finner man faktiskt vänner genom bloggandet. Människor som känns som om man känt dom i alla tider. Du, Ingrid, Staffan och StoraB har följt med mig hela tiden. Ibland kommer nya men ni är dom som jag ser som mina bästa bloggvänner och det är ju jättekul. Trevlig helg på dig.

 4. Britt! Jag har egentligen inte heller besökt Sannas blogg, bara tittat in som hastigast. Det var hennes svar under intervjun som jag fastnade för och tyckte stämde med mitt sätt att se på bloggandet. Det ääär det som är fantastiskt … alla dessa bloggare som man kommit i kontakt med och lärt känna … Du till exempel. Kramar!

  Turez! Att jag inte har så många som kommenterar gör mig absolut ingenting. Jag har ju mina trogna bloggvänner som du, Turez. Och det är ju inte så konstigt heller eftersom man inte är nån ”kändis”. De flesta är ju nyfikna på kändisar.
  De här ”samtalen” som förs fram och tillbaka mellan oss bloggvänner känns bra och verkligen roligt också … att få lära känna dig som ju lever ett helt annat liv än jag och i en helt annan värld än den jag växte upp i. Fast ändå känner man igen sig i känslor och … Det ääär faktiskt fantastiskt. Kramar!

  Skogsnuvan! Nu har jag sagt till Britt och Turez hur fantastiskt det är med er trogna bloggvänner och nu säger jag det igen. Så himla roligt att du och jag faktiskt har känt varandra i flera år … genom flera bloggar, också när Margith levde. Du är en av dom som kände Margith. Bara det känns så bra. Och så har vi utvecklat vår vänskap ytterligare genom att träffas i ”verkligheten”. Vilken fantastisk grej det är det här med bloggandet! Trevlig helg önskar jag dig tillbaka och håll nu tummarna i morgon för mig och Ingrid! Kramar!

 5. Jag har inte läst den men kanske dags att ta en titt! Hennes pappa är i alla fall en av mina personliga favoriter i musikvärlden 🙂

  Kram!

 6. Den här kommentaren har inte ett dugg med inlägget att göra men jag måste bara skriva det, vilken fantastisk banner, där kom Skatan till sin rätt i alla fall. Helt underbar. Den här Sanna känner jag inte till, har inte läst hennes blogg heller och kommer troligtvis inte att göra det. Jag har redan så många som jag gillar men vem vet vad som händer nästa gång jag känner mej lite rastlös, då kanske jag tar mej en titt.

 7. Tandgnisslur! Tack för det. Som du ser har en kille som heter Lasse Olsson fotograferat skatan och här får jag med nästan heeela henne. Den viktiga stjärten är med … till och med.

  Jag kommer nog inte heller att följa Sannas blogg. Hon skriver nog mycket om barn och barnuppfostran och sånt som jag lämnat bakom mig. Men det hon sa där under intervjun stämde så bra med vad jag känner för bloggandet. Trots att vi är olika kände vi ändå lika i mycket. Kramar!

 8. Jag måste säga att jag har svårt att förstå elaka, hätska och ibland hatfulla kommenterare som en del bloggare utsätts för. Jag antar att de bara vill dra uppmärksamhet till sitt eget ev bloggandet och att det görs bäst genom dessa skitkommentarer hos de vällästa bloggarna. Dåligt, skapar just ingen glädje för någon…

  Hoppas du har en riktigt lyckad kväll på 50 + blogggalan! 🙂

 9. Anne!Jag har också funderat över varför man skriver så hatiskt i stället för att hålla tyst om man nu inte håller med. Kan det vara ”trendigt” att vara dum? Bland vissa alltså?

  Bloggfesten var jättelyckad trots att jag inte vann min kategori.

  Att vinna är faktiskt inte allt. Jag var med. Det var kul, bara det. Kramar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.