”Jag undrar vad fan i helvete som pågår i den här staden”

Vart är vi på väg … in i mörkret och intoleransen och ensamheten med snälltågsfart. *

Med raketfart verkar vi fara in i segregationens och kylans och intoleransens rike.

Skatan läste Farmorsbloggen som hänvisade till Alex Schulmans blogg på Aftonbladet .

Läste.

Och blev mörkrädd.

Skatan citerar Alex Schulman:

”När jag anländer till Le Café inne i Sturegallerian lämnar jag barnvagnen utanför och tar med mig Charlie till ett av borden. Genast är ung tjej framme.

Servitris: Tyvärr. Inga barn här inne.
Jag: Inga barn?
Servitris: Nej. Inga barn.
Jag: Inga barnvagnar, menar du?
Servitris: Nej. Det ska inte vara några barn här inne.
Jag: Ni har barnförbud?
Servitris: Ja.
Jag: Menar du allvar?
Servitris: Det är inte jag som gjort reglerna.
Jag: Varför har ni barnförbud?
Servitris: Jag vet inte. Det är så bara. Du kan se skylten där borta.

Jag går bort och tar en titt på skylten.

“Vi tycker om barn…
men tyvärr har vi ingen plats här inne…””

”Jag undrar vad fan i helvete som pågår i den här staden?”

Och det gör sannerligen Skatan med … ”… undrar vad fan i helvete som pågår i den här staden?

*Snälltågen  är varken snälla och går inte heller så särskilt fort i och för sig. Nuförtiden. Så det var en dålig liknelse. Men ändå … ni förstår vad Skatan  menar. Ett snälltåg går att stoppas och kanske kan det bli snällare också. Vi får ställa oss på spåret allihop och vända på utvecklingen helt enkelt. Inte så enkelt. Men det går.

10 reaktioner till “”Jag undrar vad fan i helvete som pågår i den här staden”

 1. Nej men är det sant. Ett sådan ställe skulle bojkottas och inte en käft skulle äta där. Det är ju för sjutton barnen som ska ta hand om oss när vi blir gamla. Vore det inte naturligt att behandla barnen bra då. Fasan är att det blir lika med oss när vi är gamla. Inga gamla här dom luktar illa och är förvirrade. Bort med dom. Nej nu tror jag världen håller på att bli galen.

 2. Ett fall för diskrimineringsombudsmannen! Sedan kan jag tycka att barn behöver inte vara med överallt men på ett kafé????

  Kram!

 3. Znogge! Nej det är verkligen diskriminerande. Nästa grej är väl att rullstolsburna, gamlingar med rullator och sen med käpp inte är välkomna på kaféerna.

  Sen är det ju en annan sak att om kaféet är fullproppat med barnvagnar att då säga att … tyvärr vi kan inte ta emot en barnvagn till men du är välkommen en annan gång … Vara lite flexibla. Likaväl som mammorna och papporna får ha sina ”känselspröt” ute för om det är OK att sitta kvar om barnet skriker i högan sky osv osv. Vi är väl människor som skall kunna praaata med varandra. Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

  Kramar!

 4. Jag är inget fan av Alex S men det där var riktigt ruskigt. Full förståelse för att man inte kan klämma in ett gäng vagnar, men själva barnen? Det borde dom kunna åka på, DO borde kontaktas i ett sånt läge. Intolerans är inte kul, inte någonstans, mot någon grupp.

 5. Det är ju inte vettigt alls. Ska inte en småbarnsförälder kunna slinka in på ett café med en baby med sig, det är ju ren diskriminering!

  Sen börjar jag kanske bli en sur kärring, men jag kan ju tycka att det inte alltid är lämpligt att ta med småbarn. Går jag i kyrkan eller på en konsert där man vill njuta av musik och sång och så börjar en unge skrika, då blir jag irriterad. Vem kan njuta då? Barnet gör det ju i alla fall inte och förmodligen inte föräldern heller.

  Ha en bra dag Skatan!
  Kram Ingrid

 6. Loll! Inte jag heller är ett fan av Alex S men just det här fick mig verkligen att tänka till. Visst finns det massor av ”okänsliga” föräldrar som ”knör in” sina barnvagnar även om det är fullt och låter ungar skrika osv osv. Men varför inte säga till just dessa föräldrar att lugna ner sina barn eller lämna lokalen och inte dra alla över en kam. Kram!

  Ingrid! Du är verkligen inte någon sur kärring och jag tycker också att det finns platser där inte ungar ”platsar” t ex konserter. Men … man kan vädja till föräldrarna att inte ta med barnen vid inbjudan eller annonseringen och att tänka på andra. Det finns ju barnförbjudna filmer och det kan kanske anordnas barnförbjudna konserter. Men att just att sätta upp generella förbudsskyltar på caféer och restauranger dit man går får samvaro med andra tycker jag är skrämmande utveckling. Kram!

  Göran! Jo, vem har inte funderat på det??? Det är ju val nästa år också eller hur? Går att rätta till genom att vi lever i en demokrati och kan rösta bort det vi inte gillar och dit det vi tror blir bättre. Läs gärna min kommentar hos Stora B också som handlar om den frågan: http://storabh.wordpress.com/2009/12/07/arbete-3/
  Kram”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.